Nyt on torstai 17.3.2016 |
Uutiset:
Hakosen vuoro ratkaista voitto SPV:lle

Jos eilisessä Koovee -matsissa Peliveljien kakkoskenttä ja Teppo Mäkelä olivat liekeissä, samaa voi sanoa tänään ykköskentästä ja sen puolustaja Petri Hakosesta. Helsingin Viikingit joutui taipumaan Seinäjoki Areenalla 4-3 (1-1, 2-1, 1-1), ja Hakonen viimeisteli kotijoukkueen maaleista kaksi.

Viikingit, joka vielä viime kaudella tunnettiin nimellä SSV, aloitti maajoukkuetähtiensä Tero Tiitun ja Mikael Järven johdolla vahvasti. Kun peliä oli pelattu 11.49 Jere Oksasen raju veto keskeltä yllätti maalivahti Jarno Ihmeen, ja tilanne oli vieraille 0-1. Viisi minuuttia myöhemmin SPV tasoitti pelin Jukka-Pekka Pelto-Arvon saatua laidasta upean passin Tuukka Kivirannalta. Avauserä päättyi näihin 1-1 lukemiin.

Hakosen maalit

Toisessa erässä esiin nousi SPV:n ykkösvitjan pakki Petri Hakonen. Ensin hänen kaukovetonsa lähes keskiviivalta upposi maalivahti Santtu Strandbergin jalkojen juuresta verkon perille. Viikingit kuittasi kuitenkin kaksi minuuttia myöhemmin. Jukka Soinin kaukoveto vasemmasta laidasta heilutti kotijoukkueen maaliverkkoa ja tilanne oli tasan 2-2. Kun erää oli pelattu runsaat 32 minuuttia nousi Hakonen vasemmalta, sai mailan lapaan syötön Jyrki Holopaiselta, ja peliväline lirui hieman onnekkaasti maalivahdin jalkojen välistä verkkoon. Toisen erän jälkeen tilanne oli kotijoukkueelle 3-2.

Päätöserässä Peliveljet siirtyi jo 4-2 johtoon, kun eilinen tehokaksikko Teppo Mäkelä-Henri Myllymäki pelasi loistavasti yhteen. Mäkelän syöttö vasemmalta löysi maalin edestä Myllymäen ja verkko soi. Lauri Stenfors kavensi vielä 4-3:een, mutta siihen takaa-ajo loppui ja molemmat pisteet jäivät Seinäjoelle.

Kovia otteita

Pelissä nähtiin puolin ja toisin yllättävänkin rajuja, melkein jääkiekkomaisia taklauksia. Tuomarit komensivat pelaajia jäähylle kuudesti. Neljä kertaa penkkiä kulutti Viikinkien pelaaja ja kahdesti SPV:n.

Kotijoukkueen ykkönen oli kaksi maalia laukonut Petri Hakonen. Mies liikkui liikkui laajalla sektorilla ja oli tehokas kentän molemmissa päissä.

– Peli maistui erittäin paljon. Saatiin verrattuna eiliseen parempi tunne tähän hommaan. Tänään haluttiin omassa päässä tehdä duunia, mikä sitten palkittiin hyvällä voitolla. Päästiin kamppailemaan iholle. Tässä on huomattu, että on mennyt aika paljon omiin ja Viikinkiä vastaan varsinkin jos haluaa voittaa, niin oma pää on pakko olla tiivis. Ei passaa monta maalia päästää. Kyllä tuota laukausta on tullut harjoiteltua, etenkin nuorempana hallilla on vietetty paljon aikaa, tyytyväinen Hakonen sanaili.

Vieraiden paras oli myös pakki Lauri Stenfors. Mikael Järvi kulutti neljän minuutin verran jäähypenkkiä, ja toinen tähtipelaaja Tero Tiitu parin minuutin ajan.

Valmentajat

Seinäjoen Peliveljien valmentaja Tommy Koponen oli omiensa otteisiin tyytyväinen.

– Tämä oli aika odotusten mukainen peli, kun tiedettiin, että Viikingit on päästänyt sen kolme maalia per peli. Jos kovin lähdet hyppimään siellä, niin sen jälkeen sinne ei kovin montaa tehdä. Me saatiin vastustaja aika hyvin pois sieltä parhailta paikoilta ja kokonaisuus oli ehjä ja nousujohteinen, Koponen pohdiskeli.

Viikinkien valmentaja Mika Ahonen piti pelin tempoa rauhallisena.

– Oli tiedossa, että tästä tulee aika rauhallinen peli. Ei tuo tempo mitään kovin kovaa ollut. Rauhallista pallottelua, kumpikin piti vuorollaan palloa, vähän kumpikin odotteli toisen virheitä j sitten rankaisee. Kaveri rankaisi paremmin tänään ja voitti. Maalille menoon en ole tyytyväinen, meni vähän pyörittelyksi eikä lauottu tarpeeksi, Ahonen kommentoi.

– Erkki Valtamäki –


Kommentoi artikkelia

Email ei tule näkyville!


*