Tamperelainen Manse PP oli Seinäjoen Maila-Jusseja parempi naisten superpesiksen runkosarjan päätöskierroksella. Viikonvaihteessa alkaviin pudotuspeleihin Manse lähtee sijalta viisi ja saa vastaansa Porin Pesäkarhut. Kuudenneksi sijoittunut Maila-Jussit puolestaan saa vastaansa Rauman Lukon.

Seinäjoen Maila-Jussit  –  Manse PP Tampere 0-1 (3-5, 4-4)

IMG_4401Vilma Leinonen palkittiin Maila-Jussien parhaana. Hänen kolmosluukun läpilyöntinsä oli illan upein.

Ensimmäinen jakso alkoi kotijoukkueelta erinomaisesti. Heti avausvuorossa Anuliisa Rautakorpi karkasi kolmospesän harhaheitolla kotiin. Heti perään Leena Sippolan lyönti upposi tamperelaisten kenttään ja Laura Nurmela juoksi tilanteeksi 2-0. Manse kuitenkin kuittasi tasoittavallaan. Kovalyöntinen Jatta Vuorinen kavensi 2-1:een, juoksijana kärki Ida Lähde. Tasoitusjuoksun iski keskisaumasta Anna Rintanen tuojana Anniina Kiviharju. Tämäkään ei riittänyt kovalyöntiselle Manse PP:lle. Sanna Ahola rokotti Maila-Jussien takakenttää ja ex-mailajussi Kirsi Ala-Lipasti ehti kotiin.

IMG_4441Manse PP:n Jatta Vuorinen löi ottelussa kolme juoksua ja Maila-Jussien lukkari Niina Härkönen pelasi loistavan pelin.

Toisessa vuorossa jatkui vieraiden pommitus. Jokeri Susanna Kylä-Kause sijoitti kolmoskopparin eteen ja Kiviharju juoksi. Viidennen juoksun emäntä oli puolestaan toisen kerran Vuorinen, jonka kupperilla Ala-Lipasti ehti helposti kotiin. Maila-Jussit pystyi vielä kaventamaan kolmannessa vuorossa 3-5:een, kun Piritta Kärnä löi kolmoskopparin eteen ja Sippola juoksi. Näin ensimmäinen jakso meni ansaitusti vieraille 3-5.

IMG_4475Maila-Jussit piristyy

Toisen jakson Maila-Jussit aloitti avausjakson tyyliin. Mansen jäi sisävuorossa juoksuitta, mutta kotijoukkue teki kaksi. Anuliisa Rautakorpi karkasi jälleen harhaheitolla ja 2-0 juoksusta vastasi Marjaana Keltto. Kotiin kirmaisi Silja Syrjälä. Manse tuli tasoihin toisessa vuorossa. Lyöjinä jo kolmannen kerran Jatta Vuorinen sekä Sanna Ahola. Tuojina Siiri Leppänen ja Kiviharju.

IMG_4405Kolmannessa vuorossa Mansen Anna Rintanen löi kupperin kolmoskopparin eteen ja Vuorinen toi 2-3. Viimeiseen vuoroon mentiin näissä lukemissa. Siinä Kylä-Kause sijoitti hermopallon polttolinjaan ja Vuorinen juoksi. Maila-Jussit ei kuitenkaan jaksovoittoa helpolla tamperelaisille antanut. Vilma Leinosen lyönti löysi tilaa kolmosluukusta ja kenttä rullasi. Kotiin ehtivät sekä Sippola että Anuliisa Rautakorpi. Vilma Leinonen eteni kolmoselle vasta kotipesän harhaheitolla ja kunnari jäi tekemättä. Tilanne oli 4-4 ja kotijoukkueella etenijä kolmosella. Tilanne kuivui kuitenkin kotipaloon ja Manse PP vei kaksi sarjapistettä Tampereelle.

Parhaat

Manse PP:n ykkönen oli loistavasti vaihtanut ja kolme juoksua tuonut Anniina Kiviharju (7/8). Myös ulkopeli kakkoskopparina oli mallikasta.

IMG_4465– Oma peli meni nyt vähän paremmin, kun on mennyt viime pelit sisäpelissäkin. Ulkona oli vähän hankalaa välistä, kun tuuli haittasi ja aiheutti vaikeuksia. Molemmat jaksot alko meiltä vähän huonosti, mutta sitten noustiin aika hyvin. Peli oli nyt parempaa, kuin viime peleissä, tyytyväinen Kiviharju kommentoi.

Mansen kakkonen oli kolme juoksua lyönyt ja kaksi tuonut Jatta Vuorinen (4/7). Myös jokeri Susanna Kylä-Kause (7/8) voi olla iltaansa tyytyväinen. Saldona oli kaksi lyötyä juoksua ja sataprosenttiset kolmosvaihdot. Kirsi Ala-Lipasti (7/8) toi kaksi juoksua ja meni kentälle sekä vaihtoi lähes 100 %:n tehoilla. Heidi Vulli (4/4) ei jokerina erehtynyt kertaakaan.

Maila-Jussien ykkönen oli takalukijana hyvin pelannut ja kaksi juoksua iskenyt Vilma Leinonen (8/10). Hänen kolmosluukun läpilyöntinsä oli illan upein.

IMG_4402– Sekä omassa että joukkueen pelissä on hyvää, mutta on myös paljon vielä kehitettävää. Onneksi tässä on muutama päivä ennen pleijareiden alkua. Oma peli kulkee hyvin silloin, kun nauttii pelaamisesta ja silloin hanskakin pitää. Nyt ollaan tavoitteessa, mutta nälkä kasvaa syödessä. Ollaan pelattu hyvää pesäpalloa tällä kaudella ja edelleen on nälkä mennä eteenpäin, Leinonen kertoi.

Kotijoukkueen kakkonen oli hyvän pelin siepparina pelannut ja varmasti vaihtanut Marjaana Keltto (8/10). Hän onnistui myös kerran kotiutuksessa. Lukkari Niina Härkönen (2/7) piti totutusti vauhtia syöttölautasen äärellä vaikeuttaen vieraiden tilanteiden rakentelua. Myös Laura Nurmela (6/7) oli mailan varressa tehokas. Emmi Laine (3/3) meni varmasti kentälle.

Pelinjohtajat

Mansen viuhkamies Jarkko Pokela harmitteli hieman omiensa ulkopelivirheitä.

IMG_4457– Aika vähän tähän peliin keskityimme. Olemme keskittyneet lyöntipareihin ja yritetään löytää ratkaisut, miten saadaan sisäpeli luistamaan. Meillä on ollut sisäpeli todella vaikeaa viime pelit. Ulkopelissä päästetään vähän niin kuin koira veräjästä. Leinosen lyönti oli hyvä pommi, mutta se ei saa tuommoisessa tilanteessa mennä läpi. Seisottiin liian lähellä ja annettiin mennä luukusta läpi. Parempaan päin ollaan menossa, Pokela pohdiskeli.

Maila-Jussien pelinjohtaja Jari Mäkelä oli suhteellisen tyytyväinen peliin ja koko kauteen.

IMG_4232– Kyllähän ulkona annettiin aika paljon. Tampere pelasi sitä peliä, jota oltiinkäyty läpi. Katseet on jo käännetty sunnuntaihin. Parannetaan tästä. Muutama päivä aikaa ja ollaan iskussa. Sijoitus runkosarjassa on hyvä ja parempaankin olisi ollut mahdollisuuksia. On voitettu niitä pelejä, mitä on pitänyt, vaikka kärkiporukoihin on vielä matkaa. Pikku hiljaa otetaan niitä kiinni, kun tehdään töitä. Luottavaisin mielin lähdetään Raumaa vastaan, tyytyväinen Mäkelä sanaili.

Erkki Valtamäki

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *