Nyt on torstai 17.3.2016 |
Uutiset:
Matut kateissa

Maahantunkeutujia on puoli miljoonaa teillä tietymättömillä Saksassa.
 

Tämä ei ole vitsi. Ja jos onkin, ainakaan se ei naurata. Vielä vähemmän kun muistaa, että tulijamäärään suhteutettuna tilanne on Suomessa sama, ellei pahempi. Pähkinänkuoressa: kukaan ei tiedä kuinka paljon tulijoita on, keitä he ovat, millä asioilla ja mistä peräisin ja ennekaikkea missä hitossa he ovat. Hyvä, että asiat ovat päättäjien mielestä hallinnassa -miltä tämä oikein näyttäisikään jos ne eivät olisi. Asiasta uutisoi Daily Mail.

 

* Saksan hallitus ei kykene kertomaan minne yli puoli miljoonaa rajojen yli turvapaikanhakijona tullutta on on kadonnut.


* Statistiikka kertoo, että vuoden 2014 loppuun mennessä Saksan rajojen yli oli tullut 1,1 miljoonaa turvapaikanhakijaa.


* Saapuneista pakolaisista vain 476 649 ( 326 529 miestä ja 150 120 naista ) on tähän mennessä rekisteröity turvapaikanhakijoiksi.


* Tämä tarkoittaa, että yli 600 000 on kateissa.

 

Sisäministeriön puhemies, Harald Neymann myöntää, että viive hakemuksissa voi olla yksi syy ongelmaan. Joissain tapauksissa rekisteröityneet turvapaikanhakijat ovat voineet jatkaa matkaansa muihin Euroopan maihin.


Pidetään myös mahdollisena, että rekisteröityneitä pakolaisia ei ole edes ollut olemassa. On huomattu, että turvapaikanhakijat ovat jättäneet useita hakemuksia yrityksenään päästä haluamaansa kaupunkiin.

 

Viranomaisten mukaan suurin osa pakolaisista väittää olevansa Syyriasta, vaikka todellisuudessa ovatkin enimmäkseen pohjois-afrikkalaisia. On myös huomattu, että joka toinen henkilö on rekisteröitynyt vähintään kahdesti EASY -tietokantaan. EASY -tietokanta ei myöskään pidä kirjaa muusta kuin hakijan oletetusta kotimaasta.Tohtori Neymannin mukaan EASY:n tarkoitus on rekisteröidä tulijat, levittää heitä tasaisesti eri paikkoihin ympäri maata ja tarjota turvapaikanhakijoille majoitusta. Tämän jälkeen he voivat tehdä turvapaikkahakemuksen.

 

Mikäli jotkut eivät pidä sijoituspaikastaan, he yksinkertaisesti hakevat turvapaikkaa uudelleen muualta. Tämä on täysin mahdollista. Moniko Saksasta on sitten lähtenyt ja montaako henkilöä ei ole edes ollut olemassa? Sitä on mahdoton tietää.

 

Poliisin tutkimuksissa on selvinnyt, että osalla vastaanottokeskuksissa asuvista turvapaikanhakijoista on kaksi identiteettiä ja osalla voi olla jopa neljä tai viisi.
 

korvakuulo 6 (3)

 

 

 

Kristiina Kalliojärvi

Kommentoi artikkelia

Email ei tule näkyville!


*