Nyt on keskiviikko 6.1.2016 |
Uutiset:
Vasemmistoanarkistien hyökkäys

Itsenäinen Suomi 2015 -organisaatio kiittää kaikkia puhujia ja muusikoita hienosta itsenäisyyspäivän juhlasta Helsingissä. Kansanedustaja Laura Huhtasaari, Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen ja entinen ulkoministeri Keijo Korhonen olivat nimekkäimmät osallistujamme.

 

Koska Itsenäinen Suomi 2015 -juhlan osallistujat oli kutsuttu myös 612-organisaation soihtumarssiin, niin haluaisimme tuoda julki vakavan huolemme anarkistien soihtumarssiin kohdistamasta väkivallasta. Anarkistit olivat jo ennakkoon uhanneet väkivallalla laillisesti ilmoitettua soihtukulkuetta, mikä jo sinällään on vakava loukkaus sanan- ja kokoontumisvapautta kohtaan. Kuitenkaan varmaan kukaan ei oikeasti uskonut anarkistien turvautuvan näin vakavaan väkivaltaan kuin nyt tapahtui. Poliisi oli – kaikeksi onneksi – ottanut väkivallan uhan tosissaan ja varustautunut toimimaan erittäin tehokkaasti väkivallan estämiseksi. Tästä esitämme suuren kiitoksen poliisille!

 

Miten hirvittävät seuraukset olisivat olleet, ellei poliisi olisi toiminut kaikella sillä päättäväisyydellä anarkisteja vastaan kuin nyt tapahtui? Kaikki poliisin toimintaa kohtaan esitetty kritiikki osoittautuu täysin perättömäksi, kun tutustuu seuraavaan tapausselostukseen ja miettii, mitä ihmisille olisi käynyt ilman poliisin läsnäoloa. Itsenäinen Suomi 2015 -juhlaan osallistunut hieman alle 50-vuotias nainen lähti myös mukaan rauhanomaiseen soihtukulkueeseen tarkoituksenaan muistaa sotiemme sankarivainajia seppeleen laskulla Hietaniemen sankarihaudoille. Hän taatusti edusti juhlamme vieraista kategoriaa 'tavalliset suomalaiset'. Tyylikkäästi pukeutunut nainen korkokengissään. Tämä ei estänyt yhtä anarkisteista heittämästä (tai ampumasta ritsalla, kuten Vapaus Pelissä -tapahtuman ohjeissa neuvottiin tekemään) isolla kivellä naista takaraivoon. Seurauksena oli sairaalareissu, viisi tikkiä ja aivotärähdys.

 

Tällainen väkivalta ja hyökkäys rauhallista mielenilmausta vastaan on täydellisen anteeksiantamatonta. Myös Vapaus Pelissä -tapahtuman organisoijat kantavat tästä raskaan vastuun yllyttäessään osallistujia väkivaltaan. Tulevissa Itsenäinen Suomi -tapahtumissa ei saa tapahtua mitään vastaavaa. Vastamielenosoituksiin poliisin tulee tästä eteenpäin suhtautua lähtökohtaisesti rikollisena toimintana ja estää kokoontumiset kokonaan. Tätä onneksi nytkin poliisi jo osittain toteutti, muuten vammat ihmisillä olisivatkin olleet erittäin pahoja.

 

Panu Huuhtanen
Itsenäinen Suomi 2015 –organisaatio

 

Kommentoi artikkelia

Email ei tule näkyville!


*