IMG_3436          JymyJussien Jani Pylkkä löi kunnarin ja kolme tavallista juoksua ja oli kentän paras.

Koskenkorvan Urheilijoiden ja Seinäjoen JymyJussien välinen superpesiksen paikallisottelu piti olla ennakkoon Kossun heiniä. Sitä ennakoi myös Veikkauksen pitkävetokerroin, joka palautti Jussien voitosta rahat 11 kertaisena. Seinäjokelaiset eivät ennakkoasetelmista piitanneet, vaan panivat heti avausjaksolla sellaisen juoksurallin päälle, että oksat pois. Jokeritykki Jukka-Pekka Vainionpään johdolla vieraat iskivät monipuolisilla lyönneillä peräti yksitoista juoksua.

Koskenkorvan Urheilijat – Seinäjoen JymyJussit 0-2 (5-11, 3-5)

IMG_3424JymyJussit lähti peliin ilman vakiolukkariaan Ville Viitaa, jonka varoitustili tuli edellisessä ottelussa täyteen. Viitaa tuurasi erinomaisesti nuori Sami Korvola. Avausjakso alkoi tasaisissa merkeissä. JymyJussit aloitti sisällä ja jokeri Markus Hallasuon kupperi putosi oikeaan paikkaan ja Korvola juoksi 0-1. Kossu tasoitti omalla sisävuorollaan, kun Korvolalta lipsahti kaksi väärää ja Veli-Pekka Yli-Hirvelä lönkytteli kotiin. Kotijoukkue siirtyi vielä 2-1 johtoon Juho Toivolan iskiessä Juuso Myllyniemen kotipesään.

Pylkän läpilyönti

Toisessa vuorossa nähtiin yksi pelin hienoimmista lyönneistä. Jani Pylkän kupperi putosi Kossun kolmoskoppari Yli-Hirvelän eteen, pomppasi yli ja vieri niin kauas, että Toni Marjamäki ehti kotiin ja Pylkkä itse kiersi superpesisuransa ensimmäisen kunnarin. JymyJussit siirtyi 3-2 johtoon. Koskenkorva kuittasi tasoittavalla jokeri Jere Dahlströmin toimesta. Tasoitusjuoksun toi Janne Leppälä.

Kolmannessa vuorossa alkoi Jukka-Pekka Vainionpää-show. Samalla lyöntivuorolla hän iski vastustamattomilla lyönneillä kotiin sekä Pylkän että Samu Sarren. Dahlström piti kotijoukkueen vielä pelissä mukana kotiuttamalla Myllyniemen. Viimeiseen vuoroon mentiin tilanteessa 4-5.

JymyJussien tykitystä

IMG_3397                  Jukka-Pekka Vainionpää löi neljä juoksua ja ylitti jo kauden tässä vaiheessa 50 lyödyn juoksun rajan.

Neljäs vuoro alkoi vieraiden hurjalla pommituksella. Sen aloitti Vainionpää, jonka lyönti löysi tilaa keskeltä ja Tero Tyynelä syöksyi 4-6. Sitten oli vuorossa toinen jokeri Markus Hallasuo. Jälleen kupperi upposi Koskenkorvan kenttään ja Marjamäki juoksi. Eikä kolmas jokerilyöjä Samu Sarre ollut kollegoitaan huonompi, vaan sijoitti kakkossaumaan ja Miika Anttila juoksi.

Tämän jälkeen JymyJusseilta tuntui onnistuvan lähes kaikki. Jani Pylkkä pudotti linjan taakse eikä Vainionpäällä ollut kiirettä ehtiä kotiin. Elmeri Liedon vuoro tuli heti perään. Lyönti keskelle ja Hallasuo toi tilanteeksi 4-10. Kun vielä Pylkkä onnistui lyömään neljännen juoksunsa, tuli Kossu tasoittavalle toivottomassa 4-11 tappioasemassa. Dahlström onnistui vielä kaventamaa 5-11:een, mutta JymyJussit vei ansaitusti avausjakson.

Sama tahti jatkuu toisella jaksolla

Koskenkorva ei onnistunut avaamaan juoksutilia omalla lyöntivuorolla, mutta JymyJussit pani heti ison vaihteen päälle. Ensin Vainionpää öi keskelle ja Tuomas Raunio juoksi 0-1. Sitten koitti Samu Sarren hetki. Kova isku kopparien väliin ja pallon taka-aidan alta männikköön. Marjamäki, Vainionpää ja Anttilä kiersivät kotiin ja Sarre itse tuuletti kolmosella kunnaria. Tilanne oli hetkessä 0-5.IMG_3408             JymyJussien Samu Sarre ratkaisi toisen jakson läpilyönnillään.

Koskenkorva pystyi kaventamaan toisessa vuorossa Mikko Mahlamäen kotiuttaessa Antti Pukkisen ja Janne Leppälä Henri Itävalon. Jakson loppunumerot 3-5 löi Dahlström ja toi Antti Kuusisto neljännen alussa. Näin JymyJussit ottii arvokkaan päänahan naapurilta ja nousi sarjataulukossa ohi Koskenkorvan kuudenneksi. Kolmossijaan on matkaa vain kaksi pistettä.

Parhaat

IMG_3416JymyJussien selkeä ykkönen oli Jani Pylkkä (9/10). Mies löi kunnarin ja kolme tavallista, toi kaksi juoksua ja pelasi loistavan pelin kolmoskopparina. Jukka-Pekka Vainionpää (5/7) löi hänelle tavanomaiset neljä juoksua ja sytytti porukan taistelemaan. Samu Sarre (5/6) ratkaisi toisen jakson, löi kunnarin ja neljä tavallista sekä toi kaksi juoksua. Kolmas jokeri Markus Hallasuo (3/3) iski juoksijoita kotiin sadan prosentin tehoilla kahdesti ja Toni Marjamäki (6/12) toi neljä juoksua. Lukkari Sami Korvola (1/2) petrasi peliään vapaataivaljuoksun jälkeen ja täytti Ville Viidan paikan erinomaisesti. Toinen juniori Elmeri Lieto (4/7) löi yhden juoksun ja pelasi linjassa erinomaisesti. Samat sanat sopivat myös Tero Tyynelään (5/9).

IMG_3387Kossun ykkönen oli neljä juoksua lyönyt Jere Dahlström (7/12). Lännen pelipaitaan yleisöäänestyksellä valittu Juuso Myllyniemi (7/8) pelasi jälleen erinomaisen pelin sekä sisällä että ulkona. Veli-Pekka Yli-Hirvelä (5/6) kiersi kenttää tehokkaasti, mutta ulkopelissä tuli pahoja lipsahduksia. Janne Leppälä (2/2) toi ja löi yhden juoksun, mutta loukkaantui ja jätti kentän avausjakson lopulla. Hän palasi toisella jaksolla jokeriksi.

Erkki Valtamäki

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *