IMG_3197               Pesäkarhujen Riika Räsänen näpäyttää ja Maila-Jussien lukkari Niina Härkönen lähtee pallon perään.

Seinäjoen Maila-Jussit etenee naisten superpesiksessä vahvassa myötätuulessa. Neljästä viimeisestä ottelusta tilillä on kolme voittoa ja tappio sarjakärki Jyväskylän Kirittärille. Porin Pesäkarhut oli tänään selkeä suosikki, mutta Ilkka Areenalle ilmestyi nälkäinen Jussijoukkue. Se tehtaili molemmilla jaksoilla kunnarin. IMG_3210Laura Rajahalmeen kakkosrajaleikkuri oli menossa aidan alta parkkipaikalle, mutta aidan takana pummilla peliä seurannut katsoja pidätti pallon ja potkaisi sen vielä takaisin kentälle. Tuomaristo ratkaisi tilanteen läpilyönniksi, ja näin Rajahalmeen kunnarin lisäksi kotiin ehtivät Silja Syrjälä ja Piritta Kärnä. Toisen jakson kunnarista vastasi Kaisaleena Rautakorpi, joka rokotti samasta paikasta, nyt tyhjään kenttään. 

Seinäjoen Maila-Jussit – Porin Pesäkarhut 2-0 (5-4, 3-2)

Avausjakso alkoi kylmässä pohjoistuulessa molemmilta haparoiden. Maila-Jussit avasi juoksutilin toisen vuoroparin tasoittavalla, kun loistavan pelin pelannut Silja Syrjälä löi linjaan ja Kaisaleena Rautakorpi juoksi 1-0. Tämän jälkeen oli Laura Rajahalmeen vuoro kahden palon tilanteessa rokottaa kakkosrajasta kunnarin ja kahden tavallisen arvoisesti. Pesäkarhut kavensi kolmannessa kahdella juoksulla. Ensin Susanna Puisto löi kolmossaumaan ja nopea Henna Juka juoksi kotiin. Tilannetta seuranneella kolmosen harhaheitolla Venla Rapila karkasi kotipesään. Neljänteen vuoroon mentiin tilanteessa 4-2.

IMG_3228                                         Maila-Jussien jokeri Piritta Kärnä löi ottelussa kolme juoksua.

Kärnä ratkaisijana

Vieraiden vahva rynnistys jatkui myös viimeisessä vuorossa. Meea Lehtisen hidastettu kakkopuolelle saatteli Henna Jukan kotiin. Heti perään Susanne Ojaniemi pudotti lyöntinsä kolmoskopparin eteen ja Rapila tasoitti lukemat 4-4:ään. Jakson ratkaisu tapahtui Maila-Jussien tasoittavalla. Sinetin jaksovoitolle iski jokeri Piritta Kärnä keskisaumasta. Voittojuoksun toi Vilma Leinonen. Ensimmäinen jakso Maila-Jusseille 5-4.

Pesäkarhut tulee vahvasti

Toisen jakson alkuun tuli sisuuntunut Pesäkarhut. Ojaniemen lyönti saatteli Emilia Itävalon kotipesään heti avaussvuorossa. Maila-Jussit ja ennen kaikkea sen jokeritykki Piritta Kärnä otti tämän jälkeen tahtipuikon käteensä. Toisessa vuorossa keskisaumalyönti saatteli Laura Nurmelan kotiin ja kolmannessa hermopallo linjaan turvasi Kaisaleena Rautakorven kotitaipaleen. Kotijoukkue oli jälleen 2-1 -johdossa.

IMG_3234Porilaiset eivät kuitenkaan antautuneet. Vaarallinen jokerilyöjä Susanna Puisto tasoitti pelin kolmannessa. Kupperi upposi kolmospuolelle ja Henna Juka ehti kotiin. Maila-Jussien neljäs vuoropari alkoi upeasti. Etenijäjokeri Kaisaleena Rautakorpi löi kunnarin tyhjään kenttään. Pallon meni kakkosrajasta läpi ja aidan alta aina parkkipaikalle asti. Näin Pesäkarhut tuli tasoittavalle tilanteessa 3-2. Siinä sankariksi nousi Maila-Jussien ykkösvahti Silja Syrjälä. Kahdesi hän poltti etenijän kolmospesälle ja kerran kotiin. Näin seinäjokelaiset voitontanssi oli valmis käynnistymään.

