Nyt on torstai 17.3.2016 |
Uutiset:
Mäkelän hattutemppu siivitti SPV:n voittoon

Teppo Mäkelän kolme tehtyä maalia ja kaksi maalisyöttöä siivittivät Seinäjoen Peliveljet kauden avausvoittoon Tampereen Kooveesta. Ville Kuuselan johtama hyökkäyskolmikko oli kokonaisuudessaan liekeissä, sillä kentällisen tiliin merkittiin SPV:n yhdeksästä maalista peräti seitsemän. Henry Myllymäen tehot olivat 2+3 ja Ville Kuuselan 2+1. Sarjapisteet jäivät Seinäjoelle tuloksella 9-6 (5-2, 1-1, 2-3).

Ottelun ratkaisu tapahtui heti avauserässä, missä SPV:n vauhti oli liikaa tamperelaisille. Koovee aloitti vahvasti, ja siirtyi Tommi Aholan maalilla 1-0 johtoon kun peliä oli pelattu vajaat kaksi minuuttia. Teppo Mäkelä tasoitti puoli minuuttia myöhemmin Ville Kuuselan namusyötöstä. Koovee siirtyi vielä 2-1 johtoon Matias Lintulan maalilla.

Tämän jälkeen alkoi kakkoskentän hurlumhei. Myllymäki tasoitti Mäkelän syötöstä, kun peliä oli takana vajaat 12 minuuttia. SPV:n johtomaalista vastasi Mikko Kohonen, joka ohjasi Sami Kosken syötön maalin kulmalta verkkoon. Kuuselan vuoro oli tehdä 4-2 johtomaali Mäkelän passista. Erän viimeinen maali lähti puolestaan Mäkelän mailasta. Syöttövuorossa oli nyt Henry Myllymäki. Erän päättyessä taululla komeilivat lukemat 5-2.

Peli tasoittuu

Toisessa erässä myös tamperelaiset saivat pelijuonesta kiinni. Koovee sai erän puolivälissä rankkarin ja SPV jäähyn. Mikko Immosen yritys kilpistyi kuitenkin torjuntahommiin vaihtopenkiltä otetun Jarno Ihmeen torjuntaan. Muutama sekunti jäähyajan päättymisen jälkeen verkko soi toisessa päässä kenttää. Mika Kohonen syötti ja Myllymäki iski tilanteeksi 6-2. Koovee kavensi Kimmo Kontiaisen toimesta erän päätöslukemiksi 6-3.

Kolmas erä ratkesi Peliveljien hyvään alivoimapelaamiseen. Erik Härkösen jäähyn aikana kotijoukkue onnistui kahdesti. Teppo Mäkelä sinetöi hattutempun ajassa 48,13 Mika Kohosen nappisyötöstä. Ville Kuuselan maali siirsi SPV:n jo 8-3 johtoon, syöttäjänä Myllymäki.

Kooveen raju loppukiri tuotti kolme maalia tekijöinä Miro Lehtinen, Aleksi Jokela ja Lassi Ylisiurunen. Erän lopussa Koovee otti maalivahdin pois ja yritti tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla. Kotijoukkueen piina loppui Jyrki Holopaisen tekemään 9-6 voittomaaliin yhdeksän sekuntia ennen peliajan päättymistä.

Parhaat

Kentän selkeä ykkönen oli 3+2 tehot iskenyt Teppo Mäkelä.

– Tärkeintä olivat sarjapisteet, mutta toki oma onnistuminenkin lämmitti, Mäkelä kommentoi vaalimattomasti.

Ketjukaverit Henry Myllymäki ja Ville Kuusela veivät muut palkinnot. Vieraiden ykkönen oli Miro Lehtinen tehoilla 1+1.