JymyJussien ja Vimpelin Vedon välinen paikalliskamppailu oli juuri niin jännittävä ja mielenkiintoinen, kuin paikalle tulleet 2 892 katsojaa odottivat. Ottelun kohokohdat koettiin ensimmäisen jakson viimeisessä vuorossa. Tilanne oli tasan 1-1, ja JymyJussien jokerin Jukka-Pekka Vainionpään kupperi oli painumassa kakkosluukusta maisemiin. Severi Lassilan ilmiömäinen syöksykoppi polttolinjassa pelasti Vimpelin jaksotappiolta. Vastaavasti Vedon tasoittavalla jokeripaitaan vaihdettu Henri Puputti iski viimeisenä lyöjänä pallon vastustamattomasti merkistä väliin ja ratkaisi vieraiden jaksovoiton.

IMG_5705

Ensimmäinen jakso sujui viimeiseen vuoroon asti JymyJussien komennossa. Se järjesteli kärkikolmikon Veli-Pekka Yli-Hirvelän, Ville Viidan ja Antti Kuusiston toimesta jatkuvasti miestä kolmoselle, mutta kotiutukset takkusivat. IMG_5710Vasta kolmannen vuoroparin alussa Jukka-Pekka Vainionpään kupperi putosi Henri Puputin räpylän kautta kenttään ja Yli-Hirvelä toi avausjuoksun. Vimpelin jokeri Mikko Rantalahti tasoitti tilanteen 1-1:een omalla sisävuorollaan. JymyJussien polttolinjan toheloidessai Tuomo Lönnmark toi tasoitusjuoksun Jakson ratkaisijoiksi nousivat sitten Lassila ja Puputti. 2-1 voittojuoksun toi Mikko Kanala.

Juoksut räpylästä

Pesäpallon perustaitoihin kuuluu pallon kiinniotto. Sen sai JymyJussit kokea pelin toisella jaksolla. Kotijoukkueen siirryttyä heti avausvuorossa 1-0 johtoon Jukka-Pekka Vainionpään kupperilla ja Antti Kuusiston tuomana, alkoi räpylä vuotaa. Pahiten ulkopeli petti JymyJussien kakkospuolelta. Miika Anttilalla oli todella heikko pelipäivä. Ensin Mikko Rantalahden lyönti sirvahti Anttilan räpylästä ja Mikko Kanala toi Vedon avausjuoksun. Heti perään asialla oli Tuomo Lönnmark, jonka maalyönti ei tarttunut jussipelaajan räpylään. 1-2 johtojuoksun toi Henri Puputti. Vielä kolmannen kerran kotijoukkueen ulkokenttä petti, nyt kolmospesällä. Tappoheitto sirvahti vahdin IMG_5688räpylästä aina takakentälle asti ja Kanala karkasi kotiin. Kahden vuoron jälkeen Veto oli siirtynyt 1-3 johtoon ja kaikki juoksut tulivat ulkokentän avustamana.

Kolmannessa vuoroparissa Mikko Vainionpää löi kupperin väliin ja Yli-Hirvelä kavensi 2-3:een. Lopullisen niiti JymyJussien arkkuun iski Tuomo Lönnmark vastustamattomalla kakkospuolen välilyönnillä. Sami Haapakoski toi toisen jakson loppulukemat 2-4.

Parhaat

Vimpelin Vedon ykkönen oli kaksi juoksua lyönyt Mikko Rantalahti (4/6). Mies kunnostautui juoksujen lisäksi myös kakkostilanteen purkajana.

IMG_5695– Peli oli sellaista yhden juoksun vääntämistä. Monesti semmoisessa tilanteessa ulkokentälle pitää saada se paine ja me onnistuttiin siinä tänään vähän paremmin kuin JymyJussit. Kotiuttaminen oli tänään avainasemassa ja meillä kesti vaan räpylä paremmin. Oma peli meni suht´ mukavasti, vaikka oli vaikea peli pelata itselle. Ei meinannut päästä rytmiin, kun tilanteet tuli vähän miten sattui eikä pyörinyt normaalilla tavalla, Rantalahti analysoi joukkueen ja omaa peliään.

Vimpelin kakkonen oli upeasti pompuillaan kentälle mennyt ja miehiä eteenpäin saatellut sekä kolme juoksua tuonut Mikko Kanala (4/6). Tuomo Lönnmark (5/9) löi kaksi ja toi yhden juoksun. Myös ulkopeli etukentän lukkona sujui mallikkaasti. Sami Haapakoski (7/10) selvitti ykkös ja kakkosvaihdon lähes täydellisesti ja toi yhden juoksun. Myös Henri Puputti (5/9) voi olla päiväänsä tyytyväinen. Mies ratkaisi kylmäpäisesti ensimmäisen jakson voiton ja hoiti kolmosvaihdot varmasti.

JymyJussien paras oli lukkarina koko ajan peliään parantava Ville Viita (5/6). Viita onnistui pompuillaan ykkösvaihdoissa lähes sataprosenttisesti (4/5).

IMG_5709– Tämän pelin olisi pystynyt kääntämään kyllä kotiinkin. Eka jaksolla molemmat pelasivat hyvää ulkopeliä, meidän kotiutuksista puuttui laatu. Päästettiin kaverin ulkokenttä vähän helpolla. Siinä olisi ollut paikat lyödä enemmänkin pinnoja. Oma peli kun kulkee niin antaa kulkea, Viita kommentoi ottelun jälkeen.

Kotijoukkueen kakkonen oli tuttuun tapaan lähes 100 %:n kentällemenotehoilla pelannut ja kaksi juoksua tuonut pikakiituri Veli-Pekka Yli-Hirvelä (5/6). Myös kakkoskärjessä viilettänyt Tuomas Raunio (3/4) meni kentälle tehokkasti. Jukka-Pekka Vainionpää (4/9) löi kaksi juoksua, mutta mahdollisuuksia oli useampaankin. Tero Viinamäki (4/10) väläytti muutaman kerran pompuillaan ja oli polttolinjan kunkku.

Pelinjohtajat

Vimpelin Vedon pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki valitteli tiivistä ottelutahtia, sillä sunnuntain Sotkamon kaadosta oli palautumisaikaa vain kaksi päivää ja pelit jatkuvat jo perjantaina Kiteetä vastaan.

IMG_5713– Me ollaan oltu koko heinäkuu aika tiukassa pelitahdissa, vähintään kolme peliä viikkoon. Lähdettiin näihin kolmeen viimeiseen peliin pelamaan mini playoffia eli vain voitto merkitsee, tyyli vapaa. Tänään oli hieno fiilis henkilökohtaisesti tulla tänne vanhalle kotikentälle, kasvattajaseuran kotistadionille. Joukkueestakin aisti rentouden, vaikka pelit tulevat nopeasti. Siitä olen tyytyväinen, että lataus kanavoitui tänään huippu ulkopeliin. Sisäpelissä vähän tössittiin. Lassilan Severin todellä jäätävä syöksykoppi ja Henri Puputin kovan pelaajan ratkaisu, pallomerkistä väliin olivat upeita suorituksia. Toisella jaksolla saatiin apua kavereilta, mutta kiinniotto kuuluu peliin. Me saatiin painetta ulkopeliin ja voitto oli se mitä lähdettiin hakemaan ja se saatiin. Kuusi voittoa alla ja miehet ovat kunnossa, tyytyväinen Kivimäki tiivisti joukkueensa tilanteen.

JymyJussien pelinjohtaja Mikko Hylkilä harmitteli tämän kauden perisyntiä, ulkopelin pitämättömyyttä.

hylkilä– Ensimmäisellä jaksolla kotiuttaminen ei ollut hyvää meiltä ja Lassilalta huikea ulkopelisuoritus. Toinen jakso meni yksinkertaisesti räpylävirheisiin. Muuten oltiin ihan hyviä monissakin asioissa. Kotiuttaminen ja räpylävirheet olivat tänään ne, jotka ratkaisivat, pettynyt Hylkilä komentoi. 

– Erkki Valtamäki –

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *