Ylen tuoreimman mielipidemittauksen mukaan keskusta on edelleen ylivoimaisesti suosituin puolue.  Perussuomalaisten kannatus puolestaan on pudonnut alemmaksi kuin kertaakaan tämän vaalikauden aikana.

YLE puoluekannatus joulukuu 2014Joulukuun mittauksessa keskustan kannatus on noussut marraskuusta 0,1 prosenttiyksikköä 26,8 prosenttiin. Muiden suurten puolueiden kokoomuksen, SDP:n ja perussuomalaisten kannatus on laskenut. Kokoomus sai joulukuussa 17,1 %:n, Sdp 15,3 %:n ja perussuomalaiset 13,3 %:n kannatuslukemat. Pienpuolueista vihreät nousi 9,4 %:iin ja vasemmistoliitto pysyi 8,9 %:ssa. Kristillisdemokraatteja äänestäisi 3,9 % ja RKP:ta 3,7 % vastaajista.

Keskusta nousee perussuomalaiset laskee

Perussuomalaisten kannatus on tullut ryminällä alas eduskuntavaalien 19,1 %:n jytkylukemista. Puolueen kannatus on pudonnut noin prosenttiyksikön joka kuukausi. Eduskuntavaalimittauksissa perussuomalaisten kannatus on ollut näin alhaalla viimeksi syksyllä 2010. Perussuomalaisten ongelmana on ollut naisten pieni osuus kannattajakunnassa. Joulukuun mittauksessa vain kuusi prosenttia naisista äänestäisi perussuomalaisia.

Keskustan kannatus on noussut kesäkuun 19,5 %:n lukemista 26,8 %:in ennätyslukemiin. Joulukuussa kannatuksen kasvu näytti toki jo hiipumisen merkkejä, sillä lisäkannatusta tuli enää 0,1 prosenttiyksikköä. Viime eduskuntavaaleista keskustan suosio on noussut peräti yksitoista prosenttiyksikköä. Syynä keskustan nousuun pidetään onnistunutta puheenjohtajavalintaa sekä uskottavaa oppositiopolitiikkaa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *