Nyt on torstai 17.3.2016 |
Uutiset:
Seinäjoen Peliveljet huuhtoi salibandykultaa

Seinäjoen Peliveljien Mikko Kohosen jatkoaikamaali ajassa 62:30 räjäytti Seinäjoki Areenan kolmituhatpäisen katsomon villiin ilonpitoon. Esityön mestaruusmaaliin teki Jyrki Holopainen.

 

Ottelun kulku oli lähes kahden edellisen ottelun toisinto. Jyväskylän Happee hallitsi kahta ensimmäistä erää ja Peliveljet tuli lopussa rinnalle ja ohi. Happee siirtyi avauserässä 1-2 johtoon Veli-Matti Hynysen ja Juuso Heikkisen maaleilla. Peliveljien ainoasta vastasi Erik Härkönen.

 

Toisessa erässä Happeen pelaajien jalka liikkui ja tulosta syntyi. Lassi Kotovaara viimeisteli Eemil Ukkosen syötöstä vieraiden johdon jo 1-3:een. Kolmannessa tuli Peliveljet. Ensin Sami Koski kavensi Kohosen syötöstä 2-3:een. Kahdeksan minuuttia myöhemmin peli oli tasan 3-3 ja tunnelma katsomossa sähköstyi. Maalin viimeisteli Petri Hakonen Härkösen passista.

 

Tämän jälkeen oli vain ajan kysymys, kenen mailasta ja milloin lopullinen niitti isketään. Niitin iski lopulta kentän kunkku Mikko Kohonen varmistaen Seinäjoen Peliveljien järjestyksessään toisen salibandykullan.

– Älyttömän hieno tunne, kun pallo maaliin upposi. Se lähti siitä, kun kaveri lähti minun liikeeseen mukaan ja silloin tiesin, että Jysky (Holopainen) pääsee läpi ja heittää mulle maalipaikkaan. En hirveästi muita paikkoja saanut, joten hyvä, että se tuli tuohon, Kohonen hehkutti.

 

Ykkösketju ja Jarno Ihme

 

Peliveljien mestaruuden kulmakivet finaalipeleissä ovat olleet ykkösvitja Kohonen-Janne Hulmi-Sami Koski pakkeina Holopainen ja Juha Kivilehto. Etenkin Jarno Ihme on ollut nimensä veroinen.

– Me uskallettiin pelata ja luotettiin omaan tekemiseen koko kauden. Se oli merkittävin tekijä menestykseen. On välillä käyty syvissä vesissä ja sieltä ollaan noustu ja pelattu huikea kevät. Maalivahdille tärkeintä on olla 60 minuuttia pallon tiellä ja auttaa näin joukkuetta, Ihme kiteytti.

Peliveljien valmentajan Tommy Koposen tunnelmat olivat tietenkin katossa, kun kahden vuoden sisään jo toinen mestaruus sinetöityi. Usko ei horjunut edes tappuiotilanteessa 1-3.

– Aivan selittämättömät tunnelmat. On todella hienoa olla tämän joukkueen valmentaja. Se on jo legenda pojilla pukuhuoneessa, että jos ei olla yli kahta maalia perässä viimeiseen erään lähtiessä niin varmasti voitetaan. Me uskottiin koko 60 minuuttia ja jatkoaika omaan juttuun ja väännettiin se rautalangasta. Taistelu kantoi ja nyt ollaan mestareita, Koponen iloitsi.

 

Hopeajoukkue Happeen valmentaja Seppo Pulkkinen oli pettynyt lopputulokseen, mutta ei omaan joukkueeseensa. Pelaajat taistelivat mestaruudesta loppuun asti.

– Maalintekopaikkoja oli paljon ja meidän olisi pitänyt pystyä tekemään niitä enemmän. Tämä on maalintekopeli ja se joka tekee enemmän maaleja voittaa. En pysty vastaamaan siihen mitä meille tapahtuu kolmannessa erässä. Jähmettyykö peli, vai johtuuko se siitä, että Seinäjoki painoi huomattavasti agressiivisemmin lopussa. Olen ylpeä joukkeesta ja annan arvosanan 9+.

-erkki valtamäki-

Kommentoi artikkelia

Email ei tule näkyville!


*