Seinäjoen Jalkapallokerhon pelinhallinta ei riittänyt otteluvoittoon Lahdessa. FC Lahden loukkaantumisista kärsinyt Aristote Mboma teki ottelun ainoan maalin, kun peliä oli pelattu 76 minuuttia. Pelin taso ei noussut keskinkertaista korkeammaksi, sillä molempien joukkueiden ajatukset olivat jo torstain europeleissä. SJK matkustaa Reykjavikiin ja FC Lahti Ruotsiin IF Elfsborgin vieraaksi. Lahti pelasi kotona tasapelin 2-2 ja SJK hävisi 0-1, joten vain voitto maistuu molemmille.

fc lahti sjk tuco (2)SJK:n maalissa debytoi Jere Koponen, ja myös toinen ensikertalainen nähtiin vieraiden kokoonpanossa toisella puoliajalla. Vasta 17-vuotias Emil Lidman viiletti SJK:n paidassa ensimmäisen pelinsä. Jalkapallokerho hallitsi peliä lähes alusta loppuun. Hallintaa kuvaa hyvin se, että laukaukset menivät vieraille peräti 12-5.

Jo neljännellä peliminuutilla Ariel "Tuco" Ngueukamilla oli oiva tilaisuus siirtää joukkueensa johtoon, mutta maalivahti Henrik Moisander oli nopeampi. Tucolla oli maalipaikka vielä avauspuolikkaan lopussa, mutta nyt edessä oli lahtelaispuolustaja. Myös Timo Tahvanainen ja Juho Lähde pääsivät avoimiin paikkoihin, mutta kotijoukkueen maali pysyi puhtaana. Tauolle mentiin 0-0 tilanteessa.

Lahti rokotti

SJK säästi avainpelajiaan eurokamppailuun ja Emil Lidman korvasi kärkimies Akseli Pelvaksen. Lahti ottikin jakson alun hallintaansa. Paras maalipaikka fc lahti sjk Mboma (2)siunaantui kuitenkin seinäjokelaisille. Tahvanainen murtautui boksiin ja syötti Jussi Vasaralle, jonka laukaus kilpistyi Lahden puolustajaan.

Kun peliä oli takana 74 minuuttia Lahden keskikenttäpelaaja Xhevdet Gela eteni vasemmalta ja syötti pelivälineen Aristote Mbomalle. Mboma puolestaan siirsi pallon vieressä olevalle Leandro Alvesille, jonka seinäsyöttö vapautti Mboman maalintekoon. FC Lahti oli yllättäen siirtynyt 1-0 johtoon.

SJK:n raivoisa loppupelin rynnistys ei johtanut toivotuun tulokseen, vaan Lahti vei tärkeät kolme sarjapistettä jo toisen kerran tällä kaudella maalein 1-0.

Kommentit

– Tuntui hyvältä tehdä maali ja voittaa pitkästä aikaa. Olen sopeutunut hyvin Lahteen. Minulla oli huonoa onnea aiemmin, mutta nyt on täällä lähtenyt hyvin käyntiin. Uskon että pystyn vielä parantamaan, maalintekijä Aristote Mboma kertoi.

fc lahti sjk laaksonen (2)– Olimme pallollisesti parempia ja meillä oli paikkojakin. Pitäisi vaan laittaa paikoista sisään. Meidän pitää keskittyä ja olla kylmäpäisempiä. Ei olla todellakaan päästy siihen potentiaaliin mitä meillä on tällä joukkueella, SJK:n Johannes Laaksonen puolestaan harmitteli.

– Erkki Valtamäki –

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *