Nyt on torstai 17.3.2016 |
Uutiset:
Peliveljet ryöstöretkellä Jyväskylässä

Seinäjoen Peliveljien taival salibandyn finaalisarjassa jatkaa nousujohteista tahtiaan. Tänään seinäjokelaiset kävivät riistämässä Happeelta kotiedun voittamalla kolmannen loppuottelun jatkoajalla 3-2 (0-0, 1-0, 1-2, 0-1). Mestaruus on näin katkolla ensi luantaina Seinäjoella.

Peliveljet jatkoi siitä, mihin edellisessä pelissä jäi. Se hallitsi erää, mutta maalit jäivät tulematta. Laukaukset avauserässä menivät SPV:lle 7-3. Happeen viimeisenä lukkona oli loistava maalivahti Eero Kosonen, vuoden pesäpalloilijan, Pattijoen lukkarin Topi Kososen pikkuveli. Avauserässä ei siis maaleja nähty. Vauhtia ja loistavia tilanteita sitäkin enemmän.

SPV jatkoi peluuttamista eilisen ottelun kolmannessa erässä tehdyn muutoksen mukaisesti. Ykköskentän sentterina oli Janne Hulmi laidoillaan Mikko Kohonen ja Sami Koski. Puolustusparina totutusti Jyrki Holopainen ja Juha Kivilehto. Viisikko pyörittikin toisessa erässä peliä näyttävästi, kunnes tuli yksi virhe. Ajassa 31:23 Happeen Joonas Kaasalainen karkasi nopean vastahyökkäyksen päätteksi puolustaja Holopaiselta ja sijoitti pallon yläkulmaan. Happeen siirtyi kuten kahdessa edellisessäkin ottelussa 1-0 johtoon. Syötön maaliin antoi Panu Kotilainen. Erän lopulla Peliveljien ihmemies Jarno Ihme piti joukkuettaan pystyssä loistavilla torjunnoillaan.

Kolmannessa erässä oli jo ratkaisun makua. Kun erää oli pelattu 4:57 Petri Kauko riisti pallon Henri Myllymäeltä ja siirsi kotijoukkueen jo 2-0 johtoon. Peliveljet oli jälleen sillassa kahden maalin tappioasemassa.

Tämä maali herätti pohjalaiset pienoisesta unesta ja tulosta alkoi syntyä. Ensin Sami Koski sijoitti pallon tyylikkäästi Kososen selän taakse. Syöttäjäksi merkittiin Janne Hulmi. Ajassa 54:51 tilanne oli jo 2-2 ja Peliveljet vahvasti mukana pelissä. Tasoitusmaalin laukoi kakkoskentän sentteri Ville-Pertti Kuusela Erik Härkösen esityöstä. SPV oli jälleen ottanut ohjat käsiinsä pelin loppuminuuteilla.

Jatkoaikaa ehdittiin pelata 2:56, kun Peliveljien Henri Myllymäki kuittasi aikaisemman epäonnistumisensa ja vei joukkueensa 3-2 voittoon. Voittomaalin syötti loistavasti koko pelin karvannut Jukka-Pekka Pelto-Arvo.

– Tämä oli meille iso voitto, mutta pitää muistaa, että kolme voittoa tarvitaan. Tämä oli meiltä selvästi finaalien ehjin suoritus. Me on toteutettu samaa pelisuunnitelmaa koko ajan. Mitään taikatemppuja ei ole tarvinnut tehdä. Nyt joukkueella on tarpeeksi pelirohkeutta ja uskalletaan pelata pallolla, Peliveljien valmentaja Tommy Koponen iloitsi.

Ottelua seurasi Jyväskylän jäähallissa yli 3 400 katsojaa. Salibandymestaruus on katkolla ensi lauantaina Seinäjoen Peliveljille.