Espoolainen radiotoimittaja Susanna Heikki on vuoden 2015 tangokuningatar. Jo vuoden 1997 tangofinaaliin osallistunut 42-vuotias Susanna kukisti tiukassa kaksintaistelussa 22-vuotiaan haastajan tamperelaisen Erika Vikmanin. Viidestä tuomarista neljä asetti Susannan ykkössijalle. susanna heikki 4

Loppukilpailun ensimmäisellä kierroksella olivat mukana kaikki kuusi finalistia. Virpi Piipon finaalikappale "Kylmät huulet" ei lämmittänyt tuomaristoa, vaan hän putosi heti avauskierroksella. Samoin kävi Tiina Pitkäselle, jonka "Palaa luokseni" -kappaleen tulkinta jäi kovin vaisuksi.

kuningatarkisailijat (2)Toisella kierroksella ratkaisun jatkoon menijöistä tekivät Oulussa, Kuopiossa, Turussa, Helsingissä ja Seinäjoella kokoontuneet alueraadit. Susanna Heikki esitti tangotuomari Marita Taavitsaisen tunnetuksi tekemän hitin "André". Esitys hellytti alueraadit ja Susanna keräsi toisen kierroksen korkeimmat pisteet. Yleisöäänestyksen voittanut Erika Vikman lauloi myös Taavitsaisen hitin "Suudelmia ja shampanjaa", ja sai siitä alueraadeilta toiseksi suurimman pistepotin edeten finaaliin.

nina åkerman (2)Paras tippui

Toisen kierroksen paras esitys kuultiin kuitenkin tamperelaiselta Nina Åkermanilta. Hänen tulkintansa kappaleesta "Rakastan, rakastan, rakastan" sai kylmät väreet kulkemaan pitkin selkäpiitä. Kisan ylivoimaisesti paras esitys ja laulaja. Nina sai Kuopion ja Helsingin alueraadeilta täydet kymmenen pistettä, mutta Turku jätti hänet pisteittä. Tämä pudotti Åkermanin finaalista.

Viime vuoden tangoprinsessa Piritta Vento tulkitsi nyt kappaleen "Sinitaivas", mutta se ei alueraateja sykähdyttänyt. erika vikmanNäin loppuhuipentumaan selvisivät kokenut Susanna Heikki ja kilpailun nuorin laulaja Erika Vikman.

Yön kuningatar

Superfinaalissa molemmat laulajat esittivät tangon "Yön kuningatar". Upeita tulkintoja molemmilta, mutta nuori Erika Vikman oli finaalikierroksella vakuuttavampi. Tuomaristo, jonka muodostivat Ilkka "Danny" Lipsanen, vuoden 1995 tangokunngatar Marita Taavitsainen, Ilkka Junnunpoika Vainio, Helena Lindgren ja Martti Haapamäki, katsoivat kokonaisuutta ja valitsivat vuoden 2015 tangokuningattareksi Susanna Heikin äänin 4-1.

– Keikkailen täydestä sydämestäni ja olen tanssipaikoilla yleisöä varten. Tangokuningatar kuulostaa mahtavalta, mutta vielä vähän oudolta. Ehkä tuo titteli tulee pikkuhiljaa tutuksi, tuore kuningatar pohti kisan päätyttyä.

– Erkki Valtamäki –

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *