Kaisa Mäkäräiselle ei löydy pysäyttäjää ampumahiihdon maailmancupissa. Hochfilzenin takaa-ajossa muut putosivat kelkasta jo makuupaikoilla jotka 2014.12.14 Verfolgung Frauen Biathlon HochfilzenMäkäräinen selvitti nollille. Ensimmäisellä pystypaikalla suomalaiselta lipsahti yksi ohilaukas, mutta viimeinen sujui puhtaasti. Näin Mäkäräisellä oli varaa löysätä loppulenkillä. Kakkoseksi hiihtänyt Venäjän Jekaterina Glazirina taipui puolella minuutilla. Kolmannesta sijasta käytiin tiukka taistelu, jonka voitti Ranskan Anais Bescond ennen Venäjän Olga Podtshufarovaa. Mari Laukkasen kisa meni piloille huonon ampumisen takia. Laukkanen ampui peräti seitsemän ohilaukausta, ja pudottivat hänet lopputuloksissa 40. sijalle.

– Tänään ei ollut hirveä vahva päivä ladulla. Keskityin ammuntaan ja hiihdin sen, minkä piti. Se riitti tänään hyvään tuloksen. Sprintti oli kova rypistys ja vei oloa huonompaan suuntaan. Välipäivä tuli todella tarpeeseen. Hyvät kilpailut nostavat kuitenkin itseluottamusta. Onnistumiset vaikuttavat myös kilpailun aikana – nolla-ammunnan jälkeen on aina kivempi jatkaa kilpailua, Mäkäräinen kertoi Ylen haastattelussa.

Mäkäräinen on nyt ollut palkintokorokkeelle kaikissa kauden viidessä maailmancupin henkilökohtaisessa osakilpailussa ja voittanut kolme viimeistä. Maailmancupissa suomalaisella on ylivoimainen johto, kun pahin kilpakumppani Valko-Venäjän Darja Domratsheva jäi tänään sijalle kolmetoista peräti viidellä ohilaukauksella. Mäkäräisen pistemäärä on 282, Domratshevan 205 ja kolmanetena olevan Ukrainan Valj Semerenkon 192.      

Takaa-ajo, Hochfilzen

1.   Kaisa Mäkäräinen     FIN  30.44,8 (1)
2.   Jekaterina Glazirina RUS  +  34,4 (1)
3.   Anais Bescond        FRA  +  46,5 (1)
4.   Olga Podtshufarova   RUS  +  49,7 (2)
5.   Rosanna Crawford     CAN  +  53,4 (1) 
6.   Karin Oberhofer      ITA  +  55,4 (3)
7.   Franziska Preuss     GER  +1.03,3 (3) 
8.   Franziska Hildebrand GER  +1.06,5 (3) 
9.   Juliya Dzhyma        UKR  +1.07,4 (0) 
10. Valj Semerenko       UKR  +1.08,3 (2)
————————————— 
40. Mari Laukkanen       FIN  +3.43,3 (7)

– Erkki Valtamäki –

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *