Seinäjoen JymyJussit saalisti jo kolmannen peräkkäisen voiton kukistamalla vieraissa Kiteen Pallon. Vastaavasti Kiteelle tappio oli jo neljäs putkeen. Ottelun loppulukemat 0-1 (2-2, 2-3) mairittelevat kotijoukkuetta, vaikka se voitti kolmostilanteet 13-10. KiPa kykeni tekemään pelissä vain yhden lyödyn juoksun, Jussi Hurskaisen iskemän kunnarin. Muut juoksut tulivat vapaalla ja harhoilla.

IMG_3840 (4)JymyJussit aloitti pelin vahvasti. Jokeri Markus Hallasuo löi avausjuoksun heti ensimmäisessä vuorossa. Kotiin ehti Ville Viita. Toisessa vuorossa asialla oli toinen jokeri Jukka-Pekka Vainionpää ja 0-2 johtolukemat syöksyi kolmas jokeri Juho Peltoniemi.

Tämän jälkeen alkoivat seinäjokelaisten vaikeudet. Ensin Oskari Purmonen kavensi harhaheiton turvin 1-2:een. Kolmannessa vuorossa JymyJussien lukkarilta Ville Viidalta lipsahti kaksi väärää ja Ville Hämäläinen käveli tasoitusjuoksun. Ensimmäinen jakso päättyi tasalukemiin 2-2 ja yksi piste lahjoitettiin liitolle.

Vainionpää ratkaisijana

Toinen jakso alkoi JymyJussien kannalta surkeasti, kun KiPan Jussi Hurskainen tinttasi pallon maisemiin ja kiersi kunnarin tyhjään kenttään. Kiteen toinen juoksu syntyi jälleen harhaheitolla, juoksijana Hämäläinen. Seinäjokelaisten tullessa kolmannen vuoron tasoittavalle Kitee johti peliä jo 2-0. Ensin upean pelin pelannut Antti Kuusisto kavensi 2-1:een Veli-Pekka Yli-Hirvelän tuomana. Sitten alkoi "Jukkis" Vainionpää-show. Ensin suuntana oli keskisauma, ja 2-2 tasoituksen toi Juho Peltoniemi. Heti perään kolmospuolen kupperi putosi kenttään, ja 2-3 voittojuoksun syöksyi Antti Kuusisto. Tästä Kitee ei enää toipunut ja JymyJussit kuljetti kaksi sarjapistettä 525 kilometrin verran länteen.

IMG_3796 (2)Parhaat

JymyJussien ykkönen oli jälleen kerran Jukka-Pekka Vainionpää (4/8) kolmella lyödyllä juoksulla. Ehkä Vainionpäätäkin paremmin onnistui Antti Kuusisto (6/8). Mies löi ja toi yhden juoksun ja selvitti vaikeat kakkosvaihdot 100 %:sti 4/4. Mikko Vainionpää (4/7) puolestaan loisti kolmosvaihtajana. Veli-Pekka Yli-Hirvelä (5/7) meni kentälle totutun tehokkaasti eikä kakkosena iskeneen Ilari Siutlan (5/9) sisäpelissä paljoa moitittavaa löydy. Markus Hallasuo (2/6) löi jälleen juoksun. Tero Viinamäen (4/6) meriitit löytyvät ulkopelistä.

Kiteen Pallon paras oli kunnarin iskenyt Jussi Hurskainen (5/6). Kakkoslusikalla muistettiin ykkösvahti Sami Partasta (3/6) lähinnä ulkopeliansioista.

Kommentit

IMG_3865 (2)– Annoimme juoksut, mutta muuten ulkopelimme oli vahvaa ja takatilanne kestettiin hienosti. Kyllähän tuo nouseminen 2-0:sta oli kova juttu, ja Kuusisto oli tänään erittäin hyvä mailassa. Olen erittäin tyytyväinen joukkueeseen, Jymy-Jussien pelinjohtaja Mikko Hylkilä kommentoi.

– Oli aika vaikeaa kesäkuun lopussa eikä aikonut tulla onnistumisia. Aina tulee huonoja hetkiä, ainakin itselle on tullut joka vuosi ja niistä pitää päästä yli. Nyt on semmoinen tunne, ettei pysäytä mikään, J-P Vainionpää tunnelmoi.

IMG_3907 (2)– Olen aina sanonut, ettei pidä laittaa säkkiä päähän, mutta nyt kyllä on semmoinen olo, että pitää. Joukkueen vireystila ei ole nyt hyvä. Tuossa kaveri sanoi, että ne on laaksosta noussut. Kyllä meidän on töitä tehtävä henkisen puolen eteen ja uskon, että sen jälkeen tulevat myös pelilliset suoritukset, Kiteen Pallon pelinjohtaja Mikko Huotari harmitteli.

– Erkki Valtamäki –

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *