Pesäpallo-ottelu jäi tänään, yllätys, yllätys, väliin ja ohjelmassa oli Seppo Tammilehdon serkustaan Pekasta, Topi Sorsakoskesta tekemä musiikkinäytelmä Ähtärissä. Eikä valinta ollut todellakaan väärä. Vaimoni Tuulan sekä Muurimäen Eijan ja Markun kanssa kanssa suuntasimme Jetan keulan jo puolenpäivän jälkeen kohden Ähtäriä. Pikavisiitti ruokailemassa ja ostoksilla Keskisellä ja sitten nautintohetki Sorsakosken musiikin parissa.

sorsakoski mus.

Esityksen alku vaikutti hivenen amatöörimäiseltä, mutta parani selvästi loppua kohden päätyen huimaan "Surujen kitara" -tulkintaan. Sorsakosken vaikean roolin veti aivan upeasti Jarkko Järvenpää. Kaikki eleet, liikkeet ja ilmeet olivat ilmettyä Topi Sorsakoskea. Katsomossa ei aika tullut pikäksi, vaikka muutamat välirepliikit vähän pitkästyttivät. Musiikki soi upeasti ja se kruunasi kaiken.

sorsakoskiNäytelmässä seurataan Pekka Tammilehdon kehitystä kansansuosikki Topi Sorsakoskeksi. Se kertoo niistä vaikeuksista, joita matkan varrella vastaan on tullut, yksinäisyydestä, turhautumisesta ja liiasta viinan käytöstä. Seppo Tammilehto on osannut humoristiseen tyyliinsä luoda serkustaan aidon kuvan. Musiikkinäytelmän on ohjannut ja sovittanut Tuula Hankaniemi. Kannatti käydä katsomassa.

– erkki valtamäki –

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *