Joulu on sitten lusittu. Loppiainen päätti vihdoin tämän piinan. Pyhiä pyhien jälkeen ja kaikki ihan sekaisin. En pitänyt yhtään. Loppiaispäivä meni amman mahallaankohtuullisen tiiviisti television vierellä. Oli Tour de Skitä ja Keski-Euroopan mäkiviikkoa, vaikka kiinnostusta laimensivat suomalaisten vaisut esitykset. Silti katsottava oli. Mäkiviikon dramatiikkaa tarjosi Simon Amman, jonka vaikeudet jatkuivat myös viimeisessä kisassa. Mahalasku kasvot jäistä alastulorinnettä viiltäen oli karmeaa katsottavaa. Onko lajin välinekehityksessä menty jo liian pitkälle? Molemmat suomalaiset ex-huippuhyppääjät Janne Ahonen ja Toni Nieminen ainakin ovat sitä mieltä, että on menty. Tilannetta voisi verrata lentokoneeseen, joka lentää hyvin ja turvallisesti, mutta laskeutuminen on vaarallista. Sukset ovat nyt sellaisia, että liito-ominaisuudet on maksimoitu, mutta niillä ei voi enää turvallisesti palata maan pinnalle.

Tour de Skillä puhuttaa suomalaisten joukkosairastuminen. Joukkueen uusi lääkäri, myös itse kansallisen tason hiihtäjä, Markus Pörsti epäilikin, että hänen lääkäripestinsä jää lyhyeksi, kun koko porukka sairastuu. Joskus vuosia sitten epäiltiin norjalaisten hiihtäjien joukkosairastumisien syiksi dopingtestien kiertämistä. He kun palasivat muutaman viikon sairastelun jälkeen arvokisoihin entistäkin ehommassa kunnossa. Hoitotoimet käytiin tekemässä Pohjois-Italian alppisairaalassa. Taisi siellä joukossa olla myös muutama suomalainen ja ruotsalainenkin potilas. Toivottavasti tästä ei nyt ole kysymys.

Maa- ja metsätalousministeri Petteri Orpon avaus tulevasta porvarihallituksesta sai kielen kannat avautumaan poliittisella rintamalla. Myös Waltamedia hämmensi tätä soppaa. http://waltamedia.fi/porvarihallituksen-paluu/ Aika erikoinen avaus Orpolta, mutta sen ymmärtää, kun katselee kokoomuksen laskevaa kannatuskäyrää. Myös perussuomalaisten käyrä on laskusuunnassa. Niinpä sieltäkin suunnalta avaukset lentelevät. Yllättäen Jussi Halla-ahon vaatimukset maahanmuuttokritiikin koventamisesta puolueen kampanjoinnissa sai omilta tylyn vastaanoton. Pohjalaisista perussuomalaisista ainakin kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala ja EP:n piirin puheenjohtaja Asko Salminen sanoutuivat siitä irti. Ihmettelen vähän heidän motiivejaan.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *