Jyväskylän Kirittärien lukkari Noora Patrikainen piti Seinäjoen Maila-Jussien naiset kurissa ja nuhteessa. Hän teki kotijoukkueen kakkosvaihdoista lähes smj kirittäret (2)mahdottoman, ja esti tilanteiden kehittelyn täydellisesti. Maila-Jussit pystyi kuitenkin pitämään juoksulukemat siedettävinä hyvällä ulkopelillä. Ottelun lopputulos 0-2 (0-4, 1-2) kuvaa joukkueiden voimasuhteita hyvin.

Ensimmäisellä jaksolla Kirittäret tarvitsi jaksovoittoon vain yhden hyvän sisävuoron. Se takoi toisessa vuoroparissa neljä juoksua monipuolisilla lyönneillä. Juoksutehtailun avasi Virpi Hukka kotiuttamalla Aino-Maija Haapamäen. Emma Niemi puolestaan löi Hukan kotipesään. Kolmannen juoksun äiti oli Tiina Tolonen, juoksijana Marjukka Urpilainen. Jakson loppunumerot 0-4 viimeisteli vuoroparin toisella lyöntivuorollaan Haapamäki ja toi Nieminen. Maila-Jussien sisäpeli pysähtyi ykköstilanteen purkuongelmiin. Joukkue sai aikaan vain yhden kolmostilanteen.

Toinen jakso alkoi tasaisena. Kirittärien Aino-Maija Haapamäki löi toisessa vuoroparissa toisen henkilökohtaisen juoksunsa.  Kolmosrajan läpilyönnillä Emma Nieminen puolestaan toi toisen henkilökohtaisen juoksunsa. Vieraat pystyivät kolmannessa vuorossa lisäämään johtoaa 2-0:een Vera Vikströmin lyötyä Urpilaisen kotiin. Maila-Jussien juoksutili aukesi viimeisessä vuoroparissa. Elisa Järvenpää saatteli Emmi Laineen kotiin.

Kommentit

Kirittärien pelinjohtaja Jussi "Nalle" Viljanen kiitteli joukkueensa ulkopeliä ja lukkari Noora Patrikaisen panosta siinä.

– Ulkopeli oli sellaista mitä oli ajateltu, mutta sisäpeli ei. Kyllä tämän päivän paras pelaaja jäi ilman palkintoa. Patrikaisen Noora oli kentän kuningatar. 3/20 ykköstilanteessa kaverilla osoittaa hänen tehonsa. Sisäpelissä suunniteltiin kovan kautta lyöntejä, mutta tappikumurat ja kakkosjatkeen vapaat eivät lähteneet sillä tavalla kuin aikaisemmin.

Maila-Jussien kollega Jukka Peltoniemi oli myös omiensa ulkopeliin tyytyväinen.

– Tämän pelin teema oli, että saataisiin elämää ja henkeä tuohon pelaamiseen. Se tavoite täyttyi, sillä peli oli ihan eri näköistä kuin Kankaanpäätä vastaan. Se heijastui aika hyvänä ulkopelinä. Yritimme voimakkaasti karvata ja horjuttaa kaverin sisäpeliä. Kokonaisuutena pystyttiin yllättävän hyvin pitämään Kirittäret sisäpelin osalta kurissa. Kristakin (lukkari Krista Tyynelä) pelasi tänään kauden parhaan pelinsä. 

Joukkueiden ykköspalkitut Kirittärien Emma Nieminen ja Maila-Jussien Anuliisa Rautakorpi kommentoivat peliään näin.

– Henkilökohtaisesti ihan mukavasti nuo vaihtolyönnit ainakin toisella jaksolla alkoivat napsumaan. Ulkopeli meillä oli hyvää, että siihen voi olla tyytyväinen, Nieminen pohdiskeli.

– Olihan se parempaa, kuin se on ollut niin sisällä kuin ulkonakin. Saatiin pikkusen sisäpeliäkin pyörimään, mutta ei se vielä hääppöistä ole. Parempaan suuntaan ollaan menossa, Rautakorpi mietiskeli.

Parhaat

noora patrikainen (2)Kentän kuningatar oli selvästi Kirittärien lukkari Noora Patrikainen (4/5). Hänen tolppansa ja taktisen vääränsä purivat seinäjokelaisiin tehokkaasti. Siitä osoituksena Maila-Jussien on kakkostilanteen onnistumisluvut 3 vaihtoa 20 yrityksestä. Sisäpelissä onnistui parhaiten kaksi juoksua tuonut ja yhden lyönyt Emma Nieminen (5/7). Myös kakkospalkittu, kaksi juoksua tuonut Marjukka Urpelainen (4/5) voi olla päiväänsä tyytyväinen. Aino-Maija Haapamäki (4/4) löi kaksi ja toi yhden onnistuen sisäpelissä 100 %:sti. Virpi Hukka (6/7) kuului yhdellä lyödyllä ja tuodulla juoksulla Kirittärien parhaimmistoon.

Maila-Jussien ykkönen oli Anuliisa Rautakorpi ((3/5) ja kakkonen Jonna Ojanen (2/5). Elisa Järvenpää (2/4) löi Jussien ainoan, ja Krista Tyynelä (1/7) onnistui ulkopelissä.

– Erkki Valtamäki –

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *