doping ampumahiihtoTämä tästä vielä puuttui. Kansainvälisen ampumahiihtoliiton (IBU) puheenjohtaja, norjalainen Anders Besseberg paljasti, että useita ampumahiihtäjiä on jäänyt kiinni dopingin käytöstä. Kysymyksessä on vanhojen dopingnäytteiden uudelleen analysointi. Kärynneiden urheilijoiden nimet kerrotaan ensi viikolla. Melko erikoinen paljastus, kun kerrotaan ensin, että käryjä on, mutta nimet tulee myöhemmin. Yleensä asiasta kerrotaan vasta sitten, kun käryt ovat varmistuneet.

Mikään yllätys tämä ei toki ole. Kaikki tiedämme, että dopingia on käytetty, mutta testimenetelmät eivät tähän mennessä ole pystyneet niitä paljastamaan. Nyt menetelmät ovat kehittyneet ja vanhat näytteet voidaan analysoida uudelleen. On täysin selvää, että käryjä paljastuu. Ensimmäisenä tulevat mieleen entisen itäblokin urheilijat. Siellä kiellettyjen aineiden käyttö on ollut enemmän sääntö kuin poikkeus. Veikkaan venäläisampumahiihtäjiä.

Suomalaisten puhtauteen täytyy uskoa. Kaisa Mäkäräisen hiihtovauhti on juuri nyt sellaista, ettei neljä pummiakaan estä hyvää loppusijoitusta. Oberhofin yhteislähdössä Kaisan sijoitus oli neljällä ohilaukauksella juuri neljäs. Toki kisan voittanut Valko-Venäjän Daria Domratševa ampui myös neljä sakkokierrosta ja silti voitti. Mari Laukkasen luodeista puolet eli kymmenen lipsahti ohi taulusta ja himma oli siinä.

Sunnuntaipäivän kohokohta omalla kohdallani oli hetki kuntosalilla ja uimahallissa. Olemme vaimoni Tuulan kanssa käyneet koko syksyn ajan kohentamassa kuntoa "puntilla" ja sen päälle raikkaassa vedessä Seinäjoen Uimahallilla. Voin taata, että virkistää, rentouttaa ja antaa hyvää mieltä. Suosittelen.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *