hetemaj 2HJK:n kasvatin Mehmet Hetemaj'n pelaaminen SJK:n riveissä koko tulevan kauden on lähes varmaa. Useissa Euroopan sarjoissa pelannut keskikenttämies on solminut vuoden mittaisen sopimuksen viime kauden hopeajoukkueen kanssa.

– Minulla on nyt sopimus SJK:n kanssa, eikä siinä ole mitään pykälää sen varalle, että saan lähteä pois, jos joku italialainen seura haluaa minut. Tällä hetkellä minä olen SJK:n pelaaja ja koetan olla mahdollisimman hyvä, Hetemaj sanoo.

Toki mahdollisuus ulkomaille siirtoon on olemassa, mutta silloin asia tulee sopia seurojen kesken. Hetemaj itse uskoo pelaavansa Seinäjoella koko tulevan kauden.

Kosovossa syntynyt, mutta jo nelivuotiaana perheensä mukana Suomeen muuttanut Mehmet Hetemaj (27) pelasi viime valakarikaudella lainasopimuksella FC Hongan keskikentällä. Heinäkuussa hän siirtyi takaisin Italiaan AC Monzan riveihin. Tämän sopimuksen mies purki joulukuussa ja siirtyy nyt SJK:n vahvuuteen.

Keskikentälle

Hetemaj viihtyy parhaiten keskikentän pelinrakentajana. SJK:n valmentaja Simo Valakari onkin kaavaillut miehelle tärkeää roolia joukkueensa keskikentän keskustassa.

– "Mehun" vahvuus on siinä, että hän pystyy pelaamaan monessa roolissa. Se, mikä puuttui meidän viime vuoden pelaamisesta oli tietynlainen rytmittäminen, milloin mennään nopeasti, milloin hitaan hyökkäyksen kautta. Tähän rooliin Hetemaj sopii erinomaisesti, Valakari kaavailee.

Hetemaj tulee todellisesta jalkapalloperheestä, sillä hänen vanhempi veljensä Perparim kuuluu Suomen maajoukkueen vakiomiehistöön. Myös Mehmed on pelannut muutaman pelin maajoukkueessa. Seinäjoelle mies saapui tänään ja suhtautuu tulevaan työpaikkaansa toiveikkaana.

– Hyvillä fiiliksillä tulen Seinäjoelle. SJK on kunnianhimoinen seura ja kunnianhimoinen valmentaja ja myös pelaajat. Ei ollut viime vuonna helppo pelata täällä. Ylpeä olla mukana ja toivon, että pystyn kehittymään täällä sekä pelillisesti, että sen ulkopuolella. En miettinyt hetkeäkään, kun tarjoutui mahdollisuus pelata SJK:ssa.

Simo Valakarin mukaan Hetemaj on juuri sellainen pelaaja, jota SJK:n joukkue kaipaa ja tarvitsee.

hetemaj tiedotus– Saatiin hyvä pukukoppipelaaja ja hieno ihminen kentän ulkopuolella. Tosi kokonaisvaltainen pelaaja, jolla on tavoitteet mennä eteenpäin ja pelata vielä jossakin vaiheessa ulkomailla. "Mehun" taktinen osaaminen on todella hyvällä tasolla, tietää miten peliä rytmitetään, tekninen suorittaminen on hyvää, hyvä syöttövalikoima, pystyy antamaan eri pituisia ja eri kovuuksisia syöttöjä, päävalmentaja Valakari hehkuttaa uutta suojattiaan.

Hetemaj aloittaa Seinäjoen Jalkapallokerhon harjoitusringissä välittömästi, mutta ei ole vielä mukana ensi torstain "Komia" -turnauksen ottelussa GIF Sundsvallia vastaan.

– Erkki Valtamäki –

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *