Hannu Soini 1953–2015

 

hannusoiniTekijä on poissa. Hannu Soini oli yksi Seinäjoen Maila-Jussien vahvoista taustavoimista 90-luvun alkuvuosista lähtien. Hän toimi seurassa niin juniorivalmentajana, tuomarina kuin erilaisissa luottamustehtävissä. Hannu oli aina paikalla, kun seurassa tarvittiin todellista tekijää.

 

Hannu Soini tuli mukaan Maila-Jussien toimintaan omien lastensa pesäpalloharratusten kautta. Hän valmensi, huolsi ja johti poikiensa joukkueita. Hannun energisyys ja valoisuus näkyi ja kuului pesäpallokentillä. Hänellä oli aina pieni pilke silmäkulmassa ja tilannekomiikka oli ainutlaatuista. Hannu ei yleensä jäänyt missään tilanteessa sanattomaksi.

 

Hannun oma urheilu-ura jäi Seinäjoen Sisun jalkapallojoukkueessa pelattuihin muutamaan kauteen ja yhteen Seinäjoen koulujen pesäpallomestaruuteen. Kaudet Maila-Jussien juniorivalmentajana ovat sitäkin merkittävämmät. Hän oli yksi ratkaisevimmista lenkeistä vuosina 1984-90 syntyneiden poikien menestystarinoissa. Hannun rooli tehoryhmien taustalla oli suuri. Hän ei koskaan tehnyt itsestään numeroa. Hän toimi. Hannun joukkueissa pelanneet pojat muistelevat edelleen lämmöllä ”isäänsä”.

 

Kun tapasin Hannun viimeisen kerran JymyJussien pelissä keväällä, hän oli sairaudestaan huolimatta edelleen luottavainen tulevaisuuteen. Hannu aikoi vielä ottaa pillin naulasta, ja puhaltaa kesän aikana muutaman pelin. Tuomarointi oli hänelle mieluista puuhaa. Näin ei kuitenkaan tapahtunut, vaan sairaus vei voimat, lopullisesti.

 

Hannua jäivät kaipaamaan lähimpinä Tuija-vaimo ja lapset Tuomo, Antti, Johanna ja Lauri.

 

Seinäjoen Maila-Jussit ja Hannun pesäpalloystävät ympäri maata kunnioittavat vahvan pesäpallomiehen muistoa.

 

– Erkki Valtamäki –

Ota osaa keskusteluun

1 kommentti

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *