Jyväskylän Kiri on ollut yksi superpesiksen suurimmista yllättäjistä. Seura keikkuu sarjataulukon kärkinelikossa ja Hannu Kiukkonen on lyöjätilaston ykkösnimi. JymyJussit puolestaan on sarjan suurimpia alisuorittajia. IMG_5495Ennen kauden alkua JymyJussit lukeutui mitalikandidaatteihin, mutta kausi on sujunut pahasti alakanttiin. Seinäjokelaisten ongelmana on ollut kehnosti sujunut ulkopeli. Joukkue on antanut juoksuja räpylästä ja harhaheitoilla enemmän kuin laki sallii.

Ottelu Kiriä vastaan alkoi JymyJussien kannalta lupaavasti. Miika Anttilan lyönti puhkoi ykkörajan ja Ville Viita karkasi kotiin. Kiri tasoitti pelin toisessa vuorossa, kun Perttu Hautalan kupperi putosi kakkoskoppari Tuomas Raunion eteen ja nopea Ilkka Ylitalo kirmaisi kotipesään. IMG_5404Numeroissa 1-1 mentiin aina viimeiseen vuoroon saakka. Kirin ykköstykki Hannu Kiukkonen tuli viimeisenä lyöjänä kakkostilanteseen. Ensimmäinen lyönti kolmosluukkuun, sillä Jaakko Heikkinen kolmoselle ja Jukka Latvala kakkoselle. Toisella lyönnillä Heikkinen paloi kotiin. Kolmannen Kiukkonen suuntasi kolmossaumaan, josta Ilari Siutlan tappoheitto kotiin, Jukka Latvala oli kuitenkin nopeampi ja toi Kirin johtojuoksun 1-2:een.

JymyJussit tuli tasoittavalla vahvasti. Asialla olivat molemmat Vainionpäät. 2-2 tasoitusjuoksun löi ykkösrajanäpäyksellä Mikko Vainionpää ja toi Tuomas Raunio. Ajotilanne jatkui ja mailan varteen asettui Jukka-Pekka Vainionpää. Ensimmäinen yritys kolmossaumasta ei onnistunut, vaan Juho Peltoniemi paloi kotipesän kynnyksellä. IMG_5485Toinen sivallus tappimiehen yli tuo toivotun tuloksen ja kokeneempi Vainionpään syöksyy 3-2 jaksovoittoon.

Viita ja Kuusisto tehokkaina

Toinen jakso alkoi edellisen tapaan. Mikko Vainionpää löi kupperin kakkospuolelle ja kotiutti Ville Viidan. Kiri puolestaan sai avausjuoksunsa kakkospesän harhaheitolla. Kotiin ehti Ilkka Ylitalo. 1-2 johtolukemat viimeisteli Jukka Latvala, jonka kakkospuolen kumuralyönnillä Miikka Matikka ehti kotiin. JymyJussien ratkaisijat löytyivät vaihtolyöntiosastolta. Sekä kakkoslyöjä Ville Viita että kolmoslyöjä Antti Kuusisto saattelivat etenijöitä 100 %:n tehoilla. Näin kotiutusosastolla oli jatkuvasti ruokaa tarjottimella. IMG_5419Kolmostilanteet menivät JymyJusseille 15-10.

Jukka-Pekka Vainionpää käytti tilanteet hyväkseen ja tasoitti pelin toisessa vuorossa 2-2:een. Kolmospuolen pörriäisellä kotiin syöksyi Veli-Pekka Yli-Hirvelä. Sama kaksikko oli asialla kolmannessa vuorossa. Vainionpään kolmospuolen sivallus hieman epäonnistui, mutta Yli-Hirvelä ehti täpärästi kotiin. Kiri tuli neljännen tasoittavalle 2-3 tappioasemassa. Kiukkosen lyönti kakkossaumaan riitti kotiuttamaan Juho Määttälän ja viemään JymyJusseilta kolmannen pisteen. Näin ottelun päätöslukemiksi tulivat 1-0 (3-2, 3-3).

Parhaat

Kentän ykkönen oli selkeästi JymyJussien lukkari ja kakkoslyöjä Ville Viita (5/5). Ykkösvaihdot sujuivat mallikkaasti ja lukkarityöskentely oli tehokasta.

IMG_5455–  Otettiin tänään askel ulkopelissä parempaan ja pidettiin kaveri vähillä tilanteilla. Nyt ykköstilanne rupeaa pikkuhiljaa toimimaan. Se on ollut alkukaudesta todella luokatonta, mutta nyt toimi. Lukkaripeli tuntuu koko ajan paremmalta mitä enemmän pelejä saa alle. On kyllä kiva pelata, tyytyväinen Viita kertoi pelin jälkeen.

Kakkospalkinnon sai toinen sadan prosentin pelaaja Antti Kuusisto (6/6). Pomppu nousi vanhaan malliin ja ulkona etukenttä on tiukasti miehen hallussa. Jukka-Pekka Vainionpäällä (3/13) oli paljon tilanteita, mutta juoksut jäivät nyt kolmeen. Miika Anttila (2/2) pelasi myös sisällä 100 prosenttisen pelin ja löi ottelun avausjuoksun. Mikko IMG_5480Vainionpää (6/9) kotiutti tehokkaasti kaksi kertaa ja toi yhden juoksun. Kakkoskärjessä onnistuivat etenijä Tuomas Raunio (3/3) ja vaihtaja Tero Viinamäki (4/6). Viinamäki loisti myös ulkopelissä.

Jyväskylän Kirin ykköspalkittu oli yllättäen Jaakko Heikkinen (1/2), joka kävi mailan varressa vain pari kertaa. Hänen ansionsa löytyvät ulkopelistä polttolinjalta.

– Meidän oma peli ei lähtenyt käyntiin missään vaiheessa ja sisällä pelattiin kauden huonoin peli. Se johti siihen, että juoksut jäivät vähiin. Vastustaja pelasi ulkona hyvin ja sumputus oli kova. Oma ulkopelini oli hyvää ja siitä varmaan tämä palkinto, Heikkinen summasi.

Kirin tehokkain mailassa oli Hannu Kiukkonen (6/10). Hänen saldonsa oli kaksi lyötyä juoksua. Perttu Hautala (4/8) pelasi hyvän lukkaripelin ja löi yhden juoksun. Jukka Latvala (3/6) löi ja toi yhden juoksun.

Pelinjohtajat

JymyJussien pelinjohtaja Mikko Hylkilä oli huojentunut ottelun jälkeen. Nyt joukkueen peli oli sellaista, mitä on odotettu koko alkukausi.

IMG_5484 (2)– Tyytyväinen olen, erittäin tärkeitä pisteitä. Vastustajan ykköstilanteet selvitettiin hyvin. 8/22 kaverilla vaihdot oli parasta osaamista tänään meillä. Toinen ratkaisu oli se, että Viita (Ville) hoiti ykköstilanteen 4/4 ja peli pääsi hyvin rullaamaan. Jos jotakin saisi toivoa, niin harhaheittoja voisi huomisessa Kankaanpää-pelissä heitellä vähän vähemmän, Hylkilä pohdiskeli.

Kirin pelinjohtaja Paavo Hämäläinen pettyi joukkueensa peli-ilmeeseen.

IMG_5446– Peli-ilme ei ollut tänään kohdallaan. Kun se ei ole kohdallaan, se tekee vaikeaksi kaikkineen pelaamisen. Kyllä sen pitää sisältä itse pelaajasta lähteä koko homma. Silloin jos ollaan 50 prosenttisesti kentällä niin lyömisestä tulee vaikeaa ja vastustajasta tulee hyvä. Vastustaja ansaitsi voittonsa. Me oltiin tänään tuon verran huonompia. Nyt ei autaa muuta, kuin nopeasti laittaa tämä maton alle ja sunnuntaina on tärkeä Tahko-peli kotona, Hämäläinen laskelmoi.

– Erkki Valtamäki –

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *