Kiitos puoluejohtajat

Kiitos Teille kaikille, sillä tulitte viikonlopun lausunnollanne purkamaan myös 1992 julistetun mantran "Velalliset ja yrittäjät pitää tuomita". Ketään ei kiinnostanut niinistö 90-luvun lamatuolloin, oliko velka yrityksen vai pankin. Yksipuolisesti, ilman oikeudenkäyntiä, ohjeistettiin tuomitsemaan yrittäjät ja takaajat. 

Te palautitte Suomen lain perusperiaatteen takaisin viime viikonlopun yhteisellä lausmalla. Ketään ihmisryhmää ei saa syyllistää, sen omistamaa omaisuutta ryöstää ja jättää heitä vielä ilman oikeusturvaa. Kyse on tilitysvelvollisuuden rikkomisesta, jossa Rikoslain 28 luku 4§ 3 mom ja 5§ mukaista tilitystä ei ole tehty kymmenilletuhansille 90-luvun uhreille. Onneksi osa on jaksanut taistella 25 vuotta. 

Oletteko tietoisia, että mm. OP leiristä löytyy useita  tapauksia, joissa pankinjohtaja on vienyt asiakkaan vakuutena olevan omaisuuden, saaden siitä laittomasti miljoonia – laittanut rahat pankin hyödyksi ja edelleen vuonna 2015 pitää laittomasti velkoja taseissaan? Tätä kutsutaan kavallukseksi. Jos yrittäjä tekisi saman ja jättäisi kirjanpitoonsa olemattoman luottotappion, hänet tuomittaisiin. 

lama 90-lukuSkop:n harjoittama valuuttakeinottelu kaadettiin rehellisten yrittäjien niskaan. Kaadetut säästöpankit eivät olleet kuralla, vaan SKOP. Kun yrittäjät, asuntovelalliset ja takaajat uhrattiin – ketään ei kiinnostanut määrällisesti velan oikea määrä ja oliko sitä. Useat kymmenettuhannet Arsenal sopimuksen piiriin päätyneet, ovat maksaneet 2 -4 kertaan velan, josta hekään eivät ole saaneet minkäänlaista lain vaatimaa tilitystä. Arsenal sopimuksen pykälällä 4.2.3.2. vietiin kahdeksaksi vuodeksi Suomen vapailla vaaleilla valitun, itsenäisen valtion Eduskunnan lainsäädäntövalta ja Säästöpankin asiakkailta oikeusturva 14. vuodeksi vajaan kymmenen ihmisen päätöksellä.

Vaiettu tabu

90-luvulla 65 000 yritystä kaadettiin, syntyi 600 000 työtöntä, edelleen 57 000 nuorta aikuista on syrjäytyneinä (90-luvun lapsia). 14 500 teki itsemurhan 90-luvun takia. Suomen valtio ajautui lähes velattomasta valtiosta yli 100 miljardia velkaa olevaksi – maksettiin pankkituki ja pääomatuki pankeille ja syöstiin valtio ennen näkemättömään kurjuuteen.

Tiesittekö, että yksi sijoitettu euro lapsen tulevaisuuteen tuo kuusi euroa takaisin? Tiesittekö, että yksi sijoitettu euro lapsen vanhempiin tuo kahdeksan euroa takaisin?

Ymmärrättekö nyt, miksi Suomen kansa nousee päättäjiä vastaan? Tämä tyytymättömyys ei ole syntynyt vain maahanmuutosta, vaan se oli viimeinen pisara 25 vuotta jatkuneesta väärästä talouspolitiikasta. 

On erittäin tärkeää, että todelliset valtion vahingoksi veronkiertoa harjoittavat tahot, asemasta riippumatta, asetetaan tutkintaan Islannin mallin mukaisesti. Te voitte luottaa kansaan, kunhan toimet hallituksessa ja Eduskunnassa vastaavat toimintaa kansan parhaaksi. 

Järjestämme kynttiläkulkueen 6.12.2015 klo 11.45 Helsingissä, niiden 90-luvun uhrien muistolle, jotka eivät jaksaneet vääryyden ikeessä. Mikään ei saa päättäjille olla tärkeämpää, kuin yhteiskunnan oikeudenmukaisuus.

Puoluejohtajien kannanotto

"Kannanotossa puoluejohtajat korostavat, ettei kokonaisia ihmisryhmiä saa leimata joidenkin yksilöiden tekojen takia. Kaikkien pitää noudattaa Suomen lainsäädäntöä. Laki on sama kaikille. Rikokset ovat yhtä lailla tuomittavia, ovat ne sitten kantaväestön tai turvapaikanhakijoiden tekemiä. Rikokset tutkitaan ja syylliset saatetaan oikeuden eteen tuomittaviksi riippumatta taustasta"

Tämän hallituksen ja tämän Eduskunnan on korjattava vääryydet. Olette oikeudenmukaisuuden periaatteesta niin yhtä mieltä, että 90-luvun uhrien oikeusturvan palauttamisessa ei liene jäljellä minkäänlaista poliittista erimielisyyttä. 

laikko hilkka

 

 

Hilkka Laikko
Uusikaupunki

Ota osaa keskusteluun

1 kommentti

  1. Hallituksen tulisi huomioida presidentin ajatukset laman uhrien auttamiseksi. Ei riitä, että huomioidaan yritykset ja yrittäjät, sillä perheet kärsivät vieläkin esim, avioerojen tuomista murheista. Takuumiehet ovat oma ryhmänsä, sillä tuhansilta meni koti ja elävät velkavankeudessa ja perintätoimiston jahtaamana. Luottamus maan hallintoon on palautettava ennen kuin yrittäjyys alkaa nousta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *