kontu lyöRauman Lukon jokeri Meri Kontu ratkaisi ensimmäisen jakson kunnarin ja kaksi tavallista tuottaneelle takakentän läpilyönnillä.

Rauman Lukko otti toisen voiton Seinäjoen Maila-Jusseista naisten superpesiksen puolivälierissä. Raumalaiset ratkaisivat voiton avausjakson toisessa vuorossa. Maila-Jussien johtaessa 3-0 Lukon jokerin Meri Kontun helppo takakenttälyönti karkasi keskeltä läpi kotijoukkueen kopparien arpoessa kumpi pallon ottaa. Tuloksena oli kunnari ja kaksi tavallista. Kun vielä Kontu toi tuplajuoksun Laura Kerolan lyönnillä, napsahti kotijoukkueen selkäranka poikki.

Seinäjoen Maila-Jussit – Rauman Lukko 0-2 (3-6, 0-1)

Ottelu alkoi Maila-Jussien rajulla painostuksella. Kun Lukon sisävuoro jäi nollille, alkoi kotijoukkueen tulitus. kärnä lyöMaila-Jussien paras oli kaksi juoksua lyönyt Piritta Kärnä.

Ensin jokeri Piritta Kärnä pudotti kupperin kolmoskopparin eteen ja Vilma Leinonen juoksi. Viimeisellä lyönnillä Kärnä vielä rokotti Lukon kakkospuolta. Laura Nurmelalla ei ollut kiirettä tuoda 2-0 johtojuoksua. Kolmannen juoksun emäntä oli Leena Sippola, joka iski jälleen kakkospuolelle ja Silja Syrjälä syöksyi kotiin.

kammi-rahnastoRauman takaa-ajo alkoi onnekkaasti, kun Kontun lyönti kakkostilanteessa meni helposti takaa läpi. Jenna Kammi-Rahnasto ja Enni Kylä-Kause kiersivät kotiin ja Kontu juhli kolmosella kunnaria. Maila-Jussien kopparit voivat ottaa lyönnin kontolleen, sillä he eivät päässeet sopimukseen siitä, kumpi helpohkon lyönnin pidättää. Kerola avusti vielä Kontun tuplajuoksuun. Näin tilanne oli kahden vuoron jälkeen kääntynyt 3-4:een.

jokinen lyöKolmannessa vuorossa Lukon kärki Miia Tervonen löi pallon kakkosrajasta parkkipaikalle ja kiersi kunnarin. Jakson loppulukemat kuittasi viimeisessa vuorossa Kylä-Kause, jonka näpäys riitti Kerolalle. Lukko vei jakson ansaitusti 3-6.

Tasaista toisella jaksolla

Toinen jakso sujui tasaisissa merkeissä aina kolmanteen vuoroon asti. Juoksut olivat tiukassa ja etenkin seinäjokelaisilla oli vaikeuksia saada etenijää kentälle. Rauman Lukko ratkaisi pelin lopullisesti Jenna IMG_4743Kammi-Rahnaston kolmospuolen välilyönnillä. 0-1 voittonumerot toi liukas kärki Miia Tervonen. Lukon voitto perustui Maila-Jusseja parempaan ulkopeliin sekä monipuolisempaan tilanteiden rakenteluun. Vieraat saivat aikaan 14 kolmostilannetta kotijoukkueen viittä vastaan.

Parhaat

Rauman Lukon ykkönen oli loistavasti vaihtanut Niina Jokinen (4/5). Varsinkin kolmosvaihdot sujuivat 100%:n tehoilla ja ulkopeli kolmoskopparina mallikasta.

IMG_4847– Ei joukkueen esitys kovin häävi ollut, kun kaveri pääsi eka jaksolla ihan meidän mukaan ja oli niskan päällä. Ihan semmonen helpon näköinen lyönti meni heiltä läpi ja siihen päästiin sitten rinnalle. Toinen jaksokin oli nihkeää ja paljon tuli turhia paloja, Jokinen kommentoi.

Lukon toisena palkittiin loistavasti lukkaroinut ja yhden juoksun lyönyt sekä tuonut Jenna Kammi-Rahnasto (3/7). Meri Kontu (6/10) oli onnekkaan läpilyönnin ansiosta joukkueen tehokkain kunnarilla ja kahdella tavallisella juoksulla. Eeva Mäki-Kaukola (5/6) kakkosvahtina voi olla iltaansa tyytyväinen, samoin Laura Kerola (4/5).

Maila-Jussien ykkönen oli lähinnä ensimmäisen vuoroparin lyöntitehojen ansiosta Pirittä Kärnä (4/8). Hänen mailastaan lähti kaksi Jussien kolmesta juoksusta.

IMG_4848– Aika vaikeaa oli. Me lähdettiin aika hyvin peliin ja saatiin siinä ne kolme juoksua ekassa vuoroparissa. Sitten mentiin ulos ja helppo lyönti keskeltä takaa läpi. Varmaan kommunikointiongelmia ja meidän niskat meni nurin siinä. Sen jälkeen jotenkin alavireisyyttä ja fiilis oli alhaalla. Se ei ollut enää energistä sen jälkeen. Sen huomasi kaaripelistä. Liian monta kopinnostopaloa tuli. Nyt jokaisen on nostettava omaa tasoaan, muuten kausi on loppu perjantaina, hieman pettynyt Kärnä analysoi.

Kotijoukkueen kakkonen oli jälleen hyvän lukkaripelin pelannut Niina Härkönen (2/6). Muu joukkue pelasi selvästi alavireisesti ja tehot jäivät heikoiksi.

Pelinjohtajat

Rauman Lukon viuhkamies Antti Yli-Saunamäki ei ollut tyytyväinen joukkueensa sisäpeliin.

IMG_4850– Ei se ollut helppoa vieläkään. Varsinkin kentälle meno vähän takkusi ja sitä kautta ei saatu peliä rullaamaan missään vaiheessa. Normaalia enemmän hölmöiltiin ja tehtiin merkkivirheitä ja huonoja kopin nostoja. Ei ollut hyvä peli varsinkaan sisäpelissä. Kyllä meidät pelasti tuo vähän onnekas kunnari. Jenna (Kammi-Rahnasto) pelasi huippupelin lukkarina. Onneksi vähän huonollakin pelillä pystyttiin kääntämään peli itselle, Yli-Saunamäki sanaili.

Seinäjoen Maila-Jussien pelinjohtaja Jari Mäkelä harmitteli myös joukkueensa ulkopelivirheitä. 

IMG_4849– Jos hoidetaan ensimmäinen vuoro nollille ja sitten tehdään kolme ja pelataan tosi hyvin ja sitten helppo lyönti ja siitä 3-3, niin kyllähän se vaikeaa on. Me päästettiin Rauma peliin mukaan, mikä on ennekkosuosikki tässä sarjassa, niin ei kertakaikkiaan voi tehdä tämmöisiä virheitä jos meinataan mennä jatkoon. Kaikki kunnia Raumalle voitosta. Se on 2-0 ja  nyt nollataan tämä ja pelit jatkuu perjantaina. Jos pelattais silloin yksi ehjä ottelu ja lauantaina vielä täällä, Mäkelä kommentoi.

Erkki Valtamäki

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *