Seinäjoen JymyJussit aloitti poikien superpesiksen välierät vahvasti voittamalla Kiteen Pallon Skaala Areenalla suoraan 2-0 (2-0, 8-7). Loppuottelupaikka irtoaa kahdella voitolla. Molemmissa joukkueissa pelaa useita miesten superissa esiintyneitä pelaajia. JymyJusseissa heitä on peräti kuusi ja Kiteen Pallossa kaksi.

IMG_7908 (2)Ensimmäisen jakson ratkaisi Ville Kirjalan toisessa vuorossa iskemä läpilyönti kolmosluukusta. Sillä Kirjala kiersi kunnari ja toi heti perään Markus Hallasuon lyönnillä tuplajuoksun. Tämä riitti jaksovoittoon, sillä lisäjuoksuja ei kumpikaan joukkue saanut aikaan.

Toisen jakson Kitee aloitti räväkästi iskemällä heti ensimmäisessä sisävuorossa hyvillä lyönneillä peräti viisi juoksua. Ensin Mikko Kosonen saatteli kotiin Joni Matikaisen. Kaksi seuraavaa juoksua oli Antti-Jussi Toropaisen käsialaa, tuojina Kasperi Laasonen ja Hannes Pekkinen. 0-4 numerot viimeisteli keskikentän hidastetulla Matikainen, tuojana Jani Hakkarainen. Viidennen juoksun toi kolmospesän harhaheitolla Juuso Lattu.

JymyJussit kuittaa

JymyJussit kavensi omalla tasoittavallaan kolmella juoksulla. Markus Hallasuon lyönti putosi kenttään ja Juho Peltoniemi kiirehti kotiin. Samu Sarren lyönnillä kotiin ehti Atte Kontio. Tero Tyynelä puolestaan turvasi Miika Anttilan kotitaipaleen.

IMG_7914 (2)Toisen jakson ratkaisu tapahtui toisessa vuorossa. Miika Anttilan kumura pomppasi Kiteen kolmoskopparin Nino Muuruvirran yli ja pallo löytyi kentän takana olevasta puutarhasta. Sitä ennen Juho Peltoniemi ja Severi Piispanen olivat ehtineet kotiin ja Anttila itse tuuletti kolmosella kunnaria. Pian tämän jälkeen asialla oli Samu Sarre. Tiukka maanuoliainen löysi tilaa Kiteen kakkosluukusta ja Kirjala sekä Kalle Viita kiersivät kotipesään. Tilanne oli hetkessä muuttunut 8-5:een.

Kitee pystyi vielä kaventamaan kahdella. Kolmannessa Matikainen löi ja Muuruvirta toi 8-6 ja neljännessä Hannes Pekkinen iski vielä Joona Sikiön kotiin. Kitee painosti vahvasti viimeisessä sisävuorossa, mutta painostus päättyi hieman kyseenalaiseen kakkospaloon. Kiteeläiset protestoivat tapausta vahvasti, sillä samaan aikaan kiteeläispelaaja ehti kotipesään ja tilanne olisi ollut 8-8.

Jakso päättyi numeroihin 8-7 ja koko ottelu 2-0. Seuraava ottelu pelataan Kiteellä ensi maanantaina.

Parhaat

IMG_7889 (2)JymyJussien ykkönen oli kunnarin ja kaksi tavallista lyönyt sekä kaksi juoksua tuonut Miika Anttila (9/14). Ville Kirjala (5/10) löi kunnarin ja toi kolme juoksua sekä esitti kopparina muutaman hienon pelastuksen. Jokerit Samu Sarre (3/5) ja Markus Hallasuo (2/5) esittivät vahvaa lyöntipeliä. Severi Piispanen (6/8) oli kakkosvaihdoissa lähes erehtymätön ja oli linjassa itse varmuus. Myös Tero Tyynelän (5/10) ulkopelityöskentely oli hienoa katseltavaa. Lukkari Antti Toivola (2/7) piti tolpillaan Kiteen vaaralliset iskijät kurissa. Kakkoskoppari Miika Laitamäki (2/3) säväytti upealla syöksykopilla. Juho Peltoniemi (4/5) oli kentälle menoissaan tehokas.

Kiteen Pallon paras oli vaarallisesti iskenyt Joni Matikainen (6/10). Hänen saldonsa oli kaksi lyötyä juoksua. Samalle tasolle ylsi kärkietenijä Juuso Lattu (10/12). Kentälle meno oli sata prosenttista ja ykkösvaihdot varmoja. Lukkari Joona Sikiö (7/9) oli sekä lautasen ääressä että vaihtajana tehokas. Hannes Pekkinen (6/8) pelasi ykkösvahtina erinomaisesti ja selvitti kakkos- ja kolmosvaihdot sadan prosentin teholla. Jokeri Antti-Jussi Toropainen (2/6) löi Kiteen juoksuista kaksi.

– Erkki Valtamäki –

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *