Nyt on maanantai 11.1.2016 |
Uutiset:
Mitä meillä on edessä keväällä?

Saksassa kiehuu. Syynä uudenvuoden tapahtumat useissa kaupungeissa. Jopa 1000 arabimiehestä koostuneet joukot terrorisoivat usean kaupungin keskustoja ja ahdistelivat ja raiskasivat naisia. Ainakin 120 on ilmoittanut joutuneensa rikoksen kohteeksi.

Kaupunkeja, joissa arabimiehet riehuivat, ovat ainakin olleet Köln, Hampuri ja Stuttgard. Viranomaiset ja media peittelivät poliittiseen korrektiivisuuteen vedoten tapahtumia useita päiviä, mutta lopulta tieto tapahtumista vuoti julkisuuteen. Sama ilmiö oli Suomessa. Tapahtumista suomalainen valtamedia kertoi vasta 5. tammikuuta, kun esim. MV-lehti kertoi asiasta 3. tammikuuta. Asia oli siis kyllä tiedossa.

Myös viranomaisten suhtautuminen on raivostuttanut erityisesti saksalaisia naisia. Kölnin pormestari kehotti naisia pitämään käsivarren verran etäisyyttä tuntemattomiin miehiin, mikä on tulkittu uhrien syyttelyksi. Tällaisessa joukkohyökkäyksessä selitys on täysin absurdi.

Miksi sitten poliisi ei tehnyt asialle mitään? Paikalla oli vain vähän poliiseja. He ovat kertoneet, että jos he yrittivät puhutella jotakin riehujaa, tämän kaverilauma ympäröi poliisit ja poliisit kokivat tilanteen uhkaavana. Samanlaisia kokemuksia on suomalaisilla poliiseilla ollut turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksissa.

Suomessa uutisoitiin salaperäisesti 6 irakilaisen miehen pidättämisestä ennen uuttavuotta. Syyksi kerrottiin yllyttäminen rikokseen, mutta samalla kiistettiin että asia olisi liittynyt terrorismiin. Ja kuinka ollakaan Senaatintorille kokoontui 2000 irakilaista jonkun kutsumana. Mahdollisesti poliisi sai iskettyä jonkinlaiseen johtoportaaseen, jolloin tapahtumat eivät edenneet yhtä pitkälle kuin Saksassa. Onnittelut Suomen poliisille hyvästä työstä. Mutta kuinka kauan asiaa voidaan hallita tällaisella tuurilla?

Eri puolilta tulleet poliisin arviot ovat katsoneet tapahtumien olleen koe, jossa ISIS testasi Euroopassa turvapaikanhakijoina ym. olevien joukkojensa liikkeelle saantia tulevia terrorioperaatioita varten.

Maahanmuuttajatulvan yhtenä seurauksena on ollut isojen arabimiesten joukkojen liikkuminen väkivaltaisessa mielessä kaduilla ja niiden tekemät joukkoraiskaukset ja pahoinpitelyt. Mutta nyt on siirrytty jo tuhansien miesten joukkoihin ja se luo viranomaisillekin ylivoimaisia tilanteita.

Suomeen tuli ehkä 20 000 asekuntoista ja sotilaspalvelusikäistä miestä viime vuonna turvapaikanhakijoina. Useiden taustoista ei tiedetä mitään eikä ole voimavaroja edes niiden selvittämiseen. Sen vastapainoksi poliiseja on Suomessa ehkä 7000-8000, jossa luvussa on mukana jo poliisin toimistotyötä tekevät. Poliisilla ei ole mitään edellytyksiä tuollaisen massan hallintaan ja katujen pitämiseen rauhallisina.

Mitä sitten on odotettavissa jatkossa? Jos pitävät paikkansa oletukset siitä, että kyse oli ISIS:n testistä joukkojensa mobilisoinnista Euroopassa, odotettavissa on uusia samanlaisia tapahtumia, nyt ehkä vieläkin pahempien seurausten kanssa. Kevään tullessa edessä on ainakin raiskaus- ja pahoinpitelyaalto.

Entä jos ISIS onnistuu salakuljettamaan tuolle joukkiolle aseita? Yksinomaan Balkanin sotiin Venäjä toimitti 6 miljoonaa kalashnikovia. Ne pyörivät nyt pimeillä asemarkkinoilla. Ja muualta tulee miljoonia aseita lisää. Siinä vaiheessa nuo harjoitukset muuttuvat verisiksi joukkomurhiksi.

Poliisin resurssit eivät asiaan riitä. Eri puolilla Suomea on perustettu katupartioita katujen rauhan turvaamiseksi. Sellaista ei voi kieltää niin kauan, kuin ne eivät ylitä laissa määriteltyjä rajoja. Noista ei ole kaikkialla innostuttu, osassa tapauksista partioijien taustat eivät ole kovinkaan puhtaat. Mutta on naivia kuvitella, että ihmiset lammasmaisesti antautuvat pahoinpideltäviksi ja raiskattaviksi.

Jos poliisi ei turvallisuudesta kykene huolehtimaan, jotakin tulee tilalle. Nyt jossakin kohtuukokoisessa kaupungissa voi olla liikkeellä samanaikaisesti 4-5 poliisipartiota. Jos jossakin VOK:ssa organisoidaan kahakka, kaikkien partioiden on pakko – jo työturvallisuuden kannalta – lähteä paikalle. Jos toisessa osassa kaupunkia jokin suuri ryhmä alkaa riehua, voi kestää tunteja, ennen kuin poliisi pääsee paikalle ja silloinkin on epäselvää, onko sen resurssit riittävät tilanteen hallintaan.

Jos poliisin voimat eivät riitä turvallisuudesta huolehtimiseen, sen on turvauduttava poikkeuskeinoihin. Lienee turha kuvitella, että nykyisellä budjettipolitiikalla saataisiin tuhansia poliiseja lisää. Jo poliisien koulutus veisi vuosia ja siitä ei ole tähän hätään apua.

Jos kansalaisten turvallisuudesta ei kyetä huolehtimaan, improvisoitujen katupartioiden sijasta parempi ratkaisu olisi poliisin kokoamat, ohjaamat ja valvomat katupartiot, jotka voisivat kyllä perustua vapaaehtoisuuteen. Niiden varustelu olisi varmaan kuuma peruna. Tuhansien arabimiesten riehuvia joukkiota, kuten nyt Saksassa, tuskin voi enää kutsua "yksittäistapauksiksi".

Jotakin poikkeuksellista viranomaisten on tehtävä huolehtiakseen kansalaisten turvallisuudesta. Mutta mitään oirettakaan tällaiseen suuntaan ei ole näkyvissä. Ongelmia pimitetään ja vähätellään poliitikkojen ja median taholta. Ehkä pelätään, että poikkeustoimet paljastaisivat poliitikkojen virheet. Päästettiin 2-3 divisioonallista vieraan vallan sotilaita maahan, elätetään heitä suomalaisten veronmaksajien rahoilla ja annetaan heidän vapaasti ja valvomatta kulkea kansalaisten keskuudessa, vaikka ei edes tiedetä keitä he ovat. Varmaan tuolle hölmöydelle ja hyväuskoisuudelle nauretaan jossakin makeasti.

Suurempaa tyhmyyttä poliitikot harvoin kykenevätkään tekemään.

 

 

 

 

 

Olli Pusa
 

Uutiset

Kommentoi artikkelia

Email ei tule näkyville!


*