Seinäjoen JymyJussit nousi superpesiksen kolmospaikalle kukistettuaan Kankaanpään Mailan kotonaan 2-0 (3-2, 3-2). Tiukoista loppunumeroista huolimatta petojussit kama (2)JymyJussit oli pelin hallitseva osapuoli alusta lähtien. Muutamat turhat virheet toivat vieraat rinnalle, muttei ohi. Kentän hahmo oli kotijoukkueen jokeritykki Jukka-Pekka Vainionpää neljällä lyödyllä juoksullaan.

Kankaanpää avasi pelin räväkästi, ja siirtyi avausvuorossa 1-0 johtoon Jukka Lankisen näpäytettyä Mikael Sillanpään kotiin. Toisessa vuorossa Jukka-Pekka Vainionpää kupperi upposi KaMa:n kolmoskopparin eteen, ja kotiin kirmaisi Severi Piispanen. Pian tämän jälkeen asialla oli Ilari Siutla, jonka linjalyönti saatteli Veli-Pekka Yli-Hirvelän kotipiiriin. Numeroissa 2-1 edettiin aina viimeiseen vuoroon. Sen alussa Kankaanpää sai lahjajuoksun ykköspesän harhaheitolla ja pakotti JymyJussit tasoittavalle sisävuorolle. Tasoitusjuoksun toi Topias Lilja. Mailan varteen tarttui jokeri Vainionpää, jonka ensimmäinen lyönti saatteli Antti Kuusiston ensin kolmoselle, ja seuraavalla kupperi tippui jälleen takamiesten eteen ja JymyJussit tuuletti 3-2 jaksovoittoa.

Tasaista vääntöä

Myös toinen jakso alkoi tasaisissa merkeissä. Tosin JymyJussit siirtyi heti avausvuorossa 2-0 johtoon. Asialla olivat lyöjäjokerit Vainionpää ja Markus Hallasuo. Kotiin ehtivät Yli-Hirvelä ja Siutla. Kankaanpää kavensi samassa vuorossa, kun Jukka Lankinen löi toisen juoksunsa kakkospuolen kupperilla ja Topias Lilja ehti kotiin. Kolmannen alussa vainionpää jp (2)Vainionpää iski neljännen henkilökohtaisen juoksunsa, nyt kakkopuolen kupperilla ja kotiutti Siutlan. Kankaanpää pystyi vielä viimeisessä kaventamaan 3-2:een. Petri Kulmala löi taakse keskelle ja Henri Pulkkinen toi. Näin JymyJussit saalisti arvokkaat kolme pistettä ja siirtyi Sotkamon ja Vimpeliin kantaan kolmanneksi. Eroa ykköspaikkaan on vain kaksi pistettä.

Kommentit

JymyJussien ykköspalkittu Jukka-Pekka Vainionpää kiitteli joukkueensa tiivistä ja liikkuvaa ulkopeliä.

– Kyllä meillä oli erittäin hyvä ulkopeli, mutta sisällä oli vähän nihkeätä. Ei saatu semmoista painetta Kankaanpään ulkokentälle, mitä haettiin. Ehkä sitten, kun pomppu alkaa nousemaan, myös sisäpeli paranee. Palloa väliin vaan, sitä on tullu lyötyä niin paljon, että sillähän sitä mennään eteenpäin, analysoi Vainionpää omaa peliään.

Kankaanpään ykkönen lukkari Ville Veikko-Olli näki oman joukkueensa vahvuutena myös hyvän ulkopelin.

hylkilä (2)– Ihan hyvää ulkopeliä oli, ei päästetty montaa pinnaa, mutta sisällä oli aika tukkosta.

JymyJussien pelinjohtaja Mikko Hylkilä oli tyytyväinen saalistettuun kolmeen sarjapisteeseen.

– Enempää ei voi saada. Ainahan se pelin taso ei ole ihan hirveä, mutta tänään esitys riitti kolmeen pisteeseen. Kyllä me ulkopeliä on parannettu, vaikka tänäänkin Vainionpään Mikko oli poissa, niin Piispasen Severi teki ihan loistavia suorituksia ulkopelissä. Sisäpelissä pystyttiin nousemaan kahden palon tilanteissa ohi, mutta sillehän ei voi mitään jos kaveri pistää palloa väliin. Oma sisäpeli välillä vähän puuroutui, mutta kyllä minä poikien suoritukseen tyytyväinen olen.

Kankaanpään pelinjohtaja Jukka Karttunen harmitteli sitä, että vastustaja pystyi luomaan liian helposti tilanteita jokeri Vainionpäälle.

– Kun kaverilla on tuollainen lyöjämörssäri, joka onnistuu tuollaisilla tehoilla niin vaikea siinä on puolustaa. Ekajakso kuitenkin ratkesi siihen, että palanut mies toi voittojuoksun. Kolmas palo piti tulla jo ykköseltä. Toisella jaksolla päästiin ensimmäisen kerran vielä mukaan sen jälkeen, kun kaveri meni johtoon. Ehkä noihin kentälle menoihin meidän peli tänään kaatui.

Parhaita

Seinäjoki lähti peliin ilman luottomiestään Mikko Vainionpäätä. Hänen saappaansa täytti ensimmäisen superpesispelinsä ulkopelaajana pelannut, toisen polven pelimies Juho Peltoniemi (3/7). Nuorukainen täytti saappaat erinomaisesti. Etenkin ulkopeli oli kiitettävää luokkaa. Joukkueen paras oli neljä juoksua kuusisto a (2)lyönyt Jukka-Pekka Vainionpää (6/10). Toinen lyöjäjokeri Markus Hallasuo (3/4) oli myös mies paikallaan. Hän löi yhden juoksun ja oli tehokas vaihtolyöjänä. Kärki Veli-Pekka Yli-Hirvelä (7/8) ei epäonnistunut kentällemenossa kertaakaan ja oli kopparina tavanomaisen luotettava. Samat sanat sopivat toiseen koppariin Tuomas Raunioon (6/7). Antti Kuusisto (6/7) väläytteli vaihtolyöntitaitojaan ja oli ulkona tappavan tehokas. Myös pomppu alkaa nousta tuttuun malliin.

Kankaanpään ykkönen oli kahden juoksun isä Jukka Lankinen (5/6), vaikka ykköspalkinto annettiin lukkari Ville-Veikko Ollille (3/4). Kakkospalkinnolla muistettiin Henri Pulkkista (6/10). Pulkkinen esitti muutaman näyttävän pomppuvaihdon. Topias Lilja (6/10) toi kaksi juoksua ja pelasi varman ulkopelin kolmoskopparina.

– Erkki Valtamäki –

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *