teemu ja minäPäivän nimi on eittämättä Teemu Selänne. Jääkiekkolegendamme pelinumero (8) jäädytettiin viime yönä Anaheim Ducksin jäähallin kattoon. Puolitoista tuntia kestäneet juhlallisuudet järjestettiin Selänteen merkittävimpien seurojen Anaheim Ducksin ja Winnipeg Jetsin kohtaamisen yhteydessä. Selänne aloitti uransa Winnipegissä, mutta suurimmat saavutukset, mm. Stanley Cupin voiton,  hän koki Anaheimin riveissä. Numero kahdeksan oli ensimmäinen Anaheimin jäähallin kattoon nostettu pelipaita.

Teemu nauttii Pohjois-Amerikassa suunnatonta suosiota ei vain erinomaisena pelaajana, vaan empaattisena ja kaikki huomioon ottavana ihmisenä. Selänteen NHL-ura kesti kaikkiaan 22 vuotta, jonka aikana hän nousi suurimpien jääkiekkolegendojen joukkoon. Hän on eittämättä yksi Suomen suurimmista urheilijoista ja paras mahdollinen esimerkki tuleville urheilijasukupolville.

teemu ja pojatItse sain tavata Teemu Selänteen pariin kertaan. Hän jätti molemmilla kerroilla unohtumattoman ja hyvin sympaattisen kuvan itsestään. Kuvan tapahtuma on vuodelta 1998  Hiukan pesisstadionilta Sotkamosta. Teemu pelasi pesäpalloa ja tein siitä tarinaa maikkarille. Juttelimme kaksosista, koska itselläni on kaksoset ja Teemulla on kaksosveli Paavo. Teemu halusi tavata Kallen ja Aleksin, jotka olivat pesisleirillä samaan aikaan. Tapaamisesta on muistona oheinen valokuva.

Teemu Selänne on sekä urheilijana että ihmisenä loistava esikuva nuorisollemme. Hän on juhlansa ja ylistävät juhlapuheet ansainnut.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *