Nyt on perjantai 7.4.2017 |
Uutiset:
 • 17.8.2016 in Pesäpallo: Rauman Lukko voiton päässä naisten superin välieräpaikasta
 • 10.8.2016 in Pesäpallo: Manse syöksyi voittoon Seinäjoella
 • 3.8.2016 in Pesäpallo: Maila-Jussien naiset palasivat voittokantaan
 • 27.7.2016 in Kotimaa: Kirittäret näytti tasonsa Seinäjoella
 • 18.6.2016 in Jalkapallo: HJK pilasi Seinäjoen stadionin avajaisjuhlat
Välistävetäjien vapaat markkinat: ”Hankintalaki ei koske matu-bisnestä”

Uuden Suomen blogialustalla Juhani Keemola kirjoittaa meitä moniakin askarruttaneesta asiasta: kuinka paljon turvapiakanhakijoiden ympärille nopeasti rakentuva liiketoiminta kuppaa yhteiskunnan, eli siis meidän, verorahojamme. Paljon, voi tämän erinomaisesti valitun havaintoesimerkin valossa todeta.

 

Neljän tähden vastaanottokeskus

 

Useimmat lukijoita tietävät Helsingin ydinkeskustassa sijaitsevat Holiday Inn hotellin. Hotelli on neljän tähden nykyaikainen, erittäin hyvällä paikalla, ja yhdellä maamme kalleimmista tonteista sijaitseva majoituslaitos. Katsoin juuri hotellin hinnastoja. He tarjoavat hemmottelulomaa kahdelle alkaen 79€/henkilö. Hinta ei ole paha, kun tietää siihen kuuluvan tilavan hotellihuoneen, siivouspalvelut, kuntosalin, monipuolisen buffet-aamiaisen ja jopa kylpytakit. Muutaman kymmenen kilometrin etäisyydellä sijaitsee Evitskogin vastaanottokeskus. Vastaanottokeskusta operoi SPR. Keskuksessa ei ole asukkaille erillisiä huoneita asukkaille, eikä sänkyjen petaajia eikä monipuolista buffet-aamiasta ja kylpytakkejakaan, kuten Helsingin ydinkeskustan Holiday Inn:ssä on.

 

Migri julkaisi äskettäin tiedotteen, missä muun muassa tuotiin esiin puoli vuotta toimineen Evitskogin vastaanottokeskuksen kustannukset. 1,5 kk kustannukset olivat 1,4 M€. Vastaanottokeskuksen 250 asukasta kohden kustannus on 125€/asiakas/päivä. Hinta on siis 60% korkeampi kuin Holiday Inn:n tarjoama hemmotteluloma on. http://www.migri.fi/medialle/tiedotteet/lehdistotiedotteet/lehdistotiedo…

 

Maahanmuuttoviraston johtaja Jorma Kuuluvainen puolustelee hinnoittelua "kiireellä".

 

Nyt kun valtiontalouteemme alkaa kohdistua entistä voimakkaammin säästöpaineita, suosittelen maahanmuuttovirastolle Helsingin ydinkeskustan Holiday Inn hotellin hemmottelulomapakettia. Tällä ratkaisulla säästetään noin 4 M€ Evitskogin vastaanottokeskuksen turvapaikanhakijoiden kustannuksista vuodessa.

 

Toivottavasti valtiontalouden tarkastusvirastossa on sellaisia henkilöitä joiden tehtäväksi annetaan tehtyjen vastaanottokeskussopimusten läpikäynti. Nyt kun kunnat joutuvat lain edellyttäminä kilpailuttamaan kaikki yli 30 000€:n arvoiset tilaukset, niin on outoa että jopa yli miljardin arvoinen vastaanottobisnes annettiin mm. SPR:lle täysin ilman mitään kilpailutusta.

 

Toivon että avointa ja laadukasta journalismia peräänkuuluttaneiden päätoimittajien lehdet tarttuvat tähän. Tietysti, kyse on poliittisista valinnoista: sekä valtiontalouden tarkistajien että medioiden osalta.

 

korvakuulo 6 (3)

 

 

 

Kristiina Kalliojärvi

 

Uutiset

 • Rauman Lukko voiton päässä naisten superin välieräpaikasta

  0 Comments

 • Manse syöksyi voittoon Seinäjoella

  0 Comments

 • Maila-Jussien naiset palasivat voittokantaan

  0 Comments

 • Kirittäret näytti tasonsa Seinäjoella

  0 Comments

 • HJK pilasi Seinäjoen stadionin avajaisjuhlat

  0 Comments

Kommentoi artikkelia

Email ei tule näkyville!


*