Nyt on tiistai 11.9.2018 |
Uutiset:
Vastaanottokeskukset suljettava

Ranskan viikonvaihteen tapahtumat ovat herättäneet suurta huolta kansalaisten turvallisuudesta. Meillä tikittää melkoinen aikapommi kymmenissä vastaanottokeskuksissa eri puolilla maata. Sisäministeri Petteri Orpo on kuitenkin sitä mieltä, että turvallisuusuhka on aivan jossakin muualla.

orpo petteri– Suomalaiset äärijärjestöt ovat aktivoituneet vastustamaan maahamuuttoa, mikä on näkyvin ja konkreettisin turvallisuusuhka. He ovat selkeästi aktivoituneet maahanmuuton vastustamisessa, ja ovat poliisin tarkkailussa, jotta pystytään ehkäisemään mahdolliset häiriöt, Orpo kertoo.

vastaanottokeskukset karttaMielestäni Orpon voisi passittaa suoraan ISIS-joukkoihin Irakiin ja Syyriaan taistelemaan aateveljiensä rinnalla. Suomen sisäministerinä hänen ei ole syytä antaa jatkaa.

Tein juuri äsken päättyneessä Seinäjoen kaupunginvaltuustossa vastaanottokeskusasiassa valtuustoaloitteen. Oletettavasti se ei johda mihinkään, sillä päättäjiin ja johtaviin virkamiehiin on pesiytynyt liikaa Orpon tapaisia ISIS-faneja.

Aloitteen perustelut

Valtuustoaloitteeni koskee Seinäjoen Törnävälle perustettua turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskusta. Olen useaan otteeseen ja usealta eri taholta yrittänyt tiedustella syytä siihen, miksi kyseinen vastaanottokeskus perustettiin kaupunkiin ilman, että kaupungin päättäjät saivat sanoa mielipiteensä. Otin asian esille syyskuun valtuustossa ja silloin puheenjohtaja totesi, ettei sitä voida käsitellä ennen kuin kaupunginhallitus on asian käsitellyt. Jäin odottamaan ja vastaanottokeskus perustettiin eikä valtuuston listoille kyseistä asiaa ilmaantunut. Eikä näköjään ilmaannu lainkaan.

 

Kysyin syytä tähän vastaanottokeskusinfossa tässä samassa salissa noin kuukausi sitten. Kaupunginjohtaja vastasi, että hallitus on näin päättänyt. En löytänyt sellaista päätöstä hallituksen pöytäkirjoista. Myöskään valtuuston ja hallituksen puheenjohtajat eivät kaupunginjohtajan vastausta tukeneet. Valtuuston puheenjohtaja kertoi minulle, että hän haluaisi asian pikaisesti valtuustoon, mutta "ne" ovat näin päättäneet. KETKÄ NE? Meidät 51 valtuutettua on demokraattisesti valittu kaupunkilaisten toimesta päättämään kaupunkilaisille kuuluvista asioista. Ei SPR tai muutkaan toimijat voi meidän päätöksiämme sanella.

 

vastaanottokeskus törnäväVastaanottokeskuksen lähistöllä asuvat Törnävän asukkaat kokevat olonsa turvattomaksi ja pelkäävät lastensa puolesta. Mikään tai kukaan ei voi taata, etteikö Ranskan tapahtumat voisi toistua omassa kotikaupungissamme. On naiivia ajatella, että Ranskassa oli kyse jostakin yksittäisten terroristien tempauksesta. Asia kytkeytyy vahvasti meneillään olevaan hallitsemattomaan kansainvaellukseen ja islamistien maailmanvalloitukseen. Yksi Ranskan pommimiehistä oli syksyllä turvapaikkaa hakenut nuori mies.

 

Emme voi jäädä odottamaan, että jotakin yhtä kauheaa tapahtuu lähialueellamme olletikin, kun olen luotettavista lähteistä saanut kuulla, että Kauhavan vastaanottokeskuksen asukkailta on löydetty polttopulloja ja pommintekovälineitä. Tämä tieto on viranomaisten toimesta meiltä pimitetty. Jos niitä löytyy Kauhavalta niitä saattaa löytyä myös Törnävältä. En halua ottaa vastuuta vastaavasta verilöylystä.

 

En usko, että kukaan enää viime viikonlopun tapahtumien jälkeen ihmettelee, miksi valtaosa Suomeenkin saapuneista turvapaikanhakijoista on nuoria irakilais- ja afgaanimiehiä.

 

Valtuustoaloite

Suomen Punainen Risti on perustanut 14.10.2015 Seinäjoelle, osoitteeseen Törnäväntie 30 A, turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksen. Keskuksen perustaminen on tapahtunut ilman, että Seinäjoen kaupunki on voinut asiaan mitenkään vaikuttaa, siis ilman kaupungin suostumusta.

 

Julkisuudessa on kerrottu, että tällainen asia ei kuulu kaupungille mitenkään. Näinhän asia ei todellisuudessa ole. Kaikki merkittävät asiat, jotka koskevat kaupunkilaisia ja kaupunkilaisten turvallisuutta kuuluvat kaupungin päätöksenteon piiriin. Päätös ja lupa siihen, että kaupunkiin perustetaan turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskus, tulee tehdä korkeimmalla demokraattisella tasolla, kaupunginvaltuustossa.

 

Törnävälle perustettu vastaanottokeskus on herättänyt alueella asuvissa asukkaissa pelkoa ja turvattomuuden tunnetta. Keskuksen välittömässä läheisyydessä sijaitsee yläkoulu (Pruukin yhtenäiskoulu) sekä koulutuskeskus Sedun ammatillinen koulu. Lisäksi alueella asuu runsaasti lapsiperheitä. He ovat kokeneet, että lasten turvallisuus on uhattuna eikä alueella ole enää turvallista liikkua.

 

onni ja minä uusi 2Kaupungin tärkein tehtävä on huolehtia omien asukkaidensa turvallisuudesta ja viihtyvyydestä. Vaikka peloille ja turvattomuuden tunteelle ei olisikaan aihetta, on asiaan suhtauduttava sille kuuluvalla vakavuudella.

 

Siksi esitän, että Törnävän vastaanottokeskuksen perustaminen tuodaan Seinäjoen kaupunginvaltuuston käsittelyyn pikaisesti ja ryhdytään asian edellyttämiin toimenpiteisiin asukkaiden turvallisuuden takaamiseksi.

 

Seinäjoella 16.11.2015
Erkki Valtamäki

Uutiset

 • Jyrki Kataisen rikoskumppani EU:n asialla

  1 Comment

 • Sauli Niinistön armahduspolitiikka

  0 Comments

 • Presidentinvaalit, demokratian irvikuva

  0 Comments

 • Marraskuu 2017 Espanjan Benalmádenassa

  0 Comments

8 kommenttia Vastaanottokeskukset suljettava

 1. Jyri basso // 18.11.2015 at 22.01 // Vastaa

  Mahtavan hyvä kirjoitus. Näin pitäisi toimia koko maassa!

 2. Erkki Hänninen // 18.11.2015 at 22.54 // Vastaa

  Kiitos hyvästä, rohkeasta kirjoituksesta!

  Isänmaallisena reserviläisenä totean linjanne hyväksi.

  Pitäkää se! Meitä on Suomessa monta, jotka olemme samaa mieltä kanssanne ja tuemme teitä!

  Hyvää Syksyn jatkoa!

 3. Jarmo // 19.11.2015 at 9.51 // Vastaa

  Melkoiseksi "mafiaksi" SPR on jo tullut. Tätä samaa kuuluu joka puolelta että saavat kävellä kaikkien lakien ja sääntöjen yli. Toivottavasti SPR ottaa vastuun jokaisesta kantaväestön ihmishengestä joka menetetään tämän seurauksena, jo tapahtuneita raiskauksia unohtamatta!!

  Tämä on hulluutta koska yksikin raiskaus on jo liikaa. Missä vastuu SPR?

  En ole ikinä lahjoittanut SPR:lle enkä tule lahjoittamaan toivottavasti et sinäkään.

 4. Isänmaallinen // 19.11.2015 at 15.06 // Vastaa

  Hyvä että edes jollain riittää selkärankaa kirjoittaa miten asiat ovat, tämä hulluus on mennyt jo aivan liian pitkälle ja jossei asialle jotain tehdä ottaa kansa lain omiin käsiinsä

 5. Kriisimilli // 20.11.2015 at 10.51 // Vastaa

  Järkipuhetta. Hyvä, että vielä valtuustoissa sentään puhutaan asioista. SPR ei takuulla ota vastuuta mistään. Mottona verorahojen ulosmittaus kansalta. Tiukan paikan tullen ota-rahat-ja-juokse. Suomessa on tehty vallankaappaus ja terroristeille annettu jalansija. Kansalaisilla on jo hätätila!

