Viime perjantaina HJK:n kepittänyt Kuopion Palloseura oli vastaantulija Lahti-tappiostaan sisuuntuneen Seinäjoen Jalkapallokerhon edessä Veikkausliigan kärkiottelussa. Seinäjokelaisten voittolukemat Keskuskentällä olivat murskaavat 5-0 (1-0).
 

Jo pelin toisella minuutilla Richie Dorman laukoi upean kaukolaukauksen ylähirteen.  Ensimmäistä maalia saatiin odottaa 20 minuuttia. Wayne Brown viimeisteli pienen hässäkän jälkeen Dormanin esityöstä 1-0. KUPS:n puolustus oli täysin tuuliajolla, sillä ennen lopullista sinettia maalivahdin hyppysiä ehti kokeilla myös Toni Lehtinen. 2-0 maalin isä oli puolestaan Dorman, jonka veto upposi keskeltä kuopiolaisten maaliin ajassa 60 minuuttia.

Tämän jälkeen alkoi todellinen kotijoukkueen ilotulitus. Johannes Laaksonen tuli vaihdosta kentälle 73 minuutilla ja laaksonen (2)vain minuutti tämän jälkeen Jussi Vasara antoi miehelle namupassin. Laaksonen kiitti ja latasi ensimmäisellä kosketuksella pallon verkkoon ohi KUPS-vahti Toni Maanojan4-0 maalin viimeisteli puolestaan Ariel ”Tuco” Ngueukam Akseli Pelvaksen esityöstä. Loppulukemat 5-0 sinetöi lisäajalla Juho Lähde.
 

SJK:n valmentaja Simo Valakari jätti ensimmäisellä jaksolla luottopelaajansa Tucon ja Laaksosen penkille ja antoi peliaikaa tuoreille pelimiehille. Näin hän pystyi hyödyntämään SJK:n laajaa pelaajamateriaalia.  

– Kopissa oli Lahti-pelin jälkeen tosi pettyneitä kavereita. Ei ole meidän tapa pelata niin, kuin pelasimme perjantaina. Tänään se näkyi ekasta minuutista asti kentällä. Tietyllä tavalla tässä prosessissa tarvitaan onnistumisia ja tänään niitä tuli. Jokainen jätkä pelasi täydellä sydämellä. Niin pelaajat jotka aloittivat, kuin pelaajat jotka tulivat penkiltä. Kokonaisuutena hyvää joukkuetta vastaan ihan hieno suoritus, Valakari analysoi.

– SJK oli Lahden pelistä sisuuntunut ja Simo oli tehnyt muutamia vaihdoksia. Heillä oli paljon tuoreemmat jalat kentällä kuin meillä. Selvästi parempi joukkue tänään voitti. Seinäjoki oli kaikilla osa-alueilla meitä edellä, KUPS:n valmentaja Marko Rajamäki tunnusti.

– Erkki Valtamäki –

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *