airasian lentoturmaMalesialaisen halpalentoyhtiön AirAsian omistaman matkustajakoneen epäillään pudonneen alas Indonesian ja Singaporen välillä mukanaan 155 matkustajaa ja seitsemän miehistön jäsentä.

Indonesian Surabayasta lähtenyt kone katosi indonesialaisen Tanjung Pandanin ja Borneon saarella sijaitsevan Pontianakin kaupunkien välillä. Singaporeen matkalla ollutta konetta oli pyydetty ennen katoamistaan nostamaan korkeutta, jotta se välttäisi myrskypilvet. 

Airbus 320-200-tyyppisessä koneessa on kyydissä 155 matkustajaa ja seitsemän miehistön jäsentä. Heistä 138 on aikuisia, 17 lapsia. Koneen matkustajista 149 on indonesialaisia, kolme eteläkorealaisia, yksi singaporelainen, yksi britti ja yksi malesialainen. 

AirAsia vahvistaa Twitterissä, että kone on menettänyt yhteyden lennonjohtoon. Yhtiö kertoo selvittävänsä lennon myöhempiä vaiheita ja ettei sillä ole tällä hetkellä matkustajien ja miehistön tilanteesta lisätietoa. 

Syöksynyt mereen?

Malesian tiedotusvälineiden mukaan lentokone on syöksynyt mereen Sumatran itärannikolla, itäisen Belitungin lähellä. Koneen tarkkaa putoamispaikkaa ei vielä tiedetä.

Myös viranomaisilta tuli tieto sen jälkeen, kun AirAsia vahvisti Surabayasta, Indonesiasta Singaporeen matkalla olleen lentokoneensa kadonneen. Etsintäpartiot ovat lähteneet kohti Itä-Belitungia.

– Lähdemme välittömästi merta pitkin kohden onnettomuuspaikkaa, Basarnas-komentaja Joni Superiadi kommentoi lehdelle.

AirAsia ei ole vahvistanut tiedotusvälineiden väitteitä.

Jo kolmas turma malesialaiskoneille

Tänään kadonnut AirAsian Singaporeen matkannut kone on jo kolmas tänä vuonna lentoturman joutunut malesialaiskone.

AirAsia on Aasian suurin halpalentoyhtiö. Malesian toisen suuren lentoyhtiön Malaysia Airlinesin kone katosi mystisesti maaliskuun alussa. Se oli matkalla Kuala Lumpurista Pekingiin. Koneessa oli 239 henkeä, joista 12 miehistön jäseniä.

Heinäkuun puolivälissä saman malesialaisen lentoyhtiön lento MH17 Amsterdamista Kuala Lumpuriin ammuttiin alas Ukrainassa. Turmassa kuoli 298 henkeä, joista 15 miehistön jäseniä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *