Nyt on torstai 17.3.2016 |
Uutiset:
Hakosen hattutemppu siivitti Peliveljet voittoon (maalikooste)

Petri Hakonen oli oivalla pelipäällä, kun SPV kaatoi Joensuun Josban tänään Seinäjoen Urheilitalolla 8-3 (4-0, 0-2, 3-1). Hakonen teki kotijoukkueen maaleista kolme ja syötti yhden. Pelin alku viivästyi tunnilla joensuulaisten linja-auton suistuttua ojaan Siilinjärvellä. Joukkue selvisi onnettomuudesta säikähdyksellä, mutta kulkuväline jouduttiin vaihtamaan.

Peli alkoi seinäjokelaisten hurjalla painostuksella. Etenkin Peliveljien ykköskenttä Kohonen-Koski-Kuusela, pakkeina Kivilehto-Holopainen oli vauhdissa. Kun ottelua oli pelattu seitsemän minuuttia Sami Koski Ville Kuuselan syötöstä SPV:n 1-0 johtoon. Kaksi minuuttia myöhemmin sama kaksikko oli asialla, nyt toisin päin Kuusela maalasi ja Koski syötti 2-0. Sitten alkoi Hakonen-show. Ajassa 11:15 Hakosen kaukolaukaus upposi Tuomas Tokilan vartioimaan maaliin. Tokila sai tarpeekseen ja Josban maalin suulle tuli Jesse Huurrekorpi. Ei auttanut Petri Hakonen oli uudelleen pahanteossa neljä minuuttia myöhemmin. Syötön molempiin maaleihin antoi Jalo Kouvonen.

Toisessa erässä osat yllättäen vaihtuivat ja Josba hallitsi pelitapahtumia täydellisesti. Ajassa 24:41 joensuulaisten kapteeni Perttu Puska kavensi Petri Väänäsen syötöstä tilanteeksi 4-1. Hetken kuluttua tilanne oli jo 4-2, kun Puska vapautti Jesse Reijosen maalintekoon. Joensuulaisten painostus jatkui koko erän ajan, vaikka SPV sai yrittää lopussa ylivoimalla. Erän viimeisellä sekunnilla Peliveljien Niko Raunio sai 2+2 minuuttia vaarallisesta pelistä.

Kolmas erä siis alkoi SPV:n neljän minuutin alivoimapelillä. Josba ei onnistunut maalinteossa ylivoiman aikana, mutta ajassa 47:51 Joona Auronen toi Pauno Kajoksisen esityöstä vieraat jo maalin päähän. Kotijoukkueen kipsin mursi, kukas muu, kuin Petri Hakonen. Erän puolivälissä Hakonen siirsi Peliveljet 5-3 johtoon hienolla yksilösuorituksella. Maalin syötti Tuukka Kiviranta. Teppo Mäkelä johdatti kotiyleisön riemuksi SPV:n 6-3 johtoon nyt Hakosen passista. Seuraavan maalin isä oli Jukka Pelto-Arvo, syöttäjän Miika Malkamäki. Tässä vaiheessa Josba otti maalivahdin pois, mutta Mäkelä teki tyhjiin 8-3 ja sinetöi otteluvoiton Peliveljille. Maalin syöttäjäksi merkittiin Janne Hulmi.

Kotijoukkueen ja koko kentän ykkönen oli 3+1 tehnyt Petri Hakonen. Hän yhdessä pakkiparinsa Jalo Kouvosen kanssa pelasi unelmapelin. Kouvosen saalis oli kaksi maalisyöttöä. Teppo Mäkelä teki kaksi ja Sami Koski sekä Ville Kuusela 1+1. Jarno Ihme oli maalillaan itse varmuus. Josban ykköseksi nousi Perttu Puska maalilla ja syötöllä.