Vaasasta kotoisin oleva keski-ikäinen mies pidätettiin tänään iltapäivällä puoli neljän aikaan epäiltynä aamulla Korsnäsissä rajähtäneen pommin asettamisesta. Kiinniotto tapahtui Vaasan Sundomissa ja se sujui poliisin mukaan rauhallisesti.

Esitutkintaa jatketaan tapahtumapaikalla eikä poliisi kerro enempää yksityiskohdista. Tapahtumaa tutkitaan henkirikoksen yrityksenä.

– Kysymyksessä on henkirikoksen yritys. On selvää, että kun pommi on asetettu, niin siinä on yritetty uhata jonkun henkeä ja terveyttä. Rikosnimikkeet kuitenkin täsmentyvät vasta myöhemmin.Tutkinnanjohtaja kertoo tapauksen esitutkinnasta huomenna lisää, sanoo yleisjohdon tiedottaja, rikosylikomisario Urpo Lintala.

Räjähdys tapahtui Korsnäsissä autokatoksessa aamulla kahdeksan jälkeen ja siinä loukkaantui hieman alle 60-vuotias nainen. Hänet toimitettiin sairaalaan, mutta vammojen vakavuudesta ei toistaiseksi ole tarkempaa tietoa. Poliisin mukaan nainen oli autokatoksessa räjähdyksen sattuessa. Muita henkilöitä ei ollut paikalla. Myös läheisyydessä olleet ajoneuvot ja autokatos vaurioituivat. Poliisi epäilee, että teko on ollut tahallinen.

Ota osaa keskusteluun

1 kommentti

  1. Surullista, että joku päättää ratkoa ongelmiaan tuollaisin keinoin.

    Tässä jutussa ja kaikissa muissa medioissa on tiedotettu oudosti henkilöiden i'istä.

    "Vanhempi nainen" oli oikeasti nuorempi eli 57-vuotias ja keski-ikäinen mies oli 59-vuotias.

    Voi olla, että tiedot perustuvat poliisin antamiin kuvauksiin, mutta aika monella medialla ilmaisut johtivat uutisten ajatukset harhateille esim. henkilöiden välisestä suhteesta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *