Nyt on perjantai 16.10.2015 |
Uutiset:
Akseli Pelvas teki kaksi maalia, Ilves kaatui 2-1

Akseli Pelvaksen kaksi maalia ensimmäisellä puoliajalla ratkaisivat Seinäjoen Jalkapallokerholle tärkeät kolme sarjapistettä. Tampereen Ilves joutui taipumaan 2-1 (2-0).
Pelvas puski ottelun avausmaalin jo 12. minuutilla Roope Riskin tarkan keskityksen päätteeksi. Toisessa maalissa lähtökohta oli lähes samanlainen. Pelvas sai Ariel ”Tuco” Ngueukamin keskityksen maalin eteen ja joutui taklatuksi. Mies itse ampui rankkarin sisään.

– Riskin keskitys oli erittäin hyvä. Juuri sinne niitä palloja haluaa, ja siitä on kiva laittaa pallo maaliin. Eka puoliaika oli meiltä hyvää peliä, toinen ei ollut niinkään hyvää. Meidän peli hajosi aika pahasti toisella puoliajalla ja Ilves pääsi painostamaan. Ehkä tuli vähän hyvän olon tunne kahden maalin jälkeen. Onneksi saatiin puolustettua kolme pistettä, mikä oli kaikista tärkeintä, Pelvas kommentoi.

Ensimmäisen puoliajan loppu ja koko toinen puoliaika olikin seinäjokelaisille yhtä tuskaa. Ilves hallitsi tapahtumia, ja kavensi pelin 2-1:een 53. minuutilla Chidozie Ugwunnan puskettua pallon verkkoon vapaapotkun jälkitilanteesta.

– Meidän osalta ottelu oli hieman kaksijakoinen. Ensimmäinen puolisko oltiin pinteessä . SJK myllytti ja tuli kovaa alun. Kaksi maalia meni omaan päähän ja se koitui meidän kohtaloksi tänään. Toinen puoliaika oli meiltä ihan hyvää ja saatiin siinä kaveri ahtaalle ja jopa mahdollisuus pisteeseenkin tänään. Loppu ihan OK, mutta häviö tuli, että eipä siitä kovin paljon käteen jää, Ilveksen kapteeni Antti Hynynen totesi.

SJK:n hyvin pelannut puolustuslinja piti tiukassa paikassa, ja ratkaisi kolmen sarjapisteen pysymisen Seinäjoella. Valmentaja Simo Valakari kiittikin juuri joukkueensa puolustuspelaamista.

– Aloitettiin peli tosi hyvin ja pelissä oli hyviä juttuja. Tokalla jaksolla tietyllä tavalla pelaajien sellainen henkinen juttu, että vähän kaasua jalalta pois. Näin kokenutta ja hyvin valmennettua Ilvestä vastaan se vähän kostautui ja he saivat 2-1 maalin. Pelaajat näyttivät luonteensa sillä, että puolustivat sen, mitä piti puolustaa. Ammattimainen esitys loppujen lopuksi, Valakari tiivisti.

Ilveksen päävalmentaja Keith Armstrong ei ollut lainkaan mukana Seinäjoella, vaan hänen hommansa hoiti kakkosvalmentaja Marco Baruffato. Ehkä tämä kuvaa sitä, kuinka tärkeä tai vähemmän tärkeä SJK-ottelu Ilvekselle oli. Keke katsoi tärkeämmäksi olla TV-kommentaattorina, kuin oman joukkueensa mukana liigapelissä.

Baruffato oli tyytyväinen joukkueensa peliin vain toisella puoliajalla.

– SJK pelasi loistavasti ensimmäisellä jaksolla. Toinen puoliaika oli ihan oma tarinansa. Me olimme vaarallisia ja hallitsimme peliä, mutta meiltä puuttui sekä taitoa, että tuuria laittaa pallo boksista maaliin. Olimme todella parempia toisella jaksolla, Baruffato harmitteli.

– Erkki Valtamäki –


Kommentoi artikkelia

Email ei tule näkyville!

*