 6. Juha hyvärinen // 23.11.2015 at 15.35 // Vastaa

  Tämähän on selvä kaupunginjohtajan erottamisperuste.

 7. Erkki Hänninen // 24.11.2015 at 21.03 // Vastaa

  – Olen kokenut aikamoisen täyskäännöksen ja katumuksen, tässä mamu/matuasiassa neljännesvuosisadan aikana. = Silmät avautuneet? En voinut enää olla hiljaa Kempeleen järkyttävien tapahtumien jälkeen: 

  En ole kansallissosialisti. Olen reserviläinen, sotaveteraanin poika. Kansallismielinen. Tuen Teitä mm. tässä maahanmuuttokysymyksessä.

  – Olen todella vihainen Kempeleen raiskausrikoksen johdosta! Syynä vihaani ovat sekä rikolliset matut, että varsinkin Suomen EU:ta pokkuroivat herrannilkit ja kukkahattu-vihervassarisuvakkiakat.
  Jyväskylän Salmirantaan on majoitettu juuri näitä turhapaikanhakijoita. Suosittelisin isänmaallisia aktiiveja tekemään pienen "kampanjan" sinnepäin… Ja turvapartiointia aletaan tarvita OIKEASTI täällä Jyväskylässäkin!
  Paskahousu-demla-suvakki"poliisista" ei ole mihinkään, ainakaan kansalaisten turvaamiseen…
  (Olen ollut joskus 11 v. sitten mamujen ns. kotoutustyössä työllistettynä, vaan sen jälkeen silmät avautuneet 100%. Siperia opettaa…
  Suomalaisilla on oma kulttuuri, ja vieras kulttuuri ei tänne sovi, eikä kuulu! Monikultturismin paskaista valhetta vastaan on taisteltava KAIKIN KEINOIN! Pakostakin tässä ns. radikalisotuu, kun "paska lentää silmille. Suomi kuuluu suomalaisille!)
  – Paska lentää jo tuulettimeen… Kolmas maailmansota on jo alkanut!" 

  – Naiivina "maailmanparantajana" kirjoitin aikanaan Keskisuomalaiseen kirjoituksen otsikolla "Tervetuloa pakolaiset!" Idealistisesti kuvitttelin mamutuksen ja monikultturismin oikeasti rikastavan suomalaista kulttuuria. EU-kirouksen myötä olen joutunut näitäkin käsityksiäni tarkistamaan… 

  En pidä itseäni ns. tuuliviirinä. Minulla on ollut tietyt kristillis-isänmaalliset vakaumukset aina. Lapsekkaan  idealismin puuskassa liityin jopa SPR:n ainaisjäseneksi 30v. sitten. Nyt en liittyisi. Tosin SPR:kin on muuttunut. Katastrofirahat menevät bisnesjutkuille ym. liippari"liikemiehillle" ja matuterroristeille. Harkitsen eroa koko lafkasta. Samoin Osuuskauppa Keskimaan jäsenyydestä eroamista harkitsen. Eläinrakkaana ihmisenä vihaan halal-lihaa ja halalteurastusta! Ottakaa ihmiset vaikka "rasistin" leima kannettavaksenne, kuin olette hyödyllisiä idiootteja rikolliselle vihervassariterroristifemakkoainekselle. Sellainen aines joutaisi saunan taakse tai soramontun pohjalle ja nappi ohtaan… 

  Tänäpänä otsikoisin mielipidekirjoitukseni maahanmuutosta: "TERVETUHOA PAHOLAISET!" = "Tervetuhoa turhapaikanhakijat paholaiskeskuksiimme!" 

  – Vieras rikollinen raiskaava roskasakki, joka ei haluakaan kotoutua, eikä elää maassa maan tavalla kunnon ihmisten tavoin, joutaa tällätä Suomesta ja Pohjoismaista pois. (Mielellään koko Euroopasta!) = EI ISLAMILLE -EI TERRORISMILLE!!!

1 Trackbacks & Pingbacks

 1. Selkeä hyökkäys sananvapautta ja lehdistön vapautta vastaan | Uber Uutiset

Kommentoi artikkelia

Email ei tule näkyville!


*