Seinäjoen kauppatorilla nähtiin perjantai-iltana upea seiväshyppytapahtuma. Viikonvaihteessa järjestettävien SM-viestin esilämmittelynä järjestetty kilpailu nousi myös tuloksiltaan korkeatasoiseksi. IMG_4709Minna Nikkanen ylitti 445 ja teki kolme hyvää yritystä SE-korkeudesta 456. IMG_4719Salon Vilppaan Wilma Murto taivutti alle 17-vuotiaiden SE-tuloksen 420, eikä seuraava korkeus 430 ollut kovinkaan kaukana.

Kilpailu käytiin loistavissa olosuhteissa runsaan tuhannen katsojan edessä. Ajoittain puuskittainen sivutuuli häiritsi hiukan suorituksia.

– Tuuli oli haasteellinen. Se heitti seivästi aika lailla sivuun välillä. Tein itsekin yhden riskiyrityksen. MM-kisoja ajatellen olisi hyvä jos kilpailussa olisi joku muukin yrittämässä noista korkeammista korkeuksista. Se rytmittäisi omaa hyppäämistä ihan eri tavalla. Nyt jouduin lähtemään SE-yrityksiin vähän liian nopeasti, Minna Nikkanen kertoi kilpailun jälkeen.

IMG_4692 (2)Wilma Murto ennätyskunnossa

17-vuotiaiden Suomen ennätyksen hypännyt Wilma Murto on loistavassa kunnossa. Tänäänkin 430 oli aivan hilkulla ja ennätyskorkeus ylittyi heti ensimmäisellä hypyllä. Ruotsin Eskilstunaan 19-vuotiaiden EM-kisaan lähtee luottavainen seiväsnainen.

– Tämä oli kesän ensimmäinen oikeasti hyvä kilpailu. Oli hyvät tuntemukset ja pääsin hyvin hyppyrytmiin. Nyt on paljon parempi fiilis lähteä EM-kisoihin, kun on varmempi olo omasta tekemisestä, Wilma Murto totesi.

IMG_4599Lahden Eliittikisoissa vaaralliseen tilanteeseen seipään katkeamisen takia joutunut Vaasa IS:n Erica Hjerpe oli Seinäjoella kolmas ylitettyään tasan neljä metriä. Hjerpe loukkasi Lahdessa kätensä, mutta tänään käsivamma ei haitannut

– Olen tosi iloinen, että pystyin hyppäämään, vaikka tuulen takia en saanut hyppyjä jatkumaan. Käsi pelasi hyvin. Tässä on hyvä lähteä Tallinnan EM-kisoihin, Hjerpe totesi.

Seinäjoen seiväskisan tulokset

1)  Minna Nikkanen   Someron Esa   445
2)  Wilma Murto         Salon Vilpas     420 (17-v. SE)
3)  Erica Hjerpe           Vasa IS               400
4)  Elina Lampela       Oulun Pyrintö  400

– Erkki Valtamäki –

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *