Nyt on lauantai 19.3.2016 |
Uutiset:
Ilkka-lehden sananvapaus on mielivaltaa

Ilmajokelainen perussuomalaisten varakansanedustaja Juha Mäenpää on joutunut Ilkka-lehden mielivallan ja sananvapauden pilkan kohteeksi. Mäenpää kirjoittaa fb-sivullaan: "Eduskuntavaaleissa vaalimainokset kelpasivat Ilkka-yhtymälle. Sinne kului rahaa arviolta 13 000 euroa. Nyt ei kuitenkaan mielipiteeni enää kelpaa eikä niitä julkaista. Soittaessani toimitukseen lyötiin luuri kahdesti korvaan."

 

Selitykseksi kerrottiin, että Mäenpää on painostanut ja uhkaillut Ilkka -lehteä. Lisäksi mielipide-palstan toimittaja kysyi Mäenpäältä, pitääkö heidän kaikkien Ilkassa ryhtyä perussuomalaisiksi.

 

Uhkailulla tarkoitetaan tätä tekstiä, jonka Mäenpää laittoi mielipidekirjoituksensa saatteeksi:

 

"Ja Pauli tiedoksesi. Minuun on noin 20 henkilöä ottanut yhteyttä ja sanonut lopettavansa Ilkan tilauksen. Olen kaikille sanonut, että älä tee sitä, vaan pyri vaikuttamaan lehden sisältöön. Osa heistä on tyytyväisiä kun siellä lehdessä on ollut mm. kriittistäkin uutisointia tiettyjä asioita kohtaan."

 

Tuosta voi jokainen päätellä uhkailun ja painostamisen tason. Tässä hyllytetty mielipidekirjoitus kokonaisuudessaan.
 

Joka itsensä ylentää, alennetaan

 

Tiistaina 22 valtamedian päätoimittajaa antoi julkilausuman, josta tulee väistämättä mieleen 1991 loppunut sanomalehti. Bravda, eli suomennettuna Totuus, oli Neuvostoliiton kommunistisen puolueen keskuskomitean äänenkannattaja.

 

Julkilausumallaan päätoimittajien keskuskomitea veti maton omien jalkojensa alta. ”Oikean” median päätoimittajat sananvapauden suurina puolustajina esittivät ”väärän” median sananvapauden rajoittamista. Päätoimittajat syyttivät vastapuoltaan menetelmistä, joita itse ovat jo kauan käyttäneet. Tällainen toiminta on tuttua Neuvostoliiton ajoilta.

 

Kunnon journalistin tulisi kertoa puolueettomasti faktoja joista ihmiset saisivat muodostaa mielipiteensä, mutta valitettavan usein toimittaja kertoo mieluummin uutisia jotka ovat hänen makunsa tai lehden ”taustan” mukaisia.

 

Tutkimusten mukaan valtaosa toimittajista äänestää vihervasemmistoa. Voimmeko odottaa valtamedialta puolueetonta tiedonvälitystä, kun suurin osa toimittajista edustaa politiikan vasenta laitaa?

 

Toimittajien keskuudessa vallitsee vasemmistohegemonia. Esimerkiksi sukupuolineutraalia avioliittolakia toimittajien keskuudessa kannatti valtaosa eli 79 prosenttia vastanneista. Ei ole ihme että PS-nuorten esiin nostama, on vain kaksi sukupuolta – kampanja, lytättiin. Tai samoin mustamaalataan ihmisiä jotka ovat ”väärää” mieltä maahanmuutosta.

 

Ne lehdet jotka jatkavat perinteisellä ”puolueellisella” linjallaan, alennetaan. Tilausmäärät vähenevät. Jos lehti haluaa jatkaa, on uutisoinnin oltava hyvän journalismin tapaa noudattavaa.

 

Suomessa sananvapautta rajoittaa moni muukin kuin valtamedia. Rajat kiinni! -mielenilmaukseen puhujia kysyessäni, nousi tämä sananvapaus ja sen tila hyvin esiin. Olen samaa mieltä mutta en voi asemani, ammattini, luottamustoimen, työpaikan tai entisen työpaikan takia puhua siellä. Joku kertoi lapsensa olevan diplomaatti, upseeri tai opettaja, eikä siksi voi tulla puhumaan, vaikka mieli tekisi. Ja ne harvat jotka tuovat kansan viestin esiin, pyritään leimaamaan rasisteiksi.

 

Toimiessani Ilmajoen Kisailijoiden puheenjohtajana, kirjoituksistani, oli maakuntalehden toimituksesta soitettu jopa urheilun kattojärjestön lakimiehille.

 

Teillähän ei ole muuta asetta kuin kynänne, jolla myös korjaatte ”vääriä” lausuntoja vastaamaan paremmin omia mielipiteitänne.


 

 

 

 

Juha Mäenpää
Ilmajoki

3 kommenttia Ilkka-lehden sananvapaus on mielivaltaa

 1. Mustamaalataan kaikki // 10.3.2016 at 22.10 // Vastaa

  "Tai samoin mustamaalataan ihmisiä jotka ovat ”väärää” mieltä maahanmuutosta."

  Nyt sitten ulistaan samasta asiasta mitä mm. MV-lehti on tehnyt jo pitemmän aikaa, eikö tämä sananvapaus ja lehtien ennakkoasenteet nyt ookkaan hyvä juttu?

 2. Naapuripitäjästä // 11.3.2016 at 13.27 // Vastaa

  Hei

  Eihän tuossa ole mitään sensuroitavaa. Törkeää sananvapauden rajoittamista Ilkan taholta. 

  Juha, pidä lippu korkealla, kuten tiedät, nykyään on monia muita mahdollisuksia saada kirjoituksensa esiin. 

 3. Pekka Lyly // 15.3.2016 at 23.38 // Vastaa

  Paskamaista toimintaa Ilkalta. Uutisointi pitää aina olla faktaa puoluekannasta tms riippumatta. Media ei saa vaikuttaa ihmiseen vaan asiat esitetään totuuden mukaisesti.

Kommentoi artikkelia

Email ei tule näkyville!


*