Parhaat

Maila-Jussien ykkönen oli kunnarin ja kaksi juoksua lyönyt Laura Rajahalme (7/11). Hän hoiteli myös kakkosvahdin tonttinsa varmasti.

IMG_3171– Hyvä vire peliin lähti eilen hyvästä valmistavasta treenistä. Aamulla jo aamutreeneissä aika hyvin osui. Kakkosrajaan aukesi aika hyvä paikka ja ratkaisu tapahtui siinä hetkessä. Mielestäni oli hyvää peliä koko joukkueelta, vaikka virheitäkin mahtui sekaan, mutta hieno voitto, tyytyväinen Rajahalme kommentoi.

Kotijoukkueen kakkonen oli kolme juoksua lyönyt ja yhden tuonut Piritta Kärnä (4/8). Alkukaudesta vaivannut epävarmuus oli poissa ja lyönnit napsahtivat mukavasti kohdilleen. Silja Syrjälän (4/7) peli niin sisällä kuin ulkona oli ihailtavaa. Tuloksena yksi lyöty ja tuotu juoksu sekä viimeisen ulkovuoron ratkaisupalot. Kaisaleena Rautakorpi (7/11) ratkaisi kunnarillaan toisen jakson ja oli pesien välillä pitelemätön. Leena Sippola (5/6) meni sataprosenttisesti kentälle ja vaihdot luonnistuivat samaan tahtiin.

Porin Pesäkarhujen parhaaksi noteerattiin ykkösvahtina ohittamaton Emilia Itävalo (6/11). Hän hoiti etukenttää laajalla säteellä ja oli myös mailan varressa tehokas.

IMG_3227– Jokaiseen peliin lähdetään samalla fiiliksellä. Siinä kun sitten palloja tuli niin tein niitä paloja. Tottakai tappio harmittaa, mutta ekalla jaksolla jos lyö tuommosen leikkurin ja sitten pallo väliin niin eihän sille mitään voi. Tämmöstä tämä välillä on pesäpallo, hyvän pelin pelannut Itävalo totesi.

Pesäkarhujen kakkospalkinnon pokkasi kaksi juoksua lyönyt Susanne Ojaniemi (3/7). Susanna Puisto (5/7) ylsi myös kahteen lyötyyn. Henna Juka (4/10) toi kolme juoksua ja kiiti pesien väleillä todella joutuisasti.

Pelinjohtajat

Maila-Jussien viuhkamies Jari Mäkelä oli tietenkin tyytyväinen omiensa pelisuorituksiin ja kolmeen sarjapisteeseen.

IMG_3239– Tasainen pelihän se oli, että yllättävän paljonkin tuli juoksuja tuohon lähes vastaiseen tuuleen. Siinä oli hyviä lyöntejä molemmilla. Kyllähän Rajahalmeen leikkuri hieno lyönti oli toisella jaksolla tultiin aavistuksen perässä koko ajan. Viimeisessä vuorossa Rautakorven kunnari oli myös hieno. Harmittaa, että ei päästy siitä tekemään lisäjuoksuja. Pori pelaa vahvaa ulkopeliä. Erittäin hyvä peli ja voitto, mutta paljon jäi vielä parannettavaa, Mäkelä analysoi.

Pesäkarhujen kollega Sami Österlund oli harmissaan siitä, että tasaiset pelit ovat viime aikoina kääntyneet heille tappiollisiksi.

IMG_3242– Tietysti ärsyttää häviö, onnittelut Seinäjoelle kolmesta pisteestä. Liikaa päästettiin takatilanteita eli 21 kaverille. Tämmöstä tämä on nyt vähän aikaa ollut, että ei tunnu ettei palkintoa tuu millään. Harmittaa vietävästi, että hävitään, koska me oltiin Lapuaa vastaan todella lähellä voittoa ennen viimeistä vuoroa. Ei me tänäänkään kaukana oltu noista jaksovoitoista, mutta en tiedä ei me mielestäni niin huonoa pesäpalloakaan pelata, mutta ehkä me ansaitaan myös voittoja piakkoin, pettynyt Österlund pohdiskeli.

Erkki Valtamäki

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *