Mustia listoja oli Stasilla, mafialla, Pohjois-Korealla ja muilla sivistysvaltioilla ja nyt sellainen on myös Suomessa perussuomalaisten Matti Putkosella.”

(http://www.ilkka.fi/mielipide/kolumnit/musta-lista-kosiskelee-omia-1.1897372)

Nyt musta lista löytyy myös Ilkan päätoimittajalta Satu Takalalta. Tälle listalle ovat päässeet Matti Putkosen lisäksi, Olli Immonen, Jussi Halla-aho, takala satu (2)Timo Soini ja koko perussuomalainen puolue.

Ilkan paikallisella mustalla listalla on myös muuan seinäjokelainen kaupunginvaltuutettu Erkki Valtamäki. Lehden valtuustotoimittaja ei ole kahteen vuoteen maininnut sanallakaan, että valtuustossa istuu, puheenvuoroja käyttää ja esityksiä tekee kyseinen valtuutettu. Ainoat maininnat Ilkan sivulta löytyvät silloin, kun on haluttu iskeä puukkoa selkään. Otsikot ”Valtamäki parjasi Facebookissa oikeuden istuntoa” ja ”Heteroaktivisti auttoi Valtamäkeä” ovat merkittävimmät ylilyönnit. Molemmista kirjoituksista olen tehnyt poliisille selvityspyynnön, mutta asiaa ei ole edes tutkittu. Ilkan kynnet yltävät virkavaltaan asti.

Ilkan ja sen päätoimittajan mustille listoille ovat päässeet myös kaikki maahanmuuttoa kritisoivat kansalaiset. Toimittaja Tapio Saartenojan kolumni ”Eikö rahakaan kelpaa?” on esimerkki siitä, millaisen linjan lehti tähän aiheeseen on ottanut. (http://www.ilkka.fi/mielipide/kolumnit/eik%C3%B6-rahakaan-kelpaa-1.1895381)

Saartenoja kirjoittaa: ”Kannattaa muistaa, että myös Suomesta on lähdetty pakolaisiksi, yli 70 000 suomalaislasta sai sotavuosina turvapaikan Ruotsista ja Tanskasta.”

On todella tökeröä verrata Suomen sotalapsia Somaliasta ja Syyriasta tuleviin sotilaskarkureihin. Kun Suomi oli hädässä nuoret miehet lähtivät puolustamaan maataan rintamalle ja lapset pääsivät turvaan naapurimaihin. Kun Syyria tai Somalia on hädässä nuoret miehet lähtevät pakoon Suomeen ja jättävät lapset, naiset ja vanhukset sodan jalkoihin. Tässä on vissi ero.

Saartenoja jatkaa: ”Pohjanmaalla erityisesti ruotsinkieliset kunnat ovat vastaanottaneet turvapaikanhakijoita ahkerasti.”

Ottivatko nämä samat kunnat sotien jälkeen omia kansalaisiaan, Karjalan evakoita suojiinsa? Eivät perskuleet ottaneet.

– Erkki Valtamäki –Valtamäki kasvo – Kopio 2 (2)

Ota osaa keskusteluun

3 kommenttia

  1. Lievän vahvasti suuntaa näyttävää ja asiayhteydessä oleviin ihmisiin osuvaa arviointia. Tätä on toisia tiedotusvälineitä mielistelevän viestimen linja..Näin vaikeasti ajoittain ilmaisee asioita maakunnan valtalehti ?

  2. Ilkan päätoimittaja Takalasta on kummallisen vähän taustatietoja, onko naimisissa, onko lapsia vai liekö vanhapiika… Takalan aikana lopetin Ilkan tilauksen, lehden linja ei enää vastannut eteläpohjalaisen mielenmaisemaa, vaan tilalle tuli etelän ääni. Edellinen päätoimittaja aloitti toimensa hevosiin liittyvillä jutuilla, niin tämäkin. Sillä kun astutaan sisään pohojalaiseen sielunmaisemaan. Seuraavaksi vakuuteltiin ettei suvaita salaliittoja sekä hyvä veli toimintaa ja julkaistiin samointein kunnissa vaikuttavien rapparien nimilistat.  Mikä on muutenkin yleisesti saatavaa tietoa ollut jo pidemmän aikaa rivijäsenistä, ja niiden toiminnan kannalta se pienin paha.  Heräsi epäillys rivienvälistä, että ketähän on tämänkin Takalan takana, kunhan nyt vain annetaan ymmärtää…

  3. Nuo Ruotsiin lähetetyt sotalapset on niin alhainen veto puhuttaessa nyt tänne laittomasti maahantulleista  siirtolaisista. Ensinnäkin Ruotsi halusi niitä lapsia sinne ehdottomasti, oli kai sen verran omantunnontuskia, kun piskuinen Suomi taisteli yksin suurta Neuvostoliittoa vastaan! Kun samaan aikaan itse rikastuivat sodalla terästä myymällä. Joka tapauksessa he eivät halunneet sinne muita kuin alle 10v lapsia! Lisäksi sekään ei mennyt ihan putkeen, sillä jotkut pääsivät hyvään kotiin , mutta jotkut taas joutuivat suorastaan piikomaan, mutta kaikkein kamalain oli kohtalo niillä, jotka joutuivat hyväksikäytetyiksi! Lisäksi kaikki lapset tulivat takaisin sodan päätyttyä, vaikka eivät enää ymmärtäneet vanhempiensa puhetta, ja vaikka monilta oli isä kuollut rintamalla. Kuinka monta somalia esim. on lähtenyt takaisin, kun sota on loppunut jo vuosia sitten? 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *