Nyt on perjantai 16.10.2015 |
Uutiset:
Lentismaajoukkue taipui toistamiseen

Suomen lentopallomaajoukkueen kenraaliharjoitus ennen ensi viikolla alkavia EM-kisoja ei mennyt aivan putkeen. Iranin mestarijoukkue Paykan voitti suomalaiset Seinäjoella toisen kerran erin 2-3 (25-19, 25-20, 17-25, 22-25, 13-15). Teheranin Paykan valmistautuu seurajoukkueiden MM-kisoihin, joten kyseessä ei ollut mikään heikko vastustaja.

Suomi aloitti pelin seitsikolla passari Eemi Tervaportti, hakkuri Olli Ojansivu, yleispelaajat Urpo Sivula ja Olli Kunnari, keskipelaajat Sauli Sinkkonen ja Tommi Siirilä sekä libero Lauri Kerminen.

Toiseen erään valmentaja Tuomas Sammelvuo heitti kentälle yleispelaajakaksikon Antti Siltala, Niklas Seppänen. Suomi hallitsi molempia eriä selkeästi ja näytti menevän suoraan 3-0 voittoon. Iranilaiset heräsivät kuitenkin kolmannessa erässä taistelemaan ja veivät sen selvästi 25-17. Suomi vaihtoi kolmanteen erään neljä pelaajaa. Keskitorjujiksi tulivat Konstantin Shumov ja Jukka Lehtonen, hakkuriksi Mikko Oivanen ja liberoksi Pasi Hyvärinen. Oivaselle Paykan tulee erityisen tutuksi alkavalla kaudella, sillä mies on juuri solminut seuran kanssa sopimuksen.

Juntura passariksi

Vaihtoruletti jatkui myös neljännessä erässä, sillä Tervaportin paikan passarina otti Ville Matinpoika Juntura. Isä-Matti muistetaan Seinäjoen Maila-Jussien ja maajoukkueen runkopelaajana mestaruusvuosina 1986-87. Poika muuten on isäänsä 20 senttiä lyhyempi. Matin tarkka mitta oli 207 ja Villen 187 senttiä.

Vaihdot eivät tuoneet toivottua tulosta, sillä Paykan vei myös neljännen erän. Suomi meni Seppäsen syöttövuorolla jo 7-0 johtoon, mutta menetti sen erän lopussa. Viides erä oli tasainen ja päättyi vieraiden niukimpaan mahdolliseen voittoon.

Päävalmentaja Tuomas Sammelvuo ei ollut huolissaan tilanteesta, vaikka EM-kenraali ei mennyt ihan kaavailujen mukaan.

– Aikalailla peli oli samanlainen kuin eilen. Kun päästetään vastustaja peliin mukaan, niin totta kai ne rupeavat pelaamaan. Mutta, ei tätä jäädä nyt pohtimaan liikaa. Olemme kyllä, valmiita EM-kisoihin. Näistä tappiosta voidaan oppia paljon. Nyt vähän happea ja palautumista. Sitten virkein mielin ensiviikkoon. Luotto joukkueeseen on edelleen suuri, Sammelvuo rauhoitteli.