nurmelaLaura Nurmelan kunnari ja kaksi tavallista siivittivät Maila-Jussit 1-0 voittoon Kajaanista.

Seinäjoen Maila-Jussien naisten superpesisjoukkue palasi kolmen hävityn pelin jälkeen takaisin voittojen tielle. Ilkka Areenalla kukistui Kajaanin Pallokerho tiukan taistelun jälkeen. Maila-Jusseille voitto tiesi sitä, että runkosarjan kuudes sija on nyt entistä lähempänä. Ottelun hahmo Jussien porukassa oli kunnarin ja kaksi tavallista iskenyt Laura Nurmela (7/8). Vastaavasti Kajaanin ykkönen oli kunnarin ja yhden tavallisen lyönyt sekä kolme tuonut Jenna Siira (9/10).

Seinäjoen Maila-Jussit – Kajaanin Pallokerho 1-0 (7-7, 4-2)

siiraKajaanin Pallokerhon Jenna Siira aloitti pelin räväkästi. Pallo takaa maisemiin ja kunnari sekä tavallinen juoksu tuloksena.

Kajaani aloitti pelin hurjasti. Jenna Siira löi toisena lyöjänä pallon takaa läpi ja kiersi kunnarin. Kotiin ehti myös Tiia Kääriäinen. Heti perään Siira toi tuplajuoksun Iina Lehtisen lyönnillä. Eikä tässä vielä kaikki. Reeta Korhonen saatteli Inka Ronkaisen ja sinetiksi avausvuorolle Kääriäinen löi sekä Korhonen toi tilanteeksi 0-5.

Maila-Jussien takaa-ajo alkoi toisessa sisävuorossa. Emmi Laine kotiutti ensin Silja Syrjälän ja perään Piritta Kärnän kolmossaumalyönti riitti Laura Nurmelalle. Sitten tuli Nurmelan hetki. Viuhuva pallo painui kakkosluukusta maisemiin tuloksena kunnari ja kaksi tavallista. Nurmela kiersi kentän ja kotiin ehtivät Leena Sippola ja Anuliisa Rautakorpi. Tilanne oli hetkessä 5-5.

Loppu tasaista

Jakson loppu jatkui tasainena. Kajaani siirtyi 5-6 johtoon, kun muuten hyvin pelanneelta Maila-Jussien lukkarilta Niina Härköseltä lipsahti kaksi väärää. Viimeisessä vuorossa Kajaani lisäsi johdon 5-7:een jokeri Saana Suménin lyötyä Siiran kotiin.

kärnäMaila-Jussit ei luovuttanut jaksovoittoa suosiolla. Piritta Kärnän kahdella upealla kolmospuolen lyönnillä Jussit tuli tasoihin. Juoksujen tuojina olivat Laine sekä Marjaana Keltto. Näin avausjakso tasattiin juoksui 7-7.

Maila-Jussit hallitsee

Toinen jakso oli selkeää kotijoukkueen hallintaa, mutta juoksut olivat tiukassa. Piritta Kärnä jatkoi hyviä otteita mailan varressa. Nyt lyönti kakkossaumaan ja Kaisaleena Rautakorpi toi avausjuoksun. Laura Rajahalme löi samaan paikkaan ja toinen Rautakorven sisaruksista Anuliisa kirmaisi tilanteeksi 2-0. Kesken Maila-Jussien painostuksen Kajaani tuli peliin mukaan. Kakkospesän harhaheitto vieri aidan alta parkkipaikalle ja kotiin ehtivät sekä Laura Karjalainen että Essi Saastamoinen. Peli oli jälleen tasan 2-2. Kajaanilla oli kolmannessa vuorossa mahdollisuus vielä siirtyä johtoon, kun lukkari Reeta Korhonen löi pallon takaa läpi. Reeta oli alkuvuoroissa nyrjäyttänyt nilkkansa eikä kyennyt juoksemaan täysillä. Näin kunnari kaatui mahdollisimman niukkaan kolmospaloon.

Maila-Jussien viimeisessä sisävuorossa nähtiin pelin ratkaisu. Riina Kerolan lyönti meni takaa läpi, ja tuotti kunnarin sekä yhden tavallisen. Kotiin ehti Emmi Laine. Kun Kajaani ei pystynyt tasoittavallaan juoksuja tekemään, jäi kaksi sarjapistettä Seinäjoelle.

Parhaat

Maila-Jussien ykkönen oli kunnarin ja kaksi tavallista lyönyt ja kaksi tuonut Laura Nurmela (7/8).

IMG_4164– Ekalla jaksolla tuli aika paljon juoksuja ja me annettiin vähän lahjajuoksujakin kaverille. Olisi pitänyt pystyä tekemään se yksi juoksu vielä, mutta kaksi pistettä tuli ja se on tosi tärkeää. Oma peli oli melko hyvää, mutta on siinä vielä parannettavaa varsinkin ulkopelissä, Nurmela totesi.

Kotijoukkueen kakkonen oli neljä juoksua lyönyt jokeri Piritta Kärnä (6/9). Riina Kerola (5/6) löi toisen jakson ratkaisun 1+1 ja Vilma Leinonen (6/8) kunnostautui tilanteiden luojana. Etenkin kolmosvaihdot luonnistuivat 100 %:sti.

Kajaanin Pallokerhon paras oli tehokkaasti mailaan heiluttanut Jenna Siira (9/10). Saldona oli kunnari ja yksi tavallinen sekä kolme tuotua juoksua.

siira 2– Oma peli meni nyt hyvin, vaikka ulkokenttä vähän avusti tuossa kunnarissa ja vähän vaihdoissakin. Ihan kiva peli. Me todellakin taistellaan pisteistä, koska meilla on pleijari vähän kintaalla. Haluttiin tosiaan voittaa tänään, hieman pettynyt Siira kertoi.

Kajaanin kakkonen oli hyvin kentälle mennyt jokeri Laura Karjalainen (6/7). Lukkari Reeta Korhonen (5/7) pelasi hyvän ulkopelin ja löi sekä toi yhden juoksun. Kunnarikin jäi vain muutaman kymmenen sentin päähän. Iina Lehtinen (7/10) vaihtoi tehokkaasti ja löi yhden juoksun.

Pelinjohtajat

Maila-Jussien pelinjohtaja Jari Mäkelä oli tyytyväinen kolmen ottelun mittaisen tappioputken katkeamiseen.

mäkelä– Tietysti voitto lämmittää. Tässä pelissä tapahtui kyllä kaikenlaista, oli läpilyöntejä ja muuta. Voi sanoa, että tämä oli sisäpelin juhlaa. Sitten vielä heitettiin tuossa lopussa 2-2:een, vaikka peli oli meidän hallinnassa. Harmittaa ensimmäinen jakso, missä meillä oli 7-7 tilanteessa paikka tehdä takatilanne ja siitä rauhassa ottaa se yksi juoksu. Tämä oli tärkeä voitto, koska meillä on pari kolme tappiota takana niin oli tärkeää päästä voittojen tielle, Mäkelä summasi.

Kajaanin Pallokerhon pelinjohtaja Saku Komulainen oli pettynyt etenkin avausjakson kääntymiseen tasapeliksi.

hakkarainen– 5-0 johto kun saatiin niin se ekajakso olisi pitänyt pystyä siinä tappamaan, mutta ei ollut nappi päällä ulkona. Kyllä siinä mahdollisuus olisi ollut pinnat ottaa ja se kopinnostokunnari toisella jaksolla harmittaa, Komulainen pohti.

Erkki Valtamäki.

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *