Nyt on sunnuntai 10.9.2017 |
Uutiset:
 • 1.9.2017 in Blogi: Maakuntamatkailua Laihialla
 • 17.8.2016 in Pesäpallo: Rauman Lukko voiton päässä naisten superin välieräpaikasta
 • 10.8.2016 in Pesäpallo: Manse syöksyi voittoon Seinäjoella
 • 3.8.2016 in Pesäpallo: Maila-Jussien naiset palasivat voittokantaan
 • 27.7.2016 in Kotimaa: Kirittäret näytti tasonsa Seinäjoella
Keijo Korhonen: Surun päivä

Tässä Suomen entisen ulkoministerin, presidenttiehdokkaan, suurlähettilään, Arizonan Yliopiston professorin ja politiikantutkijan Keijo Korhosen puheenvuoro, jonka Kristiina Kalliojärvi esitti "Itsenäinen Suomi 2015"  -kansanjuhlassa Helsingin Narikkatorilla itsenäisyyspäivänä 2015.

 

Tämä joulukuun kuudes on surun ja häpeän päivä suomalaiselle, jolle itsenäisyys on kallis. Mutta me emme anna periksi. Tehdään surun päivästä rohkeuden ja tulevaisuudenuskon päivä!

 

Viisauden alku on tosiasioiden tunnustaminen, opetti viisas J. K. Paasikivi. Tosiasia on, että Suomi ei Euroopan Unionissa ja eurorahajärjestelmän alaisena ole itsenäinen valtio. Itsenäisyyden menettämisen on kiistävinään vain nyky- Suomen poliittinen, taloudellinen ja hallinnollinen eliitti. Riekkuessaan joulukuun kuudentena taas kerran itsenäisyyden haudalla Suomen johto uskottelee juhlivansa itsenäisyyttä. Voiko rivompaa asetelmaa kuvitella ?

 

Suomen johtajat ovat luopuneet ilman pakkoa, perustuslakiemme vastaisesti, kansansa pettäen ja kansalle valehdellen Suomen kansan kalleimmasta perinnöstä. Heitä ei johdata maan ja kansan etu, vaan itse luomansa ahneuden, pelkuruuden ja typeryyden epäpyhä kolmiyhteys. Itsenäisyyspäivä on meille Suomen itsenäisyyden muistojuhla, surun juhla. EU- Suomen nykyjohto ansaitsee pelkkää halveksuntaa katalista teoistaan.

 

Johtajamme jankuttavat vuodesta toiseen, että omasta päätösvallasta luopuminen on ollut välttämätöntä, että meistä on tultava ”eurooppalaisia”, että Suomen pitää luottaa Länsi-Euroopan suurten maiden hyvään tahtoon, uskoa kansainvälisen ja eurooppalaisen suurkapitalismin mahtiin ja alistua Brysselin byrokraattien viisauteen. Meillä on jo riittävästi kokemusta näistä hyödykkeistä.

 

EU- jäsenyydestä huolimatta on Suomen kansantulo suomalaisten työn ja kärsivällisyyden tuloksena kaksikertaistunut ja vienti kolminkertaistunut. Samaan aikaan kuitenkin tuloerot ovat kasvaneet, köyhyys lisääntynyt pelottavasti, lapsiperheiden ja vanhusten toimeentuloa raa'asti kavennettu. Pohjois-, itä- ja sisä- Suomi ja koko syrjä- Suomen maaseutu on köyhdytetty, maatalousyrittäjistä on tehty EU- byrokraattien nöyriä torppareita ja palkkalaisia. Suomalaisen työn, säästäväisyyden, yritteliäisyyden ja uudistusten tulokset samoin kuin luonnonvarojen ja energian tuotto virtaavat ulkomaille, Suomen kansaa hyödyttämättä. Kansainvälinen kapitalismi jättää Suomeen vain saasteet.

 

Rikkaat ovat Suomessa rikastuneet, köyhät köyhtyneet. Kymmeniä vuosia rakennettua pohjoismaista hyvinvointivaltio- Suomea teurastetaan parhaillaan ”eurooppalaisuuden” nimissä. Maastamme on jo tehty hankkeilla olevan Euroopan Yhdysvaltojen pohjoisbalttilainen maakunta. Me olemme uusmoderni siirtomaa, jota Euroopan isot keskukset riistävät ja käyttävät hyväkseen ja jonka asukkaiden omat tarpeet poljetaan jalkoihin valehdellun ja kuvitellun ”Euroopan edun” takia.

 

Kaiken lisäksi Suomi halutaan vetää mukaan meille kuulumattomiin kiistoihin ja aseellisiin selkkauksiin kaukana rajoiltamme. Suomen turvallisuuden perusedellytykset ovat nykyisin paremmat kuin koskaan viimeisten 400 vuoden aikana, kunhan vain hoitaisimme säällisesti suhteemme itäiseen naapuriin, maanpuolustuksesta ja omasta päätäntävallasta hiukkakaan tinkimättä mutta suurvallan legitiimit turvallisuusedut huomioon ottaen. Poliittinen johtomme päin vastoin hilaa meitä salakavalasti, totuuden kansaltaan salaten, mukaan sotilasliittoutumaan.

 

Ei meillä Suomessa ole mitään NATO:a vastaan, niin kauan kuin se pysyy kaukana Suomen rannoilta. Nyt on kuitenkin kysymys Suomen turvallisuudesta. Mitä hyötyä Suomella olisi jäsenyydestä sotilasliitossa, joka ennen pitkään tulee seuraamaan kiistakumppaniaan Varsovan Liittoa sinne minne sotaliitot kuuluvat eli historian roskatynnyriin ?

 

Suomella ei ole NATO:lta mitään saatavissa , sen sijaan tärkein eli rauha ja turvallisuus menetettävissä. NATO antaisi meille kuvitteellista turvaa olematonta vaaraa vastaan ja sotkisi meidät suurvaltaristiriitoihin jotka eivät meille kuulu. Viime vuoden syyskuussa salavihkaa ja laittomasti solmittu sotilaallinen yhteistoimintasopimus Pohjois-Atlantin Liiton kanssa tekee Suomesta, NATO:n suurten jäsenmaiden edun niin vaatiessa, raunioituneen taistelukentän, vaarantaen pahimmassa tilanteessa kymmenien tuhansien suomalaisten hengen ja terveyden.

 

Presidentti Urho Kekkosta lainaten ”meillä suomalaisilla on riittävästi kokemusta katteettomista lupauksista, ja mäet täynnä ristejä.” Kansa, joka ei ole mitään oppinut historiastaan, joutuu elämään sen uudelleen.

 

EU- ja euro-jäsenyys ovat olleet pahin Suomen kansaa kohdannut onnettomuus sitten toisen maailmansodan. Yhdessä sotilasliittoon sitoutuneen turvallisuuspolitiikan kanssa ne vaarantavat ei vain Suomen itsenäisyyden vaan kansamme koko olemassaolon.

 

Suomen nykyjohto on ajanut meidät syvään kuiluun. Poliittinen eliittimme on moneen kertaan punnittu ja aina köykäiseksi havaittu. Elämme kääpiöitten aikaa. Pitääkö meidän todella seurata tällaisia johtajia ja valita heidät uudelleen vaaleista toiseen ?

 

Suomen on irtaannuttava ensin eurosta, sitten Euroopan Unionin jäsenyydestä. Suomen on löydettävä uusi tie. Kahden rohkean eurooppalaisen kansakunnan Norjan ja Sveitsin tie on myös Suomen tie.

 

Ikeen viskaaminen pois Suomen hartioilta edellyttää perusteellisia muutoksia kaikkien eduskuntapuolueiden johtoportaissa. Se kenties vaatii syvälle käypiä muutoksia ajastaan jälkeen jääneessä yli satavuotiaassa puoluejärjestelmässämme. Vanhan sanonnan mukaan mikään ei muutu ennen kuin kaikki muuttuu.

 

Synkkä pimeys peittää nyt Suomen itsenäisyyden haudan. Mutta pimeyden keskelläkin me toivomme ja uskomme. Meiltä ei voida koskaan riistää itsenäistä Suomea. Itsenäisyys asuu arkipäiväisessä työssämme ja meidän sydämissämme. Suomen kohtalo on meidän suomalaisten käsissä, kun vain tahtoa ja rohkeutta riittää.

 

Hyvät isänmaan ystävät – Suomi on suomalaisten ma itsenäisten isänmaiden Euroopassa.

 

 

 

Keijo Korhonen
USA, Arizona, Tucson

Uutiset

 • Maakuntamatkailua Laihialla

  0 Comments

 • Rauman Lukko voiton päässä naisten superin välieräpaikasta

  0 Comments

 • Manse syöksyi voittoon Seinäjoella

  0 Comments

 • Maila-Jussien naiset palasivat voittokantaan

  0 Comments

 • Kirittäret näytti tasonsa Seinäjoella

  0 Comments

8 kommenttia Keijo Korhonen: Surun päivä

 1. Anne Kuusinen // 7.12.2015 at 16.58 // Vastaa

  Kiitos, Keijo, tästä viisaasta puheenvuorosta. Hae uudestaan presidentiksi. Suomi tarvitsee sinua! 

 2. Joni Töyrylä // 7.12.2015 at 22.53 // Vastaa

  Kiitos hienosta puheesta! Nousemme kapinaan. Terveisin, "uusin ipulainen" Joni

 3. Risto Sironen // 8.12.2015 at 0.14 // Vastaa

  Ei voi muuta todeta, kuin niin totta joka sana ! Korhonen on mies jonka kannanottoja olen aina arvostanut !

 4. Anne Lindell // 8.12.2015 at 12.10 // Vastaa

  Tämä kirjoitukseni on taasen noussut miltei ykköseksi blogikirjoituksieni eniten luetuipien mirjoitusten joukossa ( Ykkonen on tämä http://annelindell.blogspot.fi/2012/07/normal-0-microsoftinternetexplorer4.html )

  Kirjoitukseni on vuodelta 2013, mutta sitlti se on nyt jopa vieläkin ajankohtaismpi kuin silloin, ja sanoisin, että kirjoitukseni oli jopa ”profetiaaninen” … eli  ennustin siinä aika hyvin  tulevaa, eli sitämhin olemme menossa ja mitä on tulossa. Suosta voimme nousta, mutta ei siten kuten päättäjät ja elinkeinoelämän johto ajattelee. Lue nousun ”risätistä” täältä: – – – > http://annelindell.blogspot.fi/2013/06/uskon-vakaasti-etta-suomi.html

 5. vaino.kuivalainen // 8.12.2015 at 18.35 // Vastaa

  Oli ilo olla kannattajajoukoissasi, minkä pressan menetimmekään, kekkosen jälkeiset pellet, koivisto ja mahtisaari surkeimmat

 6. Arvi Nykänen // 9.12.2015 at 7.26 // Vastaa

  Joka sana puheesta täyttä asiaa.

 7. Pekka Sandberg // 19.12.2015 at 20.03 // Vastaa

  Korhos keijo on järkimies,Pitäisi saada suomessa toimimaan myös.

 8. Pekka Ala-Prinkkilä // 20.2.2016 at 1.22 // Vastaa

  Erittäin vahvaa Keijoa, kuten tavallista. Palaan asiaan huomenna.

Kommentoi artikkelia

Email ei tule näkyville!


*