Aamun lehti kertoi suruviestin. Pitkäaikainen Seinäjoen kaupunginvaltuutettu, eversti Antero Maunula on kuollut. Vielä muutama viikko sitten energinen antero maunulaja kovakuntoinen mies oli mukana työn touhussa hänelle ominaiseen herrasmiesmäiseen tapaansa. Nyt yksi paikka valtuustosalissa on tyhjä. Opin tuntemaan Antero Maunulan 80-luvun puolivälissä toimiessani pesäpallopiirin toiminnanjohtajana. Silloin Seinäjoen sotilaspiiriä johtanut everstiluutnantti oli POPS-klubin isäntänä ja kiersimme maakuntaa viemässä pesäpallon ilosanomaa kouluille. Maunulan kuningasajatus oli pesäpallon aseman parantaminen koululiikunnassa ja maakunnallisten koulupesisturnauksien ideointi. Opin tuntemaan jämtin, sotilaallisen, mutta samalla huumorintajuisen ja erittäin ystävällisen ihmisen.

Valtuutettuna Antero Maunula oli samanlainen, asiallinen, tarkka ja asioista selvää ottava poliitikko. Hän oli myös ryhmässään kokoomuksessa oman tiensä kulkija, joka ei mennyt valtavirran mukana. Hän piti kiinni omista periaatteistaan ja myös perusteli näkemyksensä tarkasti. Juuri siksi kunnioitin henkilökohtaisesti häntä hyvin suuresti.

Maunula nautti suurta luottamusta ja kunnioitusta yli puoluerajojen. Seinäjoen valtuustosaliin jää nyt iso ja vaikeasti täytettävä aukko. Antero Maunula oli myös kirkkovaltuutettu ja ehdokkaan meneillään olevissa seurakuntavaaleissa. Rauhallista matkaa sinne jonnekin.

– Erkki Valtamäki –

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *