Nyt on perjantai 16.10.2015 |
Uutiset:
Yhteisessä rintamassa!

Lehdet pursuavat Kreikan kansanäänestystä. Kreikka toimi demokraattisesti, toisin kuin esimerkiksi Suomi, antaessaan näin tärkeässä asiassa kansan päättää. Siitä oliko äänestystulos oikea ja kansan edun mukainen voidaan olla monta mieltä. Kansa on puhunut ja pulinat pois, sanoi aikanaan Johannes Virolainen.

Mitä nyt tapahtuu Euroopalle ja mitä Suomelle? Siitä ovat kaikki ns. asiantuntijat täysin ymmällään. Kukaan ei tiedä tai jos tietää ei sano. Jokainen väärä lausahdus saa markkinat sekaisin ja maanosan polvilleen. Money talks! Elämme juuri nyt mielenkiintoisia aikoja. Kreikka tulee saamaan 50 miljardin euron lisärahoituksen vielä tänä kesänä halusi Suomi sitä tai ei.

Toinen päivän puheenaihe oli Etyj:n kokous Helsingissä, tai oikeastaan venäläisdiplomaattien kohtalo. Suomen viranomaiset, etunenässä presidentti Sauli Niinistö estivät EU:n määräämässä matkustuskiellossa olevien venäläisten osallistumisen kokoukseen. Niinistö heitti pallon muille EU-maille, jotka jättivät Suomen yksin päätöksen kanssa. Suomi tunnettuna mallioppilaana tietenkin pysyi kannassaan ja soppa oli valmis. Venäjä riemastui ja haukkui Suomen sekä maan presidentin, ulkoministeri Timo Soinin ja kokouksen puheenjohtajan Ilkka Kanervan. Venäjä myös boikotoi kokousta.

Ainoa venäläisedustaja Helsingissä oli Etyj:n terrorisminvastaisen toiminnan erityisedustaja Nikolai Kovaljov. Hänkin piipahti paikalla vain haukkumassa suomalaiset. Kovaljovin mukaan on valitettavaa, että Suomesta ja Helsingistä tuli vastakkainasettelun prosessien perusta. Hänen mukaansa Helsingin status ”demokratian pääkaupunkina” on nyt pyyhitty pitkäksi aikaa pois.

– Siirrymme erittäin vaarallisen vastakkainasettelun vyöhykkeelle, Kovaljuk totesi.

Selkkaus oli tietenkin odotettavissa sen jälkeen, kun Suomi vuonna 1995 sitoi itsensä EU:n liekanaruun. Yhteisessä rintamassa on pysyttävä, oli se sitten kansallisen edun mukaista tai ei.

– Erkki Valtamäki –

Kommentoi artikkelia

Email ei tule näkyville!

*