Akseli Pelvas oli päivän nimi Seinäjoen Jalkapallokerhon kukistaessa Helsingin IFK:n kotonaan maalein 4-1 (2-0). Pelvas viimeisteli kotijoukkueen kaikki neljä maalia. Maalitehtailu alkoi, kun ottelua oli pelattu viisi minuuttia. IMG_5524Pelvas sai Toni Lehtiseltä oivan syötön ja laukoi vasemmalla pallon ohi helsinkiläismaalivahti Carljohan Erikssonin.

– Oikeastaan alussa oli yksi paikka, josta olisin vielä aikaisemmin voinut tehdä ensimmäisen. Pääsin sitten laukomaan vähän kauempaa ja sain hyvän laukauksen aikaan ja saatiin siitä 1-0. Toisessa maalissa pääsin karkaamaan pienen sählingin jälkeen läpi, iloinen Pelvas kertasi avauspuolikkaan maalejaan.

IMG_5529Toinen maali oli Pelvakselta hieno yksilösuoritus. Hän riisti 29. minuutilla pallon vieraiden puolustukselta, karkasi irti, ja siirsi pelivälineen maalivahdin jalkojen välistä keskelle maalia.

SJK hallitsi pelitapahtumia ensimmäisellä puoliajalla selkeästi. Pelvaksen maalien lisäksi tekopaikkoja oli niin Richie Dormanilla, Toni Lehtisellä,  Bahrudin Atajicilla kuin Mehmet Hetemajilla. Puoliajalle mentiin numeroissa 2-0.


Pelvas liekeissä

Akseli Pelvas jatkoi toisella puoliajalla siitä, mihin edellisellä jäi. Kun ottelua oli takana 56 minuuttia nähtiin pelin hienoin kuvio. Maalinteossa oli mukana trio Jussi Vasara-Atajic-Pelvas. Kolmannen osuman viimeisteli aivan maalitolpalta Pelvas ja juhli näin kauden ensimmäistä hattutemppua.

IMG_5536– Se oli loistava kuvio meiltä, ja pääsin itse keräämään marjat hyvän kuvion jälkeen takatolpalta. Viimeinen neljäs maali meni vähän auringon syyksi. Se teki tepposet maalivahdille ja keskitykseksi tarkoitetttu laukaus meni sisään, mutta aina kannattaa panna palloa maalille. Jokaisen maalin otan ilomielin vastaan. En ole aikaisemmin liigatasolla tehnyt neljää maalia. Tulen varmaan muistamaan tämän pitkään, Pelvas iloitsi.

4-0 -maalissa oli onneakin mukana ja se voidaan panna ainakin osittain auringon piikkiin. HIFK tuli peliin IMG_5552mukaan loppuminuuteilla ja järjesteli muutaman vaarallisen tilanteen Mikhel Aksalun vartioimalle SJK:n maalille. Vieraiden kavennusmaali syntyi pelin 73. minuutilla Jukka Halmeen toimesta.

Valmentajat

Seinäjoen Jalkapallokerhon päävalmentaja Simo Valakari iloitsi siitä, että joukkue pystyi eliminoimaan HIFK:n vaarallisimmat aseet heti ottelun alussa.

– Tiedettiin, että IFK on vahva joukkue. Se missä IFK on todella vahva, tietysti kaikki tietää sen vastahyökkäykset, mutta IFK on todella vahva hitaissa hyökkäyksissä ja pelin avaamisessa. Me onnistuttiin tänään tosi hyvin meidän yläalueen prässissä. Tehtiin IFK:n pelin avaaminen tosi hankalaksi, jolloin IFK ei päässyt kontrolloidusti meidän linjojen läpi ja pystyttiin kontrolloimaan heidän vastahyökkäykset. Erittäin hyvä tasapaino koko ajan ja siitä palkintona saatiin maaleja ja tottakai maalit muuttaa pelejä, ja se oli kiva vaihteeksi saada alussa maali, josta saatiin enemmän vaan virtaa. Akseli Pelvas on esimerkki siitä, että kun jaksaa tehdä oikeita asioita niin maalejakin tulee, SJK valmentaja Simo Valakari analysoi.

HIFK:n luotsi Jani Honkavaara antoi tunnustuksen SJK:n erinomaiselle pelille.

– SJK oli alkuun hyvällä jalalla ja me oltiin huonolla jalalla. Me yritettiin reagoida siihen SJK:n vahvaan pelin avaamiseen, mutta SJK avasi erittäin tehokkaasti peliä ja meillä ei ollut mitään jakoja siinä. Kun SJK teki 1-0 ja kohtuu nopeasti 2-0 niin kyllä kotijoukkueen peli siinä vapautui. Nätti maali 3-0 ja loppu oli kosmetiikkaa. Ehkä meillä lopussa alkoi olla sitä elementti, mitä meidän pelissä pitäisi olla. Kaikki kunnia kotijoukkueelle. Se oli selkeästi tänään parempi, Honkavaara tunnusti.

Akseli Pelvas nousi maaliensa ansiosta maalintekotilaston kakkospaikalle yhdeksällä osumallaan ja SJK vahvisti kolmospaikkaansa.

– Erkki Valtamäki –

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *