Rami Hietaniemi palasi painimatolle vain kuukausi hauisleikkauksen jälkeen kansainvälisessä Arvo Haavisto turnauksessa Ilmajoella. Painoluokkaansa ylemmässä sarjassa otellut Hietaniemi kukisti avauskierroksella IMG_0225Ukrainan Yevhenii Savetan käsivarsiheitolla ja takavyönostolla puhtaasti 8-0. Loppuottelussa Ruotsin Theodoros Tounousidis yllätti nopeudellaan ja pyöritti Nurmon Jymyn miestä ylivoimaisen 10-0 pistevoiton arvoisesti. Hietaniemi oli kuitenkin suoritukseensa tyytyväinen.

– Paini oli yllättävän hyvää. Kunto oli parempi kuin ajattelin. En vielä tohtinut repiä kunnolla ja pystypaini oli hitaan puoleista. Ruotsalainen väänsi käden pahaan asentoon, enkä uskaltanut panna vastaan, ettei ala paikat paukkumaan.

   Sarjan 71 kiloa loppuottelussa kohtasivat Ilmajoen Kisailijoiden Tero Välimäki ja Oulun Pyrinnön Jumaa Zakole. IMG_0187Välimäki johti ottelua vielä toisen jakson alussa, mutta sitten Zakolen taaksemeno ja sitä seurannut vyörytys sekä käsivarsiheitto käänsivät ottelun oululaiselle pisten 11-4. Näin Zakole otti Välimäestä revanssin, sillä ilmajokelainen oli voittanut hänet kevään SM-finaalissa. Raskainta sarjaa hallitsi Turun Voimamiesten Timo Kallio kukistamalla loppuottelussa Ruotsin Sebastian Lönnbornin 4-0.

   Muissa sarjoissa juhlivat ulkomaalaiset. 75 kiloisten finaalissa Ilmajoen Vili Ropponen taisteli IMG_0021raivokkaasti Ruotsin Sebastian Bergiä vastaan, mutta joutui taipumaan mahdollisimman niukasti. Ottelu päättyi tasapisteisiin 2-2, mutta ruotsalaisen kahden pisteen arvoinen suoritus takasi voiton. Kevyimmän sarjan vei USA:n liukasliikkeinen Niko Triggas, 66 kiloisia hallitsi Ruotsin Frunze Harutyunyan, 85 kiloisi myös ruotsalainen Tobias Kvarnmark. Ukrainan Dmytro Pyshkov oli 80 kiloisten ykkönen.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *