Nyt on sunnuntai 22.11.2015 |
Uutiset:
Ei lainkaan yllättäen ja pyytämättä

Suomeen tulleen pakolaistulvan on täytynyt olla hallituksen tiedossa viimeistään vuonna 2012, koska viranomaisvalmistautuminen aloitettiin jo 2013 SPR:n johdolla. Kaksivuotisen hankkeen tavoitteena oli valmistautua jopa 100 tuhannen pakolaisen ”yllättävään” vastaanottotarpeeseen, kuten tästä SPR:n tiedotteesta ilmenee.

 

MAVA – JÄRJESTÖJEN TEHTÄVÄT MAAHANTULOVARAUTUMISESSA (ERF 01121A)

Euroopan Pakolaisrahasto on myöntänyt rahoituksen Suomen Punaisen Ristin hankkeelle ”MAVA – Järjestöjen tehtävät maahantulovarautumisessa”. Hankkeen on suunniteltu kestävän 2 vuotta ja rahoitus on nyt myönnetty vuodelle 2013. Hankkeen aloitus on tapahtunut helmikuussa 2013. Hankkeen kansallisesta rahoituksesta vastaavat ensimmäisen vuotena Maahanmuuttovirasto, sisäasiainministeriön maahanmuutto-osasto, sosiaalija terveysministeriö sekä Suomen Punainen Risti. Muita hankkeen yhteistyökumppaneita ovat Aluehallintovirastot (AVI), Elinkeino- ja ympäristökeskukset (ELY), Suomen pelastusalan keskusliitto (SPEK), Vapaaehtoinen pelastuspalvelu (Vapepa) sekä eri järjestöt.”

 

Kuten yllä olevasta lainauksesta ilmenee, kaikki viranomaistahot ovat olleet rahoittamassa hanketta ja osallistuneet koulutuksiin, joilla tilanteeseen on varauduttu.

 

Ylekin on riemuinnut Suomen viranomaisten erinomaisesta reagointikyvystä:

Suomen reilussa sadassa vastaanottokeskuksessa asuu nyt noin 25 300 turvapaikanhakijaa. Vielä maaliskuussa vastaanottokeskuksia oli vain 17 ja niissä muutama tuhat asukasta.”

 

Kaikki mediavinkuna puutteellisista resursseista ja koko yllätysmomentti ovat olleet pelkkää teatteria. Tällainen operaatio olisi ollut täydellisen mahdoton ilman huolellista ennakkovalmistelua.

 

Suomalaistenkin pitäisi jo käsittää, ettei politiikassa mikään tapahdu sattumalta. Irakissa on sodittu jo 10 vuotta ja Syyriassakin pian 5 vuotta. Yhdysvallat ilmoitti vetäytyvänsä Irakista jo ennen pakolaiskriisin alkua, mikä tietysti motivoi ”väärissä leireissä” sotineita nuoria miehiä katoamaan paikkakunnalta pikaisesti.

 

Tarvitsee enää esittää kysymys ”miksi”, eikä siihenkään ole kovin vaikea vastata.

 

Keskuspankkiirit nimittäin tiesivät jo tuolloin, että niin FEDin kuin EKPn toimet 2008 alkaneen talouskriisin ratkaisemisessa ovat menossa täysin päin helvettiä, eikä niiden työkalupakissa ole ainuttakaan välinettä täydellisen talouskatastrofin estämiseen, ainoastaan viivyttämiseen. Sellaisia ei ole myöskään millään hallituksella tai niiden yhteistyöelimillä. Tämä käy välillisesti ilmi Group of Thirty-nimisen järjestön lokakuussa julkaisemasta raportista. Siinä varoitettiin varsin selväsanaisesti aiheutuneista riskeistä ja poliittisten toimenpiteiden tarpeesta.

 

Koska poliittisiakaan ratkaisuja ei ole, on jostakin saatava ulkopuolinen syypää kriisin eskaloitumiseen, jotta kokonaan lapasesta riistäytynyt finanssijärjestelmä ja vallassa olevat poliitikot eivät menettäisi kasvojaan. ”Hallitsematon” pakolaistulva lienee ollut ainoa, mitä hätäpäissään keksittiin. Yhdysvalloissa nimittäin toteutetaan omaa variaatiota invaasiosta, myöntämällä nopeutetusti työlupia miljoonille laittomille siirtolaisille.

 

Timo Isosaari

1 kommentti: Ei lainkaan yllättäen ja pyytämättä

  1. PP // 16.11.2015 at 9.38 // Vastaa

    Se on aika surullista, että vaikka kuinka yrittää valistaa muuten ihan järkeviä kansalaisia tästä asiasta, niin he eivät usko. Alkavat jaarittelemaan Venäjän trolleista ja propagandasta. Samalla heidän lukemansa Hesarin ja YLEn uskottavuus lähentelee nollaa. Onneksi nykyään totuus tulee nopeasti esille.

Kommentoi artikkelia

Email ei tule näkyville!

*