Lapuan Urheilutalon ennätysyleisö, yli tuhat katsojaa, sai nähdä huikean koristaistelun. Korikobrat oli sunnuntaina yllättänyt Kauhajoen Karhun sen kotiluolassa, ja nyt ilmassa oli revanssin makua. Karhu aloitti ottelun väkevästi. Se johti jo 18-5, kun peliä oli pelattu seitsemän minuuttia. Etenkin kolmikko Devonne Giles, Gregory Mangano ja takamies Dojan Sarcevic pyöritti lapualaiset täysin sekaisin. Ensimmäinen neljännes päättyi lukemiin 11-18.

paul carterToisella neljänneksellä Korikobrat tuli peliin mukaan ja hivuttautui pikku hiljaa lähemmäksi ja lähemmäksi. Tauolle mentiin tilanteessa 32-34. Lapualaisista etenkin Paul Carter (kuvassa) teki läpiajoillaan tehokasta jälkeä. Hänen saldonsa ensimmäisellä jaksolla oli kymmenen pistettä. Yhden pisteen enemmän heitti Kobrien liukas takamies D. J. Richardson. Joukossa kaksi onnistunutta kolmen pisteen heittoa. Karhun tehokkaimmat olivat Sarcevic 12 ja Giles kymmenen pistettä. 

Korikobrat tulee rinnalle

Toisen jakson alussa Karhu kasvatti johtonsa 34-38:een Gilesin onnistuneella läpiajolla. Sitten alkoi Korikobrien nousu. Jussi Turja kavensi eron kahteen pisteeseen, ja Richardson tasoitti pelin 38-38:aan kun jaksoa oli pelattu minuutti. Sama mies heitti kaikki kolme vapaaheittoaan sisään ja Korikobrat siirtyi 44-42 johtoon. Tämän jälkeen peli eteni tasaisissa merkeissä neljänneksen loppuun asti. Viimeisen neljänneksen alkaessa tilanne oli vieraille 50-54, ja trillerin merkit olivat ilmassa.

Viimeinen jakso alkoi Korikobrien Pyry Rainamaan ja Carterin onnistuneilla heitoilla. Tilanne oli jälleen tasan 54-54. Kauhajoen Markus Molenius kuittasi heti kolmosella ja Mangano laittoi vaparin sisään. Vieraat johtivat taas neljällä pisteellä. Kun peliaikaa oli jäljellä viisi minuuttia laittoi Kobrien Juho Nenonen kolmosen sisään ja lapualaisten toiveet jälleen nousivat. Karhun Giles ja Sarcevic kuittasivat kakkosilla ja ero oli jo viisi pistettä. Nenosen toinen kolmonen toi kotijoukkueen kahden pisteen päähän. Kun pelikellossa oli aikaa kaksi minuuttia ajoi Jussi Turja läpi kahden pisteen arvoisesti ja tilanne oli vieraille 64-66.

Huikea loppunäytös

Viimeiset kaksi minuutit olivat kotiyleisölle piinaavia, mutta samalla palkitsevia. Etenkin Korikobrien takamiehet, tänään toisen pelinsä lapualaisten riveissä Austen Rowlandpelannut Austen Rowland ja Richardson raatoivat kentällä uhrautuvasti. Pelin ratkaisevin suoritus tuli Paul Carterin kolmen pisteen hyppyheitolla, jonka seurauksena Kobrat nousi 67-66 johtoasemaan. Kymmenen sekuntia ennen loppua Rowland laittoi lay-upin sisään ja alkoi hurja intiaanitanssi. Korikobrat voitti toistamiseen Karhun paikallisottelussa pistein 69-66.

Korikobrien paras oli Paul Carter 20 pisteellä ja 13 levypallolla. D. J. Richardson raatoi 16 pisteen ja kuuden levypallon edestä. Juho Nenonen sai kasaan 12 pistettä, joista puolet kolmosilla. Karhun ykkönen oli Devonne Giles 18 pisteellä ja 13 levypallolla. Takamies Dojan Sarcevic ylsi samaan pistemäärään.

– erkki valtamäki –

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *