IMG_3595 (3)Seinäjoen JymyJyssit sai lukkarinsa Ville Viidan pitkältä sairaslomalta takaisin lautasen ääreen, ja otti heti arvokkaan 2-0 (8-5, 3-0) kotivoiton Kankaanpään Mailasta. Viidan ohella myös Mikko Vainionpää palasi ulkopeliyhdeksikköön. Konkari kiitti ja iski avausjaksolla pallon takaa läpi 1+3:n arvoisesti.

Ottelu alkoi Kankaanpään lievällä painostuksella. Se kehitteli avausvuorossa kärjellä ajon, josta Jukka Lankinen siirsi kakkospuolen pussarilla vieraat 0-1 johtoon. Kotiin syöksyi Lauri Kaartokallion. Seuraavat kolme juoksua olivat JymyJussien jokerin Jukka-Pekka Vainionpään käsialaa. Avausvuoron lopussa kupperi putosi KaMa:n kolmoskopparin Topias Liljan eteen ja Veli-Pekka Yli-Hirvelä toi tasoitusjuoksun. Toisessa vuorossa Vainionpää vaihtoi puolta, ja yllätti puolestaan kakkoskoppari Henri Pulkkisen. 2-1 lukemat juoksi jälleen Yli-Hirvelä. Sama kaksikko oli asialla myös seuraavassa juoksussa. Nyt Vainionpää valitsi lyöntivalikoimastaan keskipompun.

Mikko Vainionpään sinetti

Samassa vuorossa tapahtui avausjakson ratkaisu. Mikko Vainionpään painuva lyönti yllätti kolmoskoppari Liljan. Pallon pomppasi miehen yli ja painui aina taka-aitaan saakka. Vainionpää kiersi rauhassa kunnarin ja kotiin kiirehtivät myös Juho Peltoniemi, Antti Kuusisto ja J-P Vainionpää. Kun vielä Ilari Siutla kotiutti kakkosluukusta Tero Tyynelän, oli JymyJussit siirtynyt ratkaisevaan 8-1 johtoon.

Kankaanpää pystyi vielä viimeisessä vuorossa kaventamaan neljällä juoksulla. Petri Kulmala löi JymyJussien ulkokentän lievällä avustuksella kaksi ja Mika Ihanamäki sekä Teemu Utunen juoksun mieheen. Tuojina kunnostautuivat Kaartokallio, Topias Lilja, Lankinen sekä Kulmala. Avausjakso päättyi ansaitusta seinäjokelaisten 8-5 voitoon.

Toinen jakso vaisumpaa

Ensimmäisen jakson juoksuiloittelua ei toisella puoliskolla enää nähty. Seinäjoki pystyi tekemään jakso- ja otteluvoittoon tarvittavat kaksi juoksua toisessa ja IMG_3631 (2)neljännessä vuorossa. Juoksutilin avasi jokeriksi onnistuneesti palannut Markus Hallasuo. Hänen lyöntinsä suuntautui kakkospesän päälle ja Yli-Hirvelä kipitti ottelun neljännen juoksunsa. Jukka-Pekka Vainionpää puolestaan löi neljännen juoksunsa vastustamattomalla kupperilla kolmospuolelle.2-0 voittojuoksun toi Ilari Siutla.

– Tänään oli peli-ilme tosi hyvä ja kärki kokonaisuudessaan pelasi hyvin. Saatiin jatkuvasti palotonta ajoa päälle. Tuli myös peräkkäisiä onnistumisia, joita ei tänä vuonna ole aikaisemmin nähty paljoakaan. Viita pelasi pitkästä aikaa ja otti muutaman kärpäsen. Se toi meidän ulkopeliin lisää rauhallisuutta. Itselläni oli tänään hyvä päivä ja pitää vain pitää tämä taso, JymyJussien ykköspalkittu Veli-Pekka Yli-Hirvelä (5/6) kommentoi matsin jälkeen. 

Kotijoukkueen kakkonen oli yhden juoksun lyönyt ja 100%:n pelin ykköstilanteen vaihtajana pelannut Ilari Siutla (7/8). Mikko Vainionpään (6/9) tehot 1+3 nostavat hänet myös kotijoukkueen onnistujiin. Eikä paljoa jää jälkeen neljä juoksu lyönyt ja yhden tuonut Jukka-Pekka Vainionpää (4/7).

Kankaanpään Mailan paras oli kärkenä kaksi juoksua tuonut Lauri Kaartokallio (6/7).

– Yhden kerran paloin ykköselle. Lähdin hölmösti ja pomppu jäi Mikolle (Vainionpää) ja viiden metrin palo ykköselle oli vähän ruma. Kokonaisuudessa tasaista suorittamista. Tehtiin paljon ajatusvirheitä. Kun saatiin mies kolmoselle niin kotiuslyönneissä ei ollut sellaista viimeistä latausta kun kaverilla. Kaveri löi hyvin pinnat, Kaartokallio pohdiskeli omaa ja joukkueensa suoritusta.

Mailan kakkospalkinnon sai kaksi juoksua lyönyt ja yhden tuonut Petri Kulmala (2/8). Henri Pulkkinen (8/11) jäi pyttykerholta huomioimatta, vaikka oli vaihtolyöjänä kentän paras.

– Erkki Valtamäki –

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *