Nyt on tiistai 1.12.2015 |
Uutiset:
Viestin tuoja ammutaan!

Tein tänään poliisille tutkintapyynnön Kauhavan vastaanottokeskuksen toimista.

TUTKINTAPYYNTÖ

Pyydän poliisia suorittamaan tutkinnan SPR:n hallinnoiman Kauhavan turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksen toimista. Sain jokin aika sitten välikäden kautta vastaanottokeskuksessa työskentelevän henkilön kertoman tiedon, että keskuksen asukkailta on löytynyt jonkinlaisia polttopullon- tai pommintekovälineitä.

 

Julkaisin tiedon Waltamedia -nettilehdessä sekä Seinäjoen kaupunginvaltuuston kokouksessa 16.11.2015. Sekä poliisi että vastaanottokeskus kiistivät tiedon, ja nyt minua epäillään virheellisen tiedon levittämisestä ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

 

Koska tieto asiasta tuli nimenomaan vastaanottokeskuksen sisältä koin velvollisuudekseni tuoda sen julkisuuteen. Tämän takia esitän, että poliisi selvittää pitääkö tieto paikkansa ja jos ei pidä, miksi tiedon kertoja tällaista asiaa levittää.

 

Seinäjoella 23.11.2015
Erkki Valtamäki

Tein tämän pyynnön siksi, että vastaanottokeskuksen johtaja Ilkka Peura hyökkäsi rajusti kimppuuni maakuntalehdessä ja omassa tiedotteessaan. Hän väitti tietoa täysin ankaksi ja minua sopimattomaksi valtuutetun tehtävään. Viestin tuoja ammuttiin, kuten tällaisissa tapauksissa usein tapahtuu.

 

Ensimmäisenä itselläni tulivat mieleen tapahtumat vuodelta 1998. Paljastin silloin Kymmenen Uutisten jutussani ns. sopupelit. Siitä alkoi ennen näkemätön herjaus- ja pelottelukampanja minua ja jopa perhettäni vastaan. Aamulehti teki raportin, missä koko uutinen leimattiin "uutisankaksi" ja minut oikeudessa valehtelijaksi. Haastoin Aamulehden oikeuteen kunnianloukkauksesta. Hävisin jutun tuomariäänin 2-2, syytetyn kannalta lievemmän kannan ratkaistessa. Minut määrättiin myös lehden oikeudenkäyntikulujen maksajaksi.

 

Koko sopupelijutun lopputulos oli se, että parikymmentä pesäpalloilijaa tuomittiin ehdollisiin vankeusrangaistuksiin törkeistä petoksista. Minun kunniaani ei koskaan palautettu. Aamulehti tuli kuitenkin tunnontuskiin eikä perinyt oikeudenkäyntikulujaan.

 

Kauhavan tapauksessa uskon enemmän tiedon kertojaan kuin vastaanottokeskukseen johtajaan. Kertojalla ei ole mitää syytä valehdella, johtajalla on. Yksin raju hyökkäys huonon viestin tuojaa vastaan osoittaa, että jauhot eivät ole aivan puhtaat. Tämän olen 30-vuotisen toimittajaurani aikana oppinut tunnistamaan.

 

onni ja minä uusi 2

 

 

 

 

 

 

Erkki Valtamäki

Uutiset

6 kommenttia Viestin tuoja ammutaan!

 1. Anette S // 24.11.2015 at 11.23 // Vastaa

  Ihme salailua ja peittelyä näistä maahanmuuttajista täällä!!!! En yhtään ihmettele että kansa on vihainen tämän maan päättäjille…. avoimuus haudattiin maahan muuttajien saavuttua maahan! Sipilän partalapset tuottavat liian paljon rahaa määrätyille tahoille, siksi ei mitään kerrota enää… ja kaikenmaailman johtajat mamukeskuksissa voi menettää työnsä jos kansalle kerrotaan totuus.

 2. Pekka Paananen // 24.11.2015 at 13.18 // Vastaa

  Siinä oikea tapa toimia toimittajana, nostan hattua ettet alistu painostuksen alla.

 3. ei nimeä // 25.11.2015 at 16.22 // Vastaa

  Arvostan todella sinua ja suoraselkäisyyttäsi. Harmi kun tässä maassa montakaan toimittajaa ei voi edes toimittajaksi kutsua.

 4. Katja Nummenranta // 25.11.2015 at 19.39 // Vastaa

  Hienoa toimintaa toimittajalta, ainakin joku uskaltaa kirjoittaa Niinkuin asiat on

 5. Toivo // 26.11.2015 at 9.15 // Vastaa

  Hyvä, vastuullista toimintaa.

  Toinen asia mihin voisit panostaa on selvittely kuka ja miten poliisiviranomaisia on painostettu vaikenemaan maahanmuuttajien tekemisien rikosten julkituonnista. Sipilän "kriisipalaveri" kielii siitä että isoja ongelmia ja rikoksia on tapahtunut ja paljon, huomattavasti enemmän kuin mitä julkisuuteen on vuodettu.

 6. Latecx // 27.11.2015 at 3.14 // Vastaa

  MV-Lehti tarvisi varmasti lisää toimittajakuntaa… voisitteko jotenkin tehdä tiiviimmin yhteistyötä tai "fuusioitua"? 

  Kaltaisesi rohkeat ja valtaeliittiä kumartamattomat toimittajat ovat tänä päivänä äärimmäisen harvinaisia.

Kommentoi artikkelia

Email ei tule näkyville!

*