Seinäjoen Maila-Jussit pysyi yhden jakson Porin Pesäkarhujen vauhdissa naisten superissa. Toisella jaksolla porilaiset näyttivät miksi he taistelevat mitaleista ja Maila-Jussit sarjapaikasta. Lopputulos 0-2 (2-3, 0-7) kuvaa hyvin pelin voimasuhteita.

IMG_6512Pesäkarhut siirtyi avausvuorossa 0-1 johtoon Heidi Kuusiston lyötyä Carita Toiviaisen kotiin. Maila-Jussit tasoitti pelin Elisa Järvenpään toimesta toisessa vuorossa. 1-1 tasoitusjuoksun toi Anuliisa Rautakorpi. Kolmannessa vuorossa Jussittaret siirtyi Kaisaleena Rautakorven tyhjään kenttään lyömällä kunnarilla 2-1 johtoon. Pesäkarhut tuli kuitenkin rinnalle ja ohi. Ensin Susanna Puisto kotiutti Milla Lindströmin ja päätösvuorossa asialla oli kaksikko Kuusisto-Lindström. IMG_6497Maila-Jussien hyvä ote ei kestänyt ihan loppuun asti.

Pesäkarhujen näytös

Toinen jakso oli sitten porilaisten selkeää näytöstä. Heti avausvuorossa se siirtyi 0-2 johtoon Eveliina Kestin ja Susanna Puiston toimesta. Juoksujen tuojina kunnostautuivat Carita Toiviainen ja Henna Juka. Huippunopea Toiviainen oli vaikea pideltävä Jussien ulkokentälle. Hänen polttamisensa oli täysin mahdotonta ja nainen toikin pelissä kaikkiaan neljä juoksua. Porilaisten kärkitrio Milla Lindström-Toiviainen-Vilma Leinonen oli todella tehokas ja pystyi järjestelemään pelissä yhteensä 20 kolmostilannetta, joista puolet johti juoksuun.

Toisessa vuorossa Toiviainen näytti myös lyöntitaitonsa iskemällä takakentän läpärillä kunnarin tyhjään kenttään. Kolmas vuoro tuotti neljä juoksua, joista kaksi tuli Eveliina Kestin kunnariin johtaneella läpilyönnillä. Jussit ei pystynyt tähän tykitykseen vastaamaan ja kolme sarjapistettä matkasi näin Poriin.

Parhaat

Porilaisten parhaana palkittiin kunnarin ja kaksi tavallista lyönyt lukkari Eveliina Kesti (6/8). Hän oli myös tehokas lautasen ääressä.

IMG_6499– Yksi hyvä lyönti oli, mutta vaikea sanoa muuta. Kaikessa on aina parantamisen varaa. Ulkopeliä pitää vähän tarkentaa, vaitelias Kesti kertoi pelin jälkeen.

Pesäkarhujen kakoonen oli loistavasti edennyt ja kunnarin iskenyt sekä neljä juoksua tuonut Carita Toiviainen (11/13). Myös kolmen lyödyn juoksun jokerit Heidi Kuusisto (5/10) ja Susanna Puisto (3/6) voivat olla suorituksiinsa tyytyväisiä. Milla Lindström (5/8) meni kärkenä hyvin kentälle ja toi kolme juoksua. Vilma Leinonen (6/9) suoriutui kolmosvaihdoista lähes sataprosenttisesti. Myös ensimmäisen superpesisottelunsa ulkokentällä pelannut 17-vuotias Eveliina Tuominen (4/5) onnistui mailan varressa erinomaisesti.

Maila-Jussien ykkönen oli kunnarin tyhjään kenttään iskenyt jokeri Kaisaleena Rautakorpi (7/8). Rautakorven mailasta lähti toinenkin läpäri, mutta se riitti vain kakkoselle asti.

IMG_6533– Ensimmäinen läpilyönneistä oli hyvä lyönti, mutta toinen meni kaverin avustuksella. Siinä oli ihan hyviä lyöntejä ja tavallisia lyöntejä, Rautakorpi kommentoi vaatimattomasti.

IMG_6492Kakkospalkinto meni yhden juoksun lyöneelle ja hyvän pelin linjassa pelanneelle Elisa Järvenpäälle (4/8). Anuliisa Rautakorpi (4/4) vaihtoi kakkoslyöjänä etenijöitä 100 prosentin tehoilla. Myös sieppari Laura Rajahalme (3/4) oli mailan varressa tehokas.

Pelinjohtajat

Pesäkarhujen pelinjohtaja Sami Österlund oli joukkueensa otteisiin sekä tyytyväinen että tyytymätön.

IMG_6508– Olemme neljässä viimeisessä pelissä olleet aneemisia ja siitä minä olen hiukan huolissani. Ei saada oikein irti kaikkea. Tarvis saada iloisuutta ja halua pelaamiseen. Se on varmaan isoin muutettava asia. Kyllä Seinäjoki sai vähän liikaa tilanteita, että olisi pitänyt pystyä pitämään pienemmässä. Eka jakso oli tiukkaa, mutta pystyttiin vääntämään, kuten tällä kaudella olemme usein pystytty, se itselle. Kyllä meidän sisäpeli pyörii ja saadaan hyvin tilanteita ja lyödään tarvittavat juoksut. Ulkopeli on semmonen, mitä meidän pitää miettiä, pelinjohtaja Österlund pohdiskeli.

Maila-Jussien viuhkamies Jukka Peltoniemi näki omiensa pelissä myös paljon hyvää.

IMG_6502– Ajateltiin, että Pori on se, jolla on paineita ottaa ne kaikki kolme pistettä ja me saadaan kiusata ja haastaa. Siinä oli ihan kaikki mahdollisuudet ekajaksolla. Kun olis saatu vähän painavampaa lyöntiä aikaan, kun saatiin Kaisu (Rautakorpi) kolmoselle niin siinä oli kaikki mahdollisuudet, mutta ei se vaan tahdo oikein kunnon haastolyöntiä. Vähän on semmosta tsippaavaa lyöntiä. Se on pienestä kiinni. Painetta pitäis pystyä ulkokentälle rakentamaan enemmän.  Yleensä jos Porin meinaa voittaa niin pitäis saada kärki kiinni, mutta ei me kerta kaikkiaan voida sille mitään. Se on se pieni näppi, jolla ne menee. Täytyy sanoa, että Porin ykköskärki on nopea ja jäätävä, Peltoniemi tunnusti.

– Erkki Valtamäki –

